Nέα «σκιώδης κυβέρνηση» ΚΙΝΑΛ στη Βουλή χωρίς εκπλήξεις

Με μια –περιορισμένης έκτασης– αναδιανομή ρόλων στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, ο Νίκος Ανδρουλάκης προχώρησε σε ένα ακόμη βήμα εσωτερικής ανασυγκρότησης του ΚΙΝΑΛ, διαμορφώνοντας την επονομαζόμενη «σκιώδη κυβέρνηση» της παράταξης στη Βουλή.

Με μια –περιορισμένης έκτασης– αναδιανομή ρόλων στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, ο Νίκος Ανδρουλάκης προχώρησε σε ένα ακόμη βήμα εσωτερικής ανασυγκρότησης του ΚΙΝΑΛ, διαμορφώνοντας την επονομαζόμενη «σκιώδη κυβέρνηση» της παράταξης στη Βουλή. Οι αλλαγές σε πρόσωπα και περιεχόμενο χαρτοφυλακίων ήταν λίγες και εν πολλοίς αναμενόμενες, με κομματικές πηγές να τονίζουν πως η διατήρηση των συσχετισμών σηματοδοτεί την πρόθεση της ηγεσίας να προσδώσει και μια αίσθηση «συνέχειας» στο έργο που έχει παραχθεί τα τελευταία 2,5 χρόνια.

Οι διεκδικητές της ηγεσίας, Ανδρ. Λοβέρδος, Γ. Παπανδρέου και Χ. Καστανίδης, διατήρησαν τα χαρτοφυλάκια που είχαν και προηγουμένως.

Οι πλέον αξιοσημείωτες αλλαγές είναι η μετατόπιση του Γιώργου Φραγγίδη στον τομέα της Υγείας, αντικαθιστώντας τον «παπανδρεϊκό» Ανδρέα Πουλά (μεταφέρεται στο πεδίο της Αγροτικής Ανάπτυξης) και η τοποθέτηση του Απόστολου Πάνα ως τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων στη θέση του Μιχάλη Κατρίνη, που ως γνωστόν είναι ο νέος πρόεδρος της Κ.Ο. Πρόκειται για μια «αναβάθμιση» των δύο βουλευτών, οι οποίοι εντάσσονται στο περιβάλλον του κ. Ανδρουλάκη και τον στήριξαν ανοικτά στις εσωκομματικές εκλογές. Και αυτό γιατί αναλαμβάνουν δύο τομείς καίριας σημασίας για το τρέχον και προσεχές διάστημα, δεδομένου ότι τα ζητήματα της πανδημίας και της ακρίβειας αποτελούν τα πλέον φλέγοντα θέματα στην κοινωνία, αλλά και στο πολιτικό σκηνικό.

nea-skiodis-kyvernisi-kinal-sti-voyli-choris-ekplixeis0

Από εκεί και πέρα δεν προέκυψαν αλλαγές, με τους τρεις συνδιεκδικητές της ηγεσίας να διατηρούν τα χαρτοφυλάκιά τους: ο Ανδρέας Λοβέρδος το πεδίο της εξωτερικής πολιτικής, ο Γιώργος Παπανδρέου την εκπροσώπηση στο Συμβούλιο της Ευρώπης και ο Χάρης Καστανίδης τον τομέα Επικρατείας. Το ίδιο συνέβη και με τους δύο κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους, με τον Κώστα Σκανδαλίδη να παραμένει τομεάρχης Οικονομικών και τη Νάντια Γιαννακοπούλου στη Δικαιοσύνη. Το περιβαλλοντικό χαρτοφυλάκιο έσπασε στα δύο, με τον αναπληρωτή γραμματέα της Κ.Ο., Γιώργο Αρβανιτίδη, να διατηρεί το πεδίο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και την Τόνια Αντωνίου (που έλαβε την έδρα της εκλιπούσης Φώφης Γεννηματά) να αναλαμβάνει τον τομέα της Κλιματικής Κρίσης. Στο πεδίο ευθύνης του Γιώργου Καμίνη, εκτός της Προστασίας του Πολίτη, προστίθεται και η μετανάστευση, αν και πρόκειται περισσότερο για τυπική αλλαγή, μια και ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων ήδη είχε επωμιστεί και το εν λόγω πεδίο. Κατά τα λοιπά, στους τομείς Εσωτερικών, Παιδείας και Aμυνας παραμένουν οι Ευαγγελία Λιακούλη, Χαρά Κεφαλίδου και Βασίλης Κεγκέρογλου, αντίστοιχα.

Πλέον, το μόνο κομμάτι του κοινοβουλευτικού «παζλ» που απομένει είναι ο νέος διευθυντής της Κ.Ο., που θα αντικαταστήσει τον Δημήτρη Μάντζο. Κάποιες πληροφορίες ήθελαν τον τελευταίο να είναι ο «εκλεκτός» του Νίκου Ανδρουλάκη για τη θέση του εκπροσώπου Τύπου, χωρίς, τουλάχιστον μέχρι χθες το βράδυ, να υπάρχει κάτι επίσημο. Πάντως, πρόκειται για ένα από τα πρόσωπα που τέμνονται και με το ευρύτερο αφήγημα της ανανέωσης.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παραχώρηση αιγιαλών και παραλιών: Οι αλλαγές που φέρνει ο ν. 5092/2024*

Στοχεύοντας στη μεγαλύτερη διαφάνεια των διαγωνισμών παραχώρησης μέσω κεντρικής ηλεκτρονικής διαδικασίας και την υψηλότερη αποτελεσματικότητα των ελέγχων μέσω της αξιοποίησης της σύγχρονης τεχνολογίας σε συνδυασμό με την αυστηροποίηση των ποινών, προσπαθεί να αντιμετωπίσει διαχρονικές παθογένειες. Από την άλλη, όμως, έχει

Οι θέσεις της CLIA για τη θαλάσσια συνδεσιμότητα

Στη συνάντηση, ο κ. Vago εξέφρασε την αλληλεγγύη του κλάδου της κρουαζιέρας προς τον ευρύτερο ναυτιλιακό τομέα στον κορυφαίο στόχο της διασφάλισης της ασφάλειας των ναυτικών, λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες απειλές στην Ερυθρά Θάλασσα και αλλού. Η CLIA ανέδειξε την

Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο: Συζητήθηκε η περικοπή των δώρων στους συνταξιούχους

Ειδικότερα, η κυρία Σταυρουλάκη έθεσε ζήτημα αν πράγματι υπάρχει θέμα αντιθέτων αποφάσεων (δηλαδή θέμα παραδεκτού) μεταξύ των αποφάσεων του ΣτΕ και του Α.Π., καθώς το κάθε ένα από αυτά τα δύο δικαστήρια επελήφθη επί διαφορετικών νομοθετικών δεδομένων. Κατά την εισηγήτρια, τον Α.Π. τον

Χούθι: «Έχουμε επιτεθεί σε περισσότερα από 100 πλοία του εχθρού»

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης επιτέθηκαν σε περίπου 100 πλοία «που συνδέονταν με τον εχθρό», δηλαδή το Ισραήλ, στην Ερυθρά Θάλασσα και τον Κόλπο του Άντεν, αφότου ξεκίνησαν τις επιχειρήσεις τους σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους της Λωρίδας της

Μετάβαση στο περιεχόμενο