Νέα δημοσκόπηση – Πόλεμος Ουκρανία: 70% κατά της Ρωσίας – Τι λένε για την αποστολή όπλων – Υπέρ του Ευρωπαϊκού στρατού

Υπέρ των κυρώσεων στη Ρωσία τάσσεται το 60% και κατά το 30% ενώ όσοι δηλώνουν αριστεροί είναι υπέρ σε ποσοστό 48% και όσοι είναι δεξιοί σε ποσοστό 64%.

Tο δεύτερο μέρος της μεγάλης δημοσκόπησης της METRON ANALYSIS, παρουσιάστηκε απόψε απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων MEGA.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι η μεγάλη θεματική του δεύτερου μέρους της δημοσκόπησης με τους πολίτες να κρίνουν τις διεθνείς αποφάσεις, τις κινήσεις και τις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης και να δίνουν τις δικές τους εκτιμήσεις για την έκβαση της καταστροφικής εισβολής.

Συντριπτικά οι Ελληνες, σε ποσοστό 70% είναι κατά της Ρωσίας στον πόλεμο με την Ουκρανία και το 13% υπέρ. Βλέπουμε ότι είτε κάποιος είναι αριστερός είτε δεξιός φαίνεται να είναι αναφανδόν κατά της Ρωσίας στη συγκεκριμένη περίπτωση. Μάλιστα οι κεντροδεξιοί είναι κατά σε ποσοστό 80%.

Το 53% πιστεύει ότι ο πόλεμος θα περιοριστεί σε τοπικό επίπεδο, αλλά υπάρχει κι ένα 40% που φοβάται ότι είναι πιθανό να οδηγήσει σε παγκόσμια σύρραξη. Ποσοστό ιδιαίτερα ανησυχητικό και δείγμα του ότι ο κόσμος «μαζεύεται», φοβάται από αυτές τις εξελίξεις.

Υπέρ των κυρώσεων στη Ρωσία τάσσεται το 60% και κατά το 30% ενώ όσοι δηλώνουν αριστεροί είναι υπέρ σε ποσοστό 48% και όσοι είναι δεξιοί σε ποσοστό 64%.

Κόλαφος για την κυβέρνηση είναι η απάντηση σχετικά με την αποστολή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία. Το 66% διαφωνεί και το 29% συμφωνεί με την απόφαση αυτή.

Περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες (52%) εκτιμά ότι πρέπει να δημιουργηθεί ευρωπαϊκός στρατός και το 40% λέει ότι πρέπει να μείνει όπως είναι τώρα.

Νέα δημοσκόπηση – Πόλεμος Ουκρανία: 70% κατά της Ρωσίας – Τι λένε για την αποστολή όπλων – Υπέρ του Ευρωπαϊκού στρατού

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα επιχείρηση διάσωσης 44 παράνομων μεταναστών στην Κρήτη

Επιχείρηση διάσωσης 44 μεταναστών πραγματοποιήθηκε υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) στη θαλάσσια περιοχή 45 ναυτικά μίλια νότια της Γαύδου. Η λέμβος στην οποία επέβαιναν οι αλλοδαποί εντοπίστηκε από εναέριο μέσο της Frontex, το οποίο

Καταδίωξη ταχύπλοου με 50 κόμβους – Διακινητές μεταναστών Έλληνας και Κύπριος

Σκηνές που θυμίζουν κινηματογραφική ταινία εκτυλίχθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες στο Αιγαίο, όταν οι λιμενικές αρχές εντόπισαν ένα ύποπτο, ταχύπλοο με δύο εξωλέμβιες μηχανές μεγάλης ιπποδύναμης. Το σκάφος, το οποίο είχε αποπλεύσει από τα τουρκικά παράλια, εντοπίστηκε αρχικά νοτιοανατολικά της

Η αλαζονεία της ισχύος. Kαι η τιμωρία της

«Οι ισχυροί κάνουν ό,τι τους επιτρέπει η δύναμή τους και οι αδύναμοι υπομένουν ό,τι τους επιβάλλει η αδυναμία τους». Ελάχιστες φράσεις έχουν επιβιώσει τόσο επίμονα μέσα στους αιώνες όσο αυτή που συναντάμε στον Θουκυδίδη. Νατάσα Στασινού • [email protected] Από τις αίθουσες των

Βαβέλ

  Δεν ξέρω αν η αντιπολίτευση είναι «θίασος» ή «Βαβέλ». Δεν ξέρω αν αποτελούν «απειλή για τη δημοκρατία» ή αν θέλουν «να εξαντλήσουν τη χώρα», όπως τους κατηγόρησε ο Μητσοτάκης (10/6). Γιάννης Πρετεντέρης Υποψιάζομαι όμως ότι είναι η πιο αυτοκαταστροφική αντιπολίτευση που