Νέα νύχτα συγκρούσεων σε πόλεις της Σερβίας – Δεκάδες τραυματίες σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις

Επεισόδια σημειώθηκαν σε πολλές πόλεις στην Σερβία ανάμεσα σε διαδηλωτές και φιλοκυβερνητικούς.

Μεγάλες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, κατά της διαφθοράς , σημειώθηκαν και πάλι στη Σερβία, όπου ξέσπασαν σοβαρά επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και οπαδών της Κυβέρνησης.

Στη Σερβία, συγκρούσεις μεταξύ αντίπαλων ομάδων διαδηλωτών σημειώθηκαν τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη, προκαλώντας δεκάδες τραυματισμούς, σύμφωνα με ανακοινώσεις της αστυνομίας, καθώς οι μήνες αντικυβερνητικών διαδηλώσεων κλιμακώθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα σε βίαια επεισόδια.

 

 

Το κύμα διαδηλώσεων κατά της διαφθοράς σαρώνει τη χώρα από τον Νοέμβριο, μετά την κατάρρευση της στέγης του σιδηροδρομικού σταθμού του Νόβι Σαντ που στοίχισε τη ζωή σε 16 ανθρώπους, γεγονός που αποδόθηκε ευρέως σε βαθιά ριζωμένα φαινόμενα διαφθοράς.

Οι διαδηλωτές κατέκλυσαν ξανά αρκετές πόλεις, με κύρια αντίδραση στην επίθεση υποστηρικτών του κυβερνώντος κόμματος εναντίον συγκεντρωμένων στο Βρμπας, περίπου 160 χλμ. βόρεια του Βελιγραδίου.

 

Για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα, μεγάλες ομάδες υποστηρικτών της κυβέρνησης, πολλοί με καλυμμένα πρόσωπα, συγκρούστηκαν με διαδηλωτές, ανταλλάσσοντας μπουκάλια, πέτρες και πυροτεχνήματα.

Η αστυνομία προχώρησε σε σχεδόν 50 συλλήψεις σε όλη τη χώρα, ενώ περίπου 30 μέλη των ΜΑΤ τραυματίστηκαν. Τα σοβαρότερα επεισόδια καταγράφηκαν στο Βελιγράδι και στο Νόβι Σαντ, όπου ξεκίνησε η κινητοποίηση διαμαρτυρίας.

 

Σε ένα περιστατικό, στρατιωτικός αστυνομικός πυροβόλησε στον αέρα με πιστόλι καθώς οι διαδηλωτές πλησίαζαν τα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος στο Νόβι Σαντ, προκαλώντας πανικό. Οπτικό υλικό δείχνει επίσης υποστηρικτές του Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος να εκτοξεύουν πυροτεχνήματα προς διαδηλωτές, ενώ η αστυνομία απάντησε με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου–λάμψης.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελετή Εορτασμού του Προφήτη Ηλία, Προστάτη της Αεροπορίας Στρατού

Την Κυριακή 19 και την Δευτέρα 20 Ιουλίου 2026, πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «ΛΟΧΑΓΟΥ (ΠΒ) ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΔΕΛΑΠΟΡΤΑ» στα Μέγαρα Αττικής, ο εορτασμός του Προφήτη Ηλία του Θεσβίτου, Προστάτη της Αεροπορίας Στρατού, καθώς και η «Ημέρα Μνήμης και Τιμής της Αεροπορίας Στρατού».

Politico: Η Ελλάδα «φρενάρει» το σχέδιο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας

Οι χώρες της ΕΕ δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία για την επιβολή νέων, εκτεταμένων κυρώσεων κατά της Ρωσίας το βράδυ της Τετάρτης (22.07.2026), καθώς η Ελλάδα μπλόκαρε τα μέτρα για την προστασία της ναυτιλιακής βιομηχανίας καυσίμων, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Politico.

Μοίρα Πυροσβεστικών Αεροσκαφών – Το «ευχαριστώ» στα πληρώματα και το τεχνικό προσωπικό

«Το έργο των στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας υπερβαίνει τα στενά όρια μιας στρατιωτικής αποστολής. Τα πληρώματα, το τεχνικό προσωπικό, επιχειρούν κάθε μέρα, πολλές φορές υπό ακραίες συνθήκες, για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, της περιουσίας, του φυσικού πλούτου, των φυσικών πόρων της

Επιχείρηση «IRINI»: Ρεσάλτο ευρωπαϊκών δυνάμεων σε πλοίο του ρωσικού σκιώδους στόλου

Οι ευρωπαϊκές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στη Μεσόγειο Θάλασσα στο πλαίσιο της επιχείρησης «IRINI» αναχαίτισαν και επιβιβάστηκαν σε ένα ρωσικό δεξαμενόπλοιο στις 20 Ιουλίου. «Το πετρελαιοφόρο MV SOUTH STAR, για το οποίο υπάρχουν υποψίες ότι έπλεε υπό ψευδή σημαία κατά παράβαση του