Nέα «σκιώδης κυβέρνηση» ΚΙΝΑΛ στη Βουλή χωρίς εκπλήξεις

Με μια –περιορισμένης έκτασης– αναδιανομή ρόλων στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, ο Νίκος Ανδρουλάκης προχώρησε σε ένα ακόμη βήμα εσωτερικής ανασυγκρότησης του ΚΙΝΑΛ, διαμορφώνοντας την επονομαζόμενη «σκιώδη κυβέρνηση» της παράταξης στη Βουλή.

Με μια –περιορισμένης έκτασης– αναδιανομή ρόλων στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, ο Νίκος Ανδρουλάκης προχώρησε σε ένα ακόμη βήμα εσωτερικής ανασυγκρότησης του ΚΙΝΑΛ, διαμορφώνοντας την επονομαζόμενη «σκιώδη κυβέρνηση» της παράταξης στη Βουλή. Οι αλλαγές σε πρόσωπα και περιεχόμενο χαρτοφυλακίων ήταν λίγες και εν πολλοίς αναμενόμενες, με κομματικές πηγές να τονίζουν πως η διατήρηση των συσχετισμών σηματοδοτεί την πρόθεση της ηγεσίας να προσδώσει και μια αίσθηση «συνέχειας» στο έργο που έχει παραχθεί τα τελευταία 2,5 χρόνια.

Οι διεκδικητές της ηγεσίας, Ανδρ. Λοβέρδος, Γ. Παπανδρέου και Χ. Καστανίδης, διατήρησαν τα χαρτοφυλάκια που είχαν και προηγουμένως.

Οι πλέον αξιοσημείωτες αλλαγές είναι η μετατόπιση του Γιώργου Φραγγίδη στον τομέα της Υγείας, αντικαθιστώντας τον «παπανδρεϊκό» Ανδρέα Πουλά (μεταφέρεται στο πεδίο της Αγροτικής Ανάπτυξης) και η τοποθέτηση του Απόστολου Πάνα ως τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων στη θέση του Μιχάλη Κατρίνη, που ως γνωστόν είναι ο νέος πρόεδρος της Κ.Ο. Πρόκειται για μια «αναβάθμιση» των δύο βουλευτών, οι οποίοι εντάσσονται στο περιβάλλον του κ. Ανδρουλάκη και τον στήριξαν ανοικτά στις εσωκομματικές εκλογές. Και αυτό γιατί αναλαμβάνουν δύο τομείς καίριας σημασίας για το τρέχον και προσεχές διάστημα, δεδομένου ότι τα ζητήματα της πανδημίας και της ακρίβειας αποτελούν τα πλέον φλέγοντα θέματα στην κοινωνία, αλλά και στο πολιτικό σκηνικό.

nea-skiodis-kyvernisi-kinal-sti-voyli-choris-ekplixeis0

Από εκεί και πέρα δεν προέκυψαν αλλαγές, με τους τρεις συνδιεκδικητές της ηγεσίας να διατηρούν τα χαρτοφυλάκιά τους: ο Ανδρέας Λοβέρδος το πεδίο της εξωτερικής πολιτικής, ο Γιώργος Παπανδρέου την εκπροσώπηση στο Συμβούλιο της Ευρώπης και ο Χάρης Καστανίδης τον τομέα Επικρατείας. Το ίδιο συνέβη και με τους δύο κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους, με τον Κώστα Σκανδαλίδη να παραμένει τομεάρχης Οικονομικών και τη Νάντια Γιαννακοπούλου στη Δικαιοσύνη. Το περιβαλλοντικό χαρτοφυλάκιο έσπασε στα δύο, με τον αναπληρωτή γραμματέα της Κ.Ο., Γιώργο Αρβανιτίδη, να διατηρεί το πεδίο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και την Τόνια Αντωνίου (που έλαβε την έδρα της εκλιπούσης Φώφης Γεννηματά) να αναλαμβάνει τον τομέα της Κλιματικής Κρίσης. Στο πεδίο ευθύνης του Γιώργου Καμίνη, εκτός της Προστασίας του Πολίτη, προστίθεται και η μετανάστευση, αν και πρόκειται περισσότερο για τυπική αλλαγή, μια και ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων ήδη είχε επωμιστεί και το εν λόγω πεδίο. Κατά τα λοιπά, στους τομείς Εσωτερικών, Παιδείας και Aμυνας παραμένουν οι Ευαγγελία Λιακούλη, Χαρά Κεφαλίδου και Βασίλης Κεγκέρογλου, αντίστοιχα.

Πλέον, το μόνο κομμάτι του κοινοβουλευτικού «παζλ» που απομένει είναι ο νέος διευθυντής της Κ.Ο., που θα αντικαταστήσει τον Δημήτρη Μάντζο. Κάποιες πληροφορίες ήθελαν τον τελευταίο να είναι ο «εκλεκτός» του Νίκου Ανδρουλάκη για τη θέση του εκπροσώπου Τύπου, χωρίς, τουλάχιστον μέχρι χθες το βράδυ, να υπάρχει κάτι επίσημο. Πάντως, πρόκειται για ένα από τα πρόσωπα που τέμνονται και με το ευρύτερο αφήγημα της ανανέωσης.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ευχαριστώ του Προέδρου της ΠΕΑΛΣ…

Ευχαριστώ όλους τους προσκεκλημένους και συμμετέχοντες και ιδιαίτερα όσους συναδέλφου -φίλους ανταποκρίθηκαν στο προσωπικό  κάλεσμα που τους απηύθυνα με αποτέλεσμα σε  μόλις σε 3 ημέρες από την ανακοίνωση πραγματοποίησης του συνεδρίου να συμπληρωθεί ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός συμμετοχών . Ευχαριστώ

Λιμενικό: Σκύλοι ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών – Το κόστος έκτακτης ιατρικής περίθαλψης στους συνοδούς (!)

Οι σκύλοι ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών με την κατάλληλη καθοδήγηση και εκπαίδευση από τους συνοδούς χειριστές (Κ-9 ) συνδράμουν ουσιαστικά στην καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. Η αποτελεσματική όσφρηση τους εντοπίζει καλά κρυμμένες ναρκωτικές ουσίες, που ο εντοπισμός τους με τις ανθρώπινες

Δωροεπιταγές για τα παιδιά των μελών της ΕΠΛΣΑΠΝ

Ανακοίνωση Ένωσης Αττικής: Όπως κάθε χρόνο έτσι και τη φετινή χρονιά η ΕΠΛΣΑΠΝ θα προβεί στη χορήγηση δωροεπιταγών για τα παιδιά των μελών μας  ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων. Για τη φετινή χρονιά το σύνολο των παιδιών των μελών μας

Στην Αλεξανδρούπολη και ο Γαλλικός στρατός

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος διπλωματικού και στρατιωτικού και της Γαλλίας, έχει μπει η Αλεξανδρούπολη. Τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ συναντήθηκε με τον Γάλλο Πρέσβη Patrick Maisonnave, τη Γενική Πρόξενο της Γαλλίας Sadrine Mouchet