Νέες απειλές Ερντογάν: Ο βαλλιστικός πύραυλος Tayfun εκτοξεύτηκε – «Θα έχει και συνέχεια»

Υπενθυμίζεται ότι την επομένη της εκτόξευσης του βαλλιστικού πυραύλου μικής εμβέλειας από την Τουρκία, τα εγχώρια ΜΜΕ πανηγύριζαν, εκτοξεύοντας νέες απειλές κατά της Ελλάδας, η οποία βρίσκεται, όπως λένε, στην εμβέλειά του.

Μπορεί ο Ερντογάν να εγκαινιάζει το πρώτο εργοστάσιο για το ηλεκτρικό ηλεκτρικού αυτοκινήτου της Τουρκίας, ωστόσο οι αναφορές του για την Ελλάδα δεν έλειψαν.

Ο Τούρκος πρόεδρος παρευρέθηκε στα εγκαίνια του εργοστασίου παραγωγής του ηλεκτρικού αυτοκινήτου της Τουρκίας, του TOGG, και μεταξύ άλλων δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην Ευρώπη, αλλά και στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως όταν το TOGG βρεθεί στους δρόμους της Ευρώπης, η Ευρώπη θα πάρει φωτιά. «Θα πουν: “Έρχονται οι τρελοί οι Τούρκοι”», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Τουρκίας, σύμφωνα με την τουρκική Yeni Şafak.

Επιπλέον, έκανε αναφορά και στην δοκιμαστική εκτόξευση του πρώτου βαλλιστικού πυραύλου της Τουρκίας, του Tayfun, που πραγματοποιήθηκε στις 18 Οκτωβρίου.

«Μόλις εκτοξεύθηκαν οι πύραυλοι Tayfun, τι έκανε ο Έλληνας; Αμέσως μπήκε στην επικαιρότητα των εφημερίδων και των τηλεοπτικών τους δικτύων. Περιμένετε, θα έρθει και η συνέχεια του, θα ακολουθήσουν κι άλλα», υπογράμμισε ο Ερντογάν.

Δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου από την Τουρκία στη Μαύρη Θάλασσα

Υπενθυμίζεται ότι την επομένη της εκτόξευσης του βαλλιστικού πυραύλου μικής εμβέλειας από την Τουρκία, τα εγχώρια ΜΜΕ πανηγύριζαν, εκτοξεύοντας νέες απειλές κατά της Ελλάδας, η οποία βρίσκεται, όπως λένε, στην εμβέλειά του.

Η εφημερίδα «Turkiye» έγραφε χαρακτηριστικά: «Όλη η Ελλάδα είναι εντός της εμβέλειας του πυραύλου μας». Στο ρεπορτάζ αναπτύσσει τις δυνατότητες του βαλλιστικού πυραύλου μικρού βελινεκούς, που μπορεί να χτυπήσει στόχους και στα ελληνικά εδάφη.

Το απόρρητο πυραυλικό σχέδιο, με την ονομασία Tayfun, ή Typhoon στα τουρκικά, βρισκόταν σε εξέλιξη εδώ και αρκετά χρόνια, σύμφωνα με πηγές του Βloomberg. Η Αμυντική Βιομηχανία της Τουρκίας, η οποία επιβλέπει την ανάπτυξη όπλων τουρκικής κατασκευής, αρνήθηκε να αποκαλύψει οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά.

Η Τουρκία παρέλαβε ένα προηγμένο σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας S-400 που κατασκευάστηκε από τη Ρωσία, το 2019, δύο χρόνια αφότου η Άγκυρα υπέγραψε συμφωνία με τη Μόσχα για την αγορά του συστήματος, με την ελπίδα ότι η συνεργασία θα μπορούσε να τη βοηθήσει να αναπτύξει το δικό της πρόγραμμα αντιπυραυλικής άμυνας.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υποχρεωτική θητεία των γυναικών: αναγκαία και αναπόδραστη

Όταν προ ημερών ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μίλησε για στελεχώσεις μονάδων στο  20-30%, εμμέσως πλην σαφώς αναγνώρισε ότι ο Στρατός Ξηράς είναι τόσο υποστελεχωμένος  που θέτει σε κίνδυνο την εδαφική μας ακεραιότητα. Μια που παρά την αλλαγή του γεωπολιτικού περιβάλλοντος

Τι περιλαμβάνει το πακέτο μέτρων €870 εκατ. – Ποιοι θα δουν ελαφρύνσεις και αυξήσεις

Ο σχεδιασμός του 2025 είναι τελικά πιο φιλόδοξος από τις αρχικές παραδοχές του οικονομικού επιτελείου. Ακόμα κι έτσι, όπως επισημαίνουν αρμόδιες πηγές, δεν διαταράσσονται οι δημοσιονομικοί στόχοι, οι οποίοι, πάντως, θα προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. Το «πακέτο» των μόνιμων εισοδηματικών

Μισθοί: Τράπεζες και υψηλή τεχνολογία προσφέρουν τις καλύτερες αμοιβές

Ποιοι κλάδοι δίνουν τις καλύτερες αμοιβές; Ποιες παροχές επιλέγουν να προσφέρουν οι εταιρείες στους εργαζόμενούς τους, με δεδομένη την έλλειψη προσωπικού; Τι ζητά από τους εργοδότες η νέα γενιά; Στα παραπάνω ερωτήματα απαντά η Director Advisory της KPMG, Γεωργία Καλεμίδου επικαλούμενη την πρόσφατη

Νέες τουρκικές βολές για το ελληνικό θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

Ο αναπληρωτής πρόεδρος και τομεάρχης Άμυνας του κεμαλικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιανκί Μπαγτζίογλου, εκτόξευσε νέες βολές σχετικά με το θέμα της δημιουργίας από την ελληνική κυβέρνηση θαλάσσιου πάρκου περιβαλλοντικής προστασίας στο Αιγαίο. Σε συνέντευξή του στην αντιπολιτευόμενη

Μετάβαση στο περιεχόμενο