Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με στόχο τη διερεύνηση τρόπων συνεργασίας μεταξύ των δύο επιμελητηρίων, με έμφαση στη μετάβαση στην πράσινη ναυτιλία, τη χρήση εναλλακτικών καυσίμων και τη ναυτική διαιτησία. Οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις για τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στον ναυτιλιακό τομέα, καθώς και για τις πρακτικές που μπορούν να εφαρμοστούν προς έναν πιο βιώσιμο κλάδο.
Από την πλευρά του ΝΕΕ, στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος κ. Γεώργιος Αλεξανδράτος, το μέλος Δ.Σ. κ. Γεώργιος Τσάκωνας, ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Ένωσης Ναυτικού Δικαίου κ. Δευκαλίωνας Ρεδιάδης, ο προϊστάμενος Υπηρεσιών ΝΕΕ κ. Γεώργιος Μπαρκάτσας, ο ναυτιλιακός σύμβουλος κ. Μιχάλης Σαρλής και η Τμηματάρχης ΝΕΕ κ. Μαριάννα Γεωργακοπούλου.
Η συνάντηση επιβεβαίωσε τη δέσμευση των δύο επιμελητηρίων στη βιώσιμη ανάπτυξη της ναυτιλίας και έθεσε τις βάσεις για μελλοντικές πρωτοβουλίες.