Ναυτιλία: Γιατί τα πλοία – γίγαντες προτιμούν την Ευρώπη

Τι καθιστά ιδανική την διαδρομή Ασία-Ευρώπη για τα πλοία «megamax»

Ο παγκόσμιος στόλος των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων «megamax» (MGX) στα τέλη του περασμένου μήνα ξεπέρασε το όριο των 4,00 εκατ the ως προς τη συνολική χωρητικότητα φτάνοντας τα 4,01 εκατ. the.

Τα τελευταία χρόνια, τα πλοία «megamax» έχουν γίνει η ραχοκοκαλιά του εμπορίου Ασίας – Ευρώπης, εκτοπίζοντας αργά αλλά σταθερά τα πλοία neo-panamax («NPX») από τα κορυφαία δρομολόγια των ναυτιλιακών εταιρειών τακτικών γραμμών.

Τα πλοία «γίγαντες» παρουσιάστηκαν  για πρώτη φορά από τη Maersk το 2013, όταν το MAERSK McKINNEY MOLLER 18.340 teu εντάχθηκε στον στόλο. Η χωρητικότητα των  «megamax» έφτασε τα 1.00 εκατ. teu τον Απρίλιο του 2017, τα 2.00 εκατ. teu τον Ιούλιο του 2019 και τα 3.00 εκατ. teu τον Οκτώβριο του 2017.

Στη συνέχεια ο  ρυθμός των παραγγελιών για πλοία «megamax» επιβραδύνθηκε με τος ναυτιλιακές να στρέφονται σε μικρότερης χωρητικότητας πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Σήμερα, τα πλοία «MGX» κυριαρχούν στις θαλάσσιες γραμμές Ασίας – Ευρώπης / Μεσόγειου, όπου είναι δρομολογημένα 179 από τα 186 πλοία. Συνδυασμένα, αποτελούν 3,88 εκατ teu χωρητικότητας, περίπου το 54% της συνολικής χωρητικότητας 7,2 εκατ teu που δρομολογείται στην περιοχή.

Αυτοί οι αριθμοί δείχνουν ότι, παρά κάποιες δοκιμές στον Ειρηνικό και αλλού, η μεγαλύτερη κατηγορία πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων  δρομολογείται σχεδόν αποκλειστικά μεταξύ της Άπω Ανατολής και της Ευρώπης. Μόνο επτά πλοία βρίσκονται σε υπηρεσία μεταξύ Άπω Ανατολής και Μέσης Ανατολής.

Οι μεγαλύτερες αποστάσεις και το γεγονός ότι οι προσεγγίσεις των μεγάλων πλοίων κατανέμονται πιο «ομοιόμορφα» μεταξύ των βασικών λιμένων της Ευρωπης  σε σύγκριση για παράδειγμα με τη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ, όπου τα πλοία συχνά προσεγγίζουν μόνο ένα λιμάνι, καθιστούν σύμφωνα με την Alphaliner, την διαδρομή Ασία-Ευρώπη ιδανική για τα πλοία «megamax».

Ωστόσο, η Alphaliner εκτιμά ότι ορισμένα πλοία της κλάσης «MGX-23» αργά ή γρήγορα θα εισέλθουν στο εμπόριο Ασίας – Ανατολικής Ακτής ΗΠΑ.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίθεση των Χούθι κατά του ελληνόκτητου M/V Tutor: Το πλοίο «πιστεύεται ότι έχει βυθιστεί»

Πλοίο που στοχοποιήθηκε από τους Χούθι της Υεμένης στις 12 Ιουνίου, ενώ έπλεε στην Ερυθρά Θάλασσα, σε απόσταση 66 ναυτικών μιλίων νοτιοδυτικά της πόλης Χοντέιντα «πιστεύεται ότι έχει βυθιστεί», ανέφερε η βρετανική υπηρεσία ασφάλειας της ναυσιπλοΐας UKMTO. Οι Χούθι είχαν

Στ. Γκίκας: Ενημερωτική επίσκεψη σε ΚΕΠΙΧ – ΕΚΣΕΔ ΛΣ/ΕΛΑΚΤ

Ενημερωτική επίσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (ΚΕΠΙΧ) και στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας & Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) πραγματοποίησε σήμερα ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Στέφανος Γκίκας, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό του Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχο Λ.Σ. Γεώργιο Αλεξανδράκη, όπου

«Χρυσός» οι διελεύσεις πλοίων από Δαρδανέλια και Βόσπορο

Τα πάνω κάτω στις διελεύσεις πλοίων από τα Δαρδανέλια και τον Βόσπορο φέρνει νέα πολιτική απόφαση της Άγκυρας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, τα τέλη διέλευσης από τα Δαρδανέλια και τον Βόσπορο θα αυξηθούν, από

Ο αντίκτυπος των επιθέσεων των Χούθι στο παγκόσμιο εμπόριο σε αριθμούς

Τις επιπτώσεις των επιθέσεων των Χούθι στο διεθνές εμπόριο αναδεικνύει με νέα έκθεσή της η αμερικανική Υπηρεσία Αμυντικών Πληροφοριών (DIA). Πιο συγκεκριμένα, στην έκθεση αναφέρεται ότι οι επιθέσεις των Χούθι ευθύνονται για τη σημαντική μείωση στις μεταφορές εμπορευματοκιβωτίων μέσω της

Μετάβαση στο περιεχόμενο