NBNE/ΘΑΝ: Το θέρετρο του ΠΝ στην Αγία Μαρίνα

Στις εγκαταστάσεις της ΝΒΝΕ στεγάζεται και λειτουργεί το Θέρετρο Αξιωματικών Ναυτικού (Θ.Α.Ν.). Το θέρετρο αποτελείται από τρία Ξενοδοχειακά συγκροτήματα που διαθέτουν συνολικά 150 δωμάτια (48 στο Ξ1, 48 στο Ξ2 και 54 στο Ξ3) και 133 οικήματα τριών κατηγοριών (15 τύπου Α, 60 τύπου Β, 57 τύπου Γ). Ο συνολικός αριθμός κλινών ξεπερνά τις 1060. Κατά τις ημέρες αιχμής το θέρετρο εξυπηρετεί περισσότερα από 1500 άτομα. Το Θέρετρο Αξιωματικών Ναυτικού (ΘΑΝ) αποτελεί Εκμετάλλευση Εξυπηρετήσεως Προσωπικού, η οποία υπάγεται στο ΓΕΝ μέσω ΝΒΝΕ. Το ΘΑΝ ως ακίνητο ανήκει στο Ταμείο Εθνικού Στόλου.

Το Θέρετρο Αξιωματικών Ναυτικού κτίστηκε το 1971 με σχέδια του Τεχνικού Γραφείου Δοξιάδη. Το Μάϊο του 1972 έγιναν τα εγκαίνια έναρξης λειτουργίας του θερέτρου με πρώτο Διοικητή τον Αντιπλοίαρχο Β. ΠΑΤΕΛΗ Π.Ν. Την 1η Ιουλίου του 1972 το Θ.Α.Ν. υποδέχθηκε τους πρώτους παραθεριστές.
Η καλοκαιρινή λειτουργία του θερέτρου διαχρονικά ξεκινά το Μάϊο και ολοκληρώνεται στο τέλος του Σεπτεμβρίου. Τέλος υπάρχει και η πασχαλινή περίοδος διάρκειας επτά ημερών η οποία ξεκινά τη Μ. Τρίτη.

Διανυκτέρευση στο Θ.Α.Ν.

Ξενοδοχεία

Το θέρετρο αποτελείται από τρία Ξενοδοχειακά συγκροτήματα εκ των οποίων τα δύο (Ξ1 & Ξ2) διαθέτουν από 48 δωμάτια το καθένα ενώ το τρίτο (Ξ3) διαθέτει 54. Τα περισσότερα από αυτά είναι μονόχωρα, διαθέτουν δύο μονά κρεβάτια και ξεχωριστό μπάνιο με ντουζιέρα. Δίχωρα δωμάτια υπάρχουν για να φιλοξενούν κυρίως οικογένειες με παιδιά.

Οικήματα

Επιπλέον των δωματίων των ξενοδοχείων το θέρετρο διαθέτει 133 οικήματα τριών κατηγοριών. Τα οικήματα είναι αυτόνομα διαμερίσματα με ένα ή δύο δωμάτια, με μπάνιο και ντουζιέρα ή και ξεχωριστό WC. Τα οικήματα είναι χτισμένα αμφιθεατρικά στους λόφους γύρω και ψηλότερα από το σύνολο των κοινόχρηστων εγκαταστάσεων του θερέτρου και την παραλία.

Εστίαση

Ουζερί

Φάρος

Ο Φάρος προσφέρει νόστιμους ψαρομεζέδες από το 2002. Οι παραθεριστές αγαπούν το ουζερί καθώς βρίσκεται πια εξ’ ολοκλήρου σε επίπεδο αρκετά ψηλότερα από την παραλία και έτσι απολαμβάνουν τη μοναδική θέα ολόκληρου του κόλπου, μεσημέρι και βράδυ. Τα θαλασσινά και τα ψαρικά ετοιμάζονται με μεράκι και προσπάθεια από το προσωπικό του θερέτρου ώστε να ικανοποιούν το δικό σας γούστο.

Το κεντρικό εστιατόριο αποτελεί την αιχμή του δόρατος των εστιάσεων του θερέτρου. Λειτουργεί αδιάλλειπτα από την έναρξη λειτουργίας του ΘΑΝ και παρέχει μαγειρεμένο φαγητό. Όπως λοιπόν και στο φαγητό που βρίσκουμε στο σπίτι μας, έτσι και εδώ υπάρχουν δύο πράγματα που τα επιζητούμε και τα απολαμβάνουμε: η ποιότητα και η ποικιλία. Το δεύτερο στοιχείο που καθιστά το εστιατόριο μοναδικά ελκυστικό είναι οι πολύ λογικές τιμές των πιάτων του.

Εστιατόριο

Κεντρικό
Το κεντρικό εστιατόριο αποτελεί την αιχμή του δόρατος των εστιάσεων του θερέτρου. Λειτουργεί αδιάλλειπτα από την έναρξη λειτουργίας του ΘΑΝ και παρέχει μαγειρεμένο φαγητό. Όπως λοιπόν και στο φαγητό που βρίσκουμε στο σπίτι μας, έτσι και εδώ υπάρχουν δύο πράγματα που τα επιζητούμε και τα απολαμβάνουμε: η ποιότητα και η ποικιλία. Το δεύτερο στοιχείο που καθιστά το εστιατόριο μοναδικά ελκυστικό είναι οι πολύ λογικές τιμές των πιάτων του.

Ψησταριά

Αγκυροβόλιο

Στην Ψησταριά εκτελέστηκε μία σημαντική αναβάθμιση τόσο στους χώρους παρασκευής όσο και στον προαύλιο χώρο. Ταυτόχρονα το 2022 ήταν η πρώτη χρονιά που λειτούργησε το νέο “Αγκυροβόλιο” αποκλειστικά με προσωπικό της Βάσης αλλά και άλλων Μονάδων και Υπηρεσιών του ΠΝ. Το μενού περιλαμβάνει τα στάνταρ πιάτα που περιμένει να βρει κάποιος σε ένα εστιατόριο αυτού του τύπου: μπριζόλες, μπιφτέκια, γύρο, σουβλάκια κτλ. Η Ψησταριά λειτουργεί ως self service.

Επισκέπτες

Δικαιούχοι του ΘΑΝ:

Επιτρέπεται η είσοδος στο ΘΑΝ/ΝΒΝΕ ως επισκέπτες σε αξιωματικούς ε.ε., ε.α. και πολιτικό προσωπικό του ΠΝ εν υπηρεσία και συνταξιούχους, μετά των δικαιούμενων οικογενειών τους, καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας του θέρετρου (εκτός από κάθε δεύτερη Πέμπτη που το ΘΑΝ παραμένει κλειστό για μία ημέρα πριν υποδεχτεί τους παραθεριστές της επόμενης περιόδου).

Ηλεκτρονική Κράτηση:

Οι εν λόγω επισκέπτες δύναται να κάνουν χρήση των υποδομών του θέρετρου μόνο μέσω ηλεκτρονικής κράτησης θέσης κάνοντας χρήση της εφαρμογής

https://booking.hellenicnavy.gr/

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε λειτουργία από σήμερα Μηχανισμός Καταγγελιών

Έναρξη λειτουργίας του Μηχανισμού Καταγγελιών Ανακοινώνεται η έναρξη λειτουργίας του Μηχανισμού υποβολής Καταγγελιών παραβιάσεων θεμελιωδών δικαιωμάτων από τον Υπεύθυνο Προστασίας Θεμελιωδών Δικαιωμάτων στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. Η δημιουργία του Μηχανισμού αποτελεί μέρος των αρμοδιοτήτων του Υπευθύνου Προστασίας Θεμελιωδών Δικαιωμάτων, ο οποίος

ΕΑΑΛΣ: Συνεχίζει με ρουχισμό την αρωγή της στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας

Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Λ.Σ. (ΕΑΑΛΣ), συνεχίζοντας το ανθρωπιστικό της έργο προς ανακούφιση των πλημμυροπαθών συμπατριωτών μας, αποστέλλει στην Περιφέρεια Θεσσαλίας 28 κούτες με 650 τεμάχια ειδών ρουχισμού καινούργια, προσφορά του Ομίλου FF και του προέδρου του, τον οποίο ευχαριστούμε

Ο ΥφΕΘΑ στη ΣΝΔ

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης επισκέφθηκε σήμερα, Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023, τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ), όπου απηύθυνε ομιλία στους σπουδαστές. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε στις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει ο σύγχρονος Αξιωματικός και επεσήμανε τις

Μετάβαση στο περιεχόμενο