Νέα βήματα προσέγγισης Βόλου – Αλεξάνδρειας

Αντιπροσωπεία Αιγυπτιακής Κυβέρνησης στον Ο.Λ.Β.

Τον λιμένα Βόλου και την πόλη, είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν, την Τρίτη 4 Ιουνίου 2024, αντιπροσωπεία της αιγυπτιακής κυβέρνησης, ανταποδίδοντας προηγούμενη επίσκεψη της ελληνικής αντιπροσωπείας στο πλαίσιο της 1ης Κοινής Επιτροπής Θαλασσίων Υποθέσεων Ελλάδας – Αιγύπτου, που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξάνδρεια 29-30 Μαΐου 2024.

Στον Βόλο, παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος Τομέα θαλασσίων Μεταφορών του Αιγυπτιακού Υπουργείου Μεταφορών υποναύαρχος Reda Ismael και ο Πρόεδρος του ΔΣ του Οργανισμού Λιμένος Αλεξάνδρειας υποναύαρχος Nihad Shaheen, ο Ακόλουθος θαλασσίων Μεταφορών στην Μόνιμη Αντιπροσωπεία ΕΕ Αντώνης Αβρανάς, ο Πρόεδρος ΟΦΑΕ Απόστολος Κενανίδης και ο Γενικός Γραμματέας ΟΦΑΕ Χαράλαμπος Τσοχαταρίδης.

Κατά την άφιξή τους στην πόλη του Βόλου, περιηγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του εμπορικού λιμένα κι ενημερώθηκαν από στελέχη του Οργανισμού Λιμένος Βόλου (ΟΛΒ) για τις δραστηριότητες που διεξάγονται και για τα έργα που προωθούνται. Στη συνέχεια, ακολούθησε συζήτηση και δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος, του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Σωκράτης Αναγνώστου, αναφέρθηκε στη σκοπούμενη γραμμή διασύνδεσης Βόλου –Αλεξάνδρειας και στην υπογραφή του Μνημονίου Κατανόησης και Συναντίληψης (MOU) επισημαίνοντας ότι «Με την παρουσία τους στην πόλη μας, μας ανταποδίδουν την επίσκεψη που πραγματοποίησε πρόσφατα η ελληνική αντιπροσωπεία υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα Ναυτιλίας και Λιμένων Ευάγγελου Κυριαζόπουλου, όπου μεταξύ άλλων, υπεγράφη και το μνημόνιο. Το εγχείρημα αυτό, ξεκίνησε ως προσπάθεια φορέων (Οργανισμός Λιμένος Βόλου Α.Ε., Επιμελητηριακός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος Μεταφορών (Ε.Ε.ΣΥ.Μ), Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδας Οδικών Εμπορευματικών και Επιβατικών Μεταφορών (ΟΦΑΕ) & Επιμελητήριο Μαγνησίας). Σκοπός της επίσκεψης, είναι και η ανταλλαγή ιδεών αλλά ο κύριος στόχος είναι να δρομολογήσουμε πλοίο RO/RO από τον Βόλο στην Αλεξάνδρεια στη συνέχεια της ιστορίας που είχε ο Βόλος με τη Συρία που σταμάτησε τη δεκαετία του 1980. Προσπαθούμε σε αυτό το γεγονός και πιστεύουμε ότι γρήγορα θα μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε τα χρήματα από την Ε.Ε. που είναι απαραίτητα πρώτα για τη μελέτη σκοπιμότητας και μετά για την επιδότηση της γραμμής. Είναι πολύ θετική και η αιγυπτιακή πλευρά», ενώ διευκρίνισε ότι υπάρχει διαθέσιμο κονδύλι στην Ε.Ε. για τη σύνδεση της Ευρώπης με τρίτες χώρες και δύναται να επιδοτηθεί η γραμμή Βόλος – Αλεξάνδρεια για έναν χρόνο.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος Τομέα θαλασσίων Μεταφορών αναφέρθηκε στις εργασίες της Κοινής Επιτροπής Θαλασσίων Υποθέσεων Ελλάδας – Αιγύπτου υποναύαρχος Reda Ismael, αναφέρθηκε στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξάνδρεια την περασμένη εβδομάδα, σχετικά με τη δημιουργία τακτικής ακτοπλοϊκής επιβατικής και εμπορευματικής σύνδεσης μεταξύ των λιμένων Βόλου κι Αλεξάνδρειας. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε «Βάλαμε ένα πρώτο λιθαράκι σε αυτή την προσπάθεια και θα συνεχίσουμε σε αυτή την κατεύθυνση να εργαζόμαστε και να μελετάμε πάνω σε αυτό το εγχείρημα. Η μελέτη βιωσιμότητας θα μας υποδείξει τον τύπο του πλοίου για τη συγκεκριμένη γραμμή».

Ο Ακόλουθος Θαλασσίων Μεταφορών στην Μόνιμη Αντιπροσωπεία ΕΕ Αντώνης Αβρανάς, χαρακτήρισε μεγάλο όφελος τη συγκεκριμένη γραμμή, ωστόσο επανέλαβε ότι, η μελέτη βιωσιμότητας θα δείξει αν υπάρχει ενδιαφέρον. Ας ξεκινήσουμε με αγαθά κι ακολούθως με επιβάτες κι οτιδήποτε είναι αυτό, είναι προς όφελος της χώρας μας. Πρώτα θα βγει η μελέτη βιωσιμότητας κι αναλόγως με το αποτέλεσμα θα προχωρήσουμε», διευκρινίζοντας παράλληλα ότι, αν δεν βρεθεί χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τότε τα δύο λιμάνια θα πρέπει να βρούνε ένα τρόπο χρηματοδότησης της μελέτης.

Η επίσκεψη, ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων από τον πρόεδρο του Δ.Σ. του ΟΛΒ, Κωνσταντίνο Τζήμο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, Σωκράτη Αναγνώστου. Ακολούθως, ο ΟΛΒ παρέθεσε γεύμα σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης.

   

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υποκλοπές: Ξαφνικός έλεγχος στα αρχεία της ΕΥΠ από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Στο πλαίσιο της έρευνας κατά το οποίο έχουν ήδη εξεταστεί δεκάδες μάρτυρες και έχουν απαντηθεί και αιτήματα δικαστικής συνδρομής που είχαν αποσταλεί σε διάφορες αλλοδαπές αρχές μεταξύ των οποίων και στις ΗΠΑ ο κ. Ζήσης έκρινε σκόπιμο να μεταβεί στην

«Κλείδωσε» νέο έκτακτο επίδομα συνταξιούχων-Αποστράτων: Τι αφορά και πότε θα το πάρουν

Η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών για την επιβολή συνεισφοράς στα διυλιστήρια (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), «έκρυβε» ειδήσεις για έκτακτο επίδομα στους συνταξιούχους. Τέλος στα σενάρια για επιπλέον επίδομα σε συνταξιούχους έδινε λίγους μόλις μήνες πριν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, φαίνεται όμως ότι τελικά,

Aυτός είναι ο Nέος Γενικός Διευθυντής του MTΣ (AΠOΦAΣH

Α Π Ο Φ Α Σ Η Διορισμός Γενικού Διευθυντή στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού ΑΔΑ: 6ΛΧΟ6-Ρ70 ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ Τονδιορισμό του Ταξχου (Ο) Βασίλειου Τσιάνταλη του Δημητρίου, ως Γενικού Διευθυντήτου Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΜΤΣ). Η θητεία του ανωτέρω αρχίζει από τη δημοσίευση

F-35 και φρεγάτες Constellation στη Βουλή – Υπογραφές εντός Ιουλίου για τα stealth μαχητικά

* Του Κώστα Σαρικά Την ερχόμενη Πέμπτη φέρνει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στην αρμόδια για τα εξοπλιστικά επιτροπή της Βουλής το πρόγραμμα απόκτησης των μαχητικών F-35 το οποίο βρίσκεται μια «ανάσα» πριν τις υπογραφές αλλά και την είσοδο στο project των φρεγατών Constellation. Δύο

Μετάβαση στο περιεχόμενο