Ναρκωτικά: Κατασχέθηκαν 654 κιλά κοκαΐνης στην Ιταλία, με προορισμό την Θεσσαλονίκη

Τα ναρκωτικά ήταν έξυπνα κρυμμένα σε ένα εμπορευματοκιβώτιο φορτωμένο με μπανάνες, με προορισμό το λιμάνι της συμπρωτεύουσας.

Περισσότερα από 650 κιλά καθαρής κοκαΐνης κατασχέθηκαν στο λιμάνι Gioia Tauro στην Καλάβρια της Ιταλίας, τα οποία προορίζονταν για την Θεσσαλονίκη.

Τα ναρκωτικά βρέθηκαν στο πλαίσιο διακρατικού ελέγχου για την παράνομη διακίνηση εντός της ΕΕ, που εκπονήθηκε από την επαρχιακή διοίκηση του Ρέτζιο Καλάμπρια και το τελωνείο του Gioia Tauro, υπό τον συντονισμό της εισαγγελίας του Πάλμι.

Συγκεκριμένα, κατασχέθηκαν 654,30 κιλά καθαρής κοκαΐνης. Μέσα από μια σύνθετη και συντονισμένη δραστηριότητα ανάλυσης και ευρημάτων σε περισσότερα από 2.000 εμπορευματοκιβώτια που προέρχονταν από τη Νότια Αμερική, οι στρατιωτικοί της Guardia di Finanza και οι τελωνειακοί υπάλληλοι, με τη βοήθεια εξελιγμένων σαρωτών εξοπλισμένων με ADM, κατάφεραν να εντοπίσουν τα ναρκωτικά, που ήταν έξυπνα κρυμμένα σε ένα εμπορευματοκιβώτιο φορτωμένο με μπανάνες, με προορισμό το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Η κοκαΐνη, που προερχόταν από το λιμάνι του Γκουαγιακίλ στο Εκουαδόρ, βρέθηκε ότι ήταν εξαιρετικά καθαρής ποιότητας και θα μπορούσε να έχει «κοπεί» από τους εμπόρους ναρκωτικών έως και τέσσερις φορές πριν διατεθεί στην αγορά, αποφέροντας στους εγκληματίες εισόδημα περίπου 200 εκατομμυρίων ευρώ.

Μετά το πέρας των επιχειρήσεων, τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν και τα έγγραφα στάλθηκαν στην Εισαγγελία του Πάλμι, η οποία ανέλαβε την προκαταρκτική έρευνα.

Οι τρόποι με τους οποίους αποκρύπτονται τα ναρκωτικά αποδεικνύονται συχνά διαφορετικοί και εξελίσσονται διαρκώς, υποχρεώνοντας τους ερευνητές να βελτιώνουν κατά καιρούς τις μεθόδους λειτουργίας τους, σχολιάζει η τοπική ιταλική ιστοσελίδα Corrieredellacalabria.it.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελληνική Αστυνομία θα υποβάλει αίτημα στις ιταλικές αρχές, για να ενημερωθεί περαιτέρω για την υπόθεση και να ερευνήσει την πιθανότητα ελληνικής εμπλοκής, ως προς τον παραλήπτη αυτής της μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το σχολείο κατάρτισης εκπαιδευτών Αστυνομικών Σχολών

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα, Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022, το σχολείο κατάρτισης εκπαιδευτών Αστυνομικών Σχολών, το οποίο πραγματοποιήθηκε υπό την επιμέλεια της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης. Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε, κατά το χρονικό διάστημα από 12 έως 30 Σεπτεμβρίου 2022, στις εγκαταστάσεις

Τελετή Ορκωμοσίας Νεοκαταταγέντων Δοκίμων Λιμενοφυλάκων εκπαιδευτικής σειράς 2022-2023

Παρουσία του Αρχηγού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναυάρχου Λ.Σ. Αλεξανδράκη Γεώργιου, τελέσθηκε σήμερα η ορκωμοσία ενενήντα επτά (97) νεοκαταταγέντων Δοκίμων Λιμενοφυλάκων εκπαιδευτικής σειράς 2022-2023. Στην τελετή που έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ), στο Ναυτικό

ΛΣ : Να μετακινείται ο φάκελος…Όχι ο πολίτης

Ποιος γνωρίζει ότι το slogan αυτό πρωτοξεκίνησε από το Υπουργείο Αιγαίου το 1998;;; Ποιος γνωρίζει ότι το slogan αυτό αποτέλεσε την πρώτη διαφήμιση των σημερινών Κ.Ε.Π.(Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών); Ποιος γνωρίζει ότι ο «προάγγελος» των σημερινών ΚΕΠ (τότε λέγονταν «Γραφεία τουΠολίτη»)

Ο Ερντογάν μηνύει τον αντιπρόεδρο της γερμανικής Βουλής

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κινδυνεύει να βρεθεί ο αντιπρόεδρος της γερμανικής Βουλής και αντιπρόεδρος των Φιλελευθέρων Βόλφγκανγκ Κουμπίκι, μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του κατά του τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, τον οποίο χαρακτήρισε σε προεκλογική συγκέντρωση «μικρό αρουραίο των υπονόμων». Το