Νιγηρία: 15 νεκροί και ένας αγνοούμενος σε ναυτικό δυστύχημα

Επιβατηγό σκάφος παρασύρθηκε από παλίρροια και ανατράπηκε στην οικονομική πρωτεύουσα της Νιγηρίας, Λάγος, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δεκαπέντε άνθρωποι και με έναν να αγνοείται, ανακοίνωσαν την Κυριακή οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Η τραγωδία σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής, δύο ημέρες μετά τον θάνατο δύο ανθρώπων σε άλλο ατύχημα με πλοίο σε αυτή την πόλη με περισσότερους από 20 εκατομμύρια κατοίκους.

«Υπήρχαν 16 επιβάτες στο πλοίο τη στιγμή του δυστυχήματος», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ιμπραήμ Φαρινλόγιε, της Εθνικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης (NEMA).

Σύμφωνα με τον ίδιο, τέσσερα πτώματα ανασύρθηκαν το Σάββατο και την Κυριακή οι υπηρεσίες διάσωσης ανέσυραν άλλα 11 πτώματα. Ο δέκατος έκτος επιβάτης δεν είχε εντοπιστεί μέχρι το βράδυ της Κυριακής.

Σύμφωνα με τον Σαράτ Μπραϊχάμ, περιφερειακό διευθυντή της αρχής υδάτων του Λάγος (LASWA), το σκάφος «παραβίασε τους κανονισμούς αποπλέοντας στις 7:45 μ.μ.».

Η παλίρροια παρέσυρε το σκάφος και στη συνέχεια το αυτό ανετράπη, είπε, προσθέτοντας ότι οι επιβάτες δεν είχαν σωσίβια.

 

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξαίρεση της εμφάνισης Λιμενικών ως μάρτυρες κατά την ακροαματική διαδικασία της δίκης

Η Π.Ο.Λ. παρακολουθώντας το νομοθετικό έργο της Βουλής των Ελλήνων ενημερώνει τα στελέχη ΛΣ. “Σήμερα 23-02-2024 ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης στο οποίο περιλαμβάνεται ρύθμιση  για την εξαίρεση της εμφάνισης μαρτύρων αστυνομικών και λοιπών προανακριτικών υπαλλήλων, δηλ. στελεχών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ,  κατά

Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά «Σαν να μην πέρασε μια μέρα»

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών για ακόμη μια φορά επισκέφτηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά την υπηρεσία που στελεχώνει το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας μας. Συνεπής στο ραντεβού της η Π.Ο.Λ. κατόπιν αιτήματος και της Πρωτοβάθμιας Ένωσης Λιμενικών Αρχών Αττικής και Κορίνθου

Tο μοναδικό σούπερ γιοτ στον κόσμο από χρυσό 24 καρατίων

To μήκους 41,4 μέτρων AK Royalty λάμπει κάτω από τον αραβικό ήλιο του Ντουμπάι και είναι διαθέσιμο προς ναύλωση για 112.000 ευρώ την εβδομάδα. Οταν ήρθε η ώρα να αγοράσει το γιοτ των ονείρων του ο Aaron Fidler, ήξερε ακριβώς

Ελβετία: Τα μετρητά παραμένουν δημοφιλή παρά την αύξηση της χρήσης εφαρμογών πληρωμών στα κινητά

Η Ελβετία εξακολουθεί να είναι ερωτευμένη με τα χαρτονομίσματα και τα κέρματα, σύμφωνα με έρευνα της κεντρικής τράπεζας που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, παρά την ανάπτυξη των εφαρμογών πληρωμών μέσω κινητών τηλεφώνων και των προβλέψεων για μια κοινωνία χωρίς μετρητά.

Μετάβαση στο περιεχόμενο