Ναυτικό Επιμελητήριο Κύπρου: Έκκληση για αντίδραση στις επιθέσεις στην Ερυθρά

Tο Επιμελητήριο εξέφρασε τη βαθιά ανησυχία του για τις πρόσφατες επιθέσεις σε εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα και τον Κόλπο του Άντεν

Μετάφραση-απόδοση κειμένου στα ελληνικά: «ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ»

Tο Ναυτικό Επιμελητήριο της Κύπρου (Cyprus Shipping Chamber – CSC) εξέφρασε βαθιά ανησυχία για τις πρόσφατες επιθέσεις παραστρατιωτικών δυνάμεων της Υεμένης εναντίον εμπορικών πλοίων διερχόμενων την Ερυθρά Θάλασσα και τον Κόλπο του Άντεν.

Σύμφωνα με το Επιμελητήριο, που στήριξε έκκληση του ΙΜΟ να σταματήσουν οι επιθέσεις πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν, καθώς θέτουν σε κίνδυνο αθώους ναυτικούς, τα περιστατικά θεωρούνται σημαντική απειλή για τη διεθνή ναυτιλία και την ασφάλεια ναυσιπλοΐας, ενώ παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και τους ναυτιλιακούς κανονισμούς.

“Δεν πρέπει να υποβαθμίζονται οι επιπτώσεις στην ασφάλεια και ευημερία των πληρωμάτων αυτών των πλοίων, που εξυπηρετούν το παγκόσμιο εμπόριο,” δήλωσε το CSC.

Περαιτέρω, το Επιμελητήριο τόνισε πως, μολονότι ο ναυτιλιακός κλάδος λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα και τις προφυλάξεις για τα πλοία και τους ναυτικούς που διαπλέουν αυτές τις θαλάσσιες περιοχές, πρέπει να συνεχίσουν να ενισχύονται αποφασιστικά όλες οι πολυμερείς πολιτικές ασφάλειας που εφαρμόζονται στην περιοχή.

Κράτη με επιρροή στην περιοχή θα πρέπει να διασφαλίσουν τον ασφαλή διάπλου πλοίων και πληρωμάτων, ενισχύοντας την περιοχή με καλά σχεδιασμένες διεθνείς πολιτικές ασφαλούς ναυσιπλοΐας, καταλήγει το Κυπριακό Ναυτικό Επιμελητήριο.

Μετάφραση-απόδοση κειμένου στα ελληνικά: «ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ»

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά «Σαν να μην πέρασε μια μέρα»

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών για ακόμη μια φορά επισκέφτηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά την υπηρεσία που στελεχώνει το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας μας. Συνεπής στο ραντεβού της η Π.Ο.Λ. κατόπιν αιτήματος και της Πρωτοβάθμιας Ένωσης Λιμενικών Αρχών Αττικής και Κορίνθου

Tο μοναδικό σούπερ γιοτ στον κόσμο από χρυσό 24 καρατίων

To μήκους 41,4 μέτρων AK Royalty λάμπει κάτω από τον αραβικό ήλιο του Ντουμπάι και είναι διαθέσιμο προς ναύλωση για 112.000 ευρώ την εβδομάδα. Οταν ήρθε η ώρα να αγοράσει το γιοτ των ονείρων του ο Aaron Fidler, ήξερε ακριβώς

Ελβετία: Τα μετρητά παραμένουν δημοφιλή παρά την αύξηση της χρήσης εφαρμογών πληρωμών στα κινητά

Η Ελβετία εξακολουθεί να είναι ερωτευμένη με τα χαρτονομίσματα και τα κέρματα, σύμφωνα με έρευνα της κεντρικής τράπεζας που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, παρά την ανάπτυξη των εφαρμογών πληρωμών μέσω κινητών τηλεφώνων και των προβλέψεων για μια κοινωνία χωρίς μετρητά.

Nόμος στη Φλόριντα απαγορεύει σε νέους κάτω των 16 ετών να έχουν πρόσβαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Το κοινοβούλιο της Φλόριντα ενέκρινε χθες, Πέμπτη, νομοσχέδιο που απαγορεύει στα παιδιά κάτω των 16 ετών να χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μια αμφιλεγόμενη πρωτοβουλία την ώρα που μαίνεται στις ΗΠΑ συζήτηση για τις επιπτώσεις τους στους νέους. Οι αμερικανικές

Μετάβαση στο περιεχόμενο