Νέα Γενική Γραμματέας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων η Καλυψώ Γούλα – Νέα επικεφαλής του ΚΕΘΙ η Μαρίνα Στέφου

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Ανακοινώνεται ότι τη θέση της Γενικής Γραμματέως Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων αναλαμβάνει η κ. Καλυψώ Γούλα. Η κ. Γιάννα Χορμόβα που κατείχε τη θέση μέχρι σήμερα θα συνεχίσει την σταδιοδρομία της σε άλλη κυβερνητική θέση.

Η κ. Γούλα είναι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, πτυχιούχος του Τμήματος Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με μεταπτυχιακές σπουδές στο Εμπορικό και Οικονομικό Δίκαιο. Έχει θητεύσει πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης, καθώς και Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης στον ίδιο δήμο. Στις Ευρωεκλογές του 2019 ήταν υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία.

Γίνεται επίσης γνωστό ότι ως πρόεδρος του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ) ορίζεται η κ. Μαρίνα Στέφου, δικηγόρος, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Δίκαιο και την Οικονομία Επιχειρήσεων στο Πάντειο Πανεπιστημίου και κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του ιδίου Πανεπιστημίου. Η κ. Στέφου έχει πολυετή εμπειρία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έχοντας εργαστεί από το 2009 ως επιστημονική συνεργάτης ευρωβουλευτών. Τα τελευταία χρόνια είναι συνεργάτης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για θέματα της Επιτροπής Απασχόλησης και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελετή Εορτασμού του Προφήτη Ηλία, Προστάτη της Αεροπορίας Στρατού

Την Κυριακή 19 και την Δευτέρα 20 Ιουλίου 2026, πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «ΛΟΧΑΓΟΥ (ΠΒ) ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΔΕΛΑΠΟΡΤΑ» στα Μέγαρα Αττικής, ο εορτασμός του Προφήτη Ηλία του Θεσβίτου, Προστάτη της Αεροπορίας Στρατού, καθώς και η «Ημέρα Μνήμης και Τιμής της Αεροπορίας Στρατού».

Politico: Η Ελλάδα «φρενάρει» το σχέδιο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας

Οι χώρες της ΕΕ δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία για την επιβολή νέων, εκτεταμένων κυρώσεων κατά της Ρωσίας το βράδυ της Τετάρτης (22.07.2026), καθώς η Ελλάδα μπλόκαρε τα μέτρα για την προστασία της ναυτιλιακής βιομηχανίας καυσίμων, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Politico.

Μοίρα Πυροσβεστικών Αεροσκαφών – Το «ευχαριστώ» στα πληρώματα και το τεχνικό προσωπικό

«Το έργο των στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας υπερβαίνει τα στενά όρια μιας στρατιωτικής αποστολής. Τα πληρώματα, το τεχνικό προσωπικό, επιχειρούν κάθε μέρα, πολλές φορές υπό ακραίες συνθήκες, για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, της περιουσίας, του φυσικού πλούτου, των φυσικών πόρων της

Επιχείρηση «IRINI»: Ρεσάλτο ευρωπαϊκών δυνάμεων σε πλοίο του ρωσικού σκιώδους στόλου

Οι ευρωπαϊκές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στη Μεσόγειο Θάλασσα στο πλαίσιο της επιχείρησης «IRINI» αναχαίτισαν και επιβιβάστηκαν σε ένα ρωσικό δεξαμενόπλοιο στις 20 Ιουλίου. «Το πετρελαιοφόρο MV SOUTH STAR, για το οποίο υπάρχουν υποψίες ότι έπλεε υπό ψευδή σημαία κατά παράβαση του