Νέο πακέτο στήριξης κατά της ακρίβειας θα ανακοινώσει η κυβέρνηση: Τα μέτρα που μελετά το Μαξίμου

Η κυβέρνηση είναι σε ανοικτή γραμμή και με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και ειδικά με τις χώρες του λεγόμενου ευρωπαϊκού Νότου προκειμένου εκτός από τα μέτρα που ανακοινώνονται σε εθνικό επίπεδο να υπάρξει συντονισμός ώστε στην Σύνοδο Κορυφής στις 24 και 25 Μαρτίου να κατέλθουν με ένα ενιαίο μέτωπο.

Για τον λόγο αυτό το πρωί της 18ης Μαρτίου οι ηγέτες της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας θα έχουν τηλεδιάσκεψη για να καθορίσουν την γραμμή που θα ακολουθήσουν για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.

Να σημειωθεί ότι οι προϋπολογισμοί για χώρες όπως η Ελλάδα, και άλλες του νότου, είναι ασφυκτικοί και ειδικά για την Αθήνα καθώς παραμένουμε σε καθεστώς εποπτείας.

Τα μέτρα που θα ανακοινωθούν:
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το πακέτο το οποίο πρόκειται να ανακοινωθεί από την κυβέρνηση θα περιλαμβάνει τα εξής:

Επίδομα κίνησης: Το ονόμασαν έτσι καθώς έχει τα χαρακτηριστικά με το επίδομα θέρμανσης και οι τελευταίες πληροφορίες – εκτός και αν υπάρξουν εκπλήξεις – αναφέρουν ότι θα έχει τους ίδιους δικαιούχους όπως εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια (20.000 ευρώ – δεν αποκλείεται να είναι και υψηλότερα), πλατφόρμα βάση της οποίας θα παρακολουθείται η τιμή των καυσίμων και ανάλογα με και υπολογίζεται ότι η έκπτωση θα είναι περίπου 40 ευρώ το λίτρο.

Επίσης θα ανακοινωθεί ενόψει Πάσχα η Επιταγή ακρίβειας όπως την ονόμασε ο ίδιος ο πρωθυπουργός αλλά και η συνέχιση και αύξηση της επιδότησης ρεύματος και φυσικού αερίου.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι ειδικά για τους λογαριασμούς του ρεύματος και του φυσικού αερίου γίνεται προσπάθεια να είναι όσο το δυνατόν πιο ενισχυμένη και ουσιαστική η βοήθεια.

Επίσης, όσον αφορά στα καύσιμα η προσπάθεια είναι ο καταναλωτής να πληρώνει σε τιμή μικρότερη από εκείνη που αναγράφεται στην αντλία.

Νέο πακέτο στήριξης κατά της ακρίβειας θα ανακοινώσει η κυβέρνηση: Τα μέτρα που μελετά το Μαξίμου

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΕ: Υιοθέτηση του 14ου πακέτου κυρώσεων ενάντια στη Ρωσία

Το Συμβούλιο των Υπουργών υιοθέτησε σήμερα (24/6) το 14ο πακέτο κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας. Η νέα δέσμη περιλαμβάνει περιοριστικά μέτρα για επιπλέον 116 άτομα και οντότητες που είναι υπεύθυνες για ενέργειες που υπονομεύουν ή απειλούν την εδαφική ακεραιότητα, την

Αναζήτηση πόρων για ακτοπλοΐα και short sea

Αντίθετα μετράει ο χρόνος για την ελληνική ακτοπλοΐα, αφού η ανάγκη ανανέωσης του στόλου με πλοία με χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα είναι επιτακτική. Από το 2030 η εξαίρεση της ελληνικής ακτοπλοΐας (εκτός Κρήτης) από το σύστημα δικαιωμάτων εμπορίας ρύπων τελειώνει. Όπως επεσήμανε ο

Πέντε νεκροί από πνιγμό το τριήμερο

ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ του Αγίου Πνεύματος είχε τραγική κατάληξη για λουομένους οι οποίοι βρέθηκαν στις παραλίες και υπό συνθήκες που αναμένεται να προσδιοριστούν από τη νεκροτομή κατέληξαν από πνιγμό. Αναλυτικότερα, οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην παραλία Ζούμπερι της Νέας Μάκρης

«Σκιές» στις συλλήψεις εμπρηστών

Ερωτήματα για την ορθότητα ορισμένων από τις έρευνες της Πυροσβεστικής για τον εντοπισμό των αιτίων πυρκαγιών και της σύλληψης των εμπρηστών προκύπτουν από τα πρόσφατα συμβάντα σε Βάρης – Κορωπίου, Ύδρα και Νάξο. Συγκεκριμένα, οι αναφορές για «εμπρηστή με μπιτόνι»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΚΑΙΡΟΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο