Νέα κτίρια στους Λιμενικούς Σταθμούς Παλιόχωρας και την Χώρα Σφακίων

Η Λιμενική Επιτροπή του Λιμενικού Ταμείου Χανίων ενέκρινε στις 22/7 την διάθεση πίστωσης από ιδίους πόρους , για την κατασκευή των δυο Λιμενικών Σταθμών στην Παλιόχωρα και την Χώρα Σφακίων, εντός των λιμένων, με προκατασκευασμένα κτήρια, λόγω της ανάγκης άμεσης ικανοποίησης του στεγαστικού προβλήματος που αντιμετωπίζει στην περιοχή αυτή το Λιμενικό Σώμα.

Παράλληλα, εγκρίθηκε από την αρμόδια διεύθυνση της Γενικής Γραμματείας Λιμένων του Υπουργείου Ναυτιλίας το κτιριολογικό τους πρόγραμμα .

Το κτήριο στην Παλιοχωρα θα είναι 75 τ.μ. και το κτήριο στην Χώρα Σφακίων στα 60 τ.μ., ενώ το προεκτιμώμενο κόστος μαζί με τις οικοδομικές άδειες, υπολογίζεται περίπου στα €150.000.

Το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής καθώς και το Λιμενικό Σώμα ευχαριστεί το κρατικό Λιμενικό Ταμείο Χανίων και τον πρόεδρό του κ. Δημήτρη Βιριράκη για την αρωγή του στο αξιόμαχο έργο της ελληνικής ακτοφυλακής, η οποία μεταξύ των άλλων διατηρεί πάνω από 300 κτήρια σε όλη τη χώρα, σε κάθε σπιθαμή της θαλασσινής μας χώρας, ακριτικής και μη.

Great Greek Big Blue

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο «μικροσκόπιο» της Ε.Ε. ελληνική ναυτιλία και Μόσχα

Νέα προβλήματα στην ελληνική ναυτιλία -και ειδικά στις εταιρίες που πρωταγωνιστούν στη μεταφορά ρωσικού πετρελαίου προς τρίτες χώρες- θα προκαλέσει το 12ο «πακέτο» κυρώσεων της Ε.Ε. κατά της Μόσχας το οποίο προγραμματίζεται να υιοθετηθεί στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 14ης-15ης Δεκεμβρίου.

«Η Ελλάδα να είναι παρούσα στην Ερυθρά θάλασσα»

Μετατροπή-επιμέλεια κειμένου: «ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ» H Ερυθρά Θάλασσα, μήκους 1.400 ναυτικών μιλίων από το Σουέζ μέχρι τον πορθμό του Μπαμπ ελ Μαντέμπ, είναι καίριας σημασίας θαλάσσια λεωφόρος, από εμπορική και ενεργειακή άποψη για την Ευρώπη και την Ασία. Τη σημασία της

Προειδοποίηση ασφαλείας για τα εμπορικά πλοία

Μετατροπή-επιμέλεια κειμένου: «ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ» Η διεθνής ναυτιλία ζητά περισσότερη στρατιωτική προστασία στις θαλάσσιες διαδρομές στη Μέση Ανατολή μετά τις επιθέσεις των ανταρτών που υποστηρίζονται από το Ιράν στην Ερυθρά Θάλασσα, οι οποίες προκάλεσαν φόβους για νέες διαταραχές στο παγκόσμιο εμπόριο, συμπεριλαμβανομένου του ενεργειακού εφοδιασμού. Η ανησυχία

Εντός Δεκεμβρίου ξεκινά η επέκταση του φράχτη μήκους 35 χλμ. στον Έβρο

Εντός του Δεκεμβρίου θα αρχίσει να υψώνεται σταδιακά ο νέος φράχτης, μήκους 35 χλμ. στον Έβρο. Την ίδια ώρα που οι περιπολίες στα χερσαία ελληνοτουρκικά σύνορα συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, παρά το γεγονός ότι έχουν μειωθεί σημαντικά οι μεταναστευτικές ροές

Μετάβαση στο περιεχόμενο