ΝΝΑ: 2000 ασθενείς ανά ιατρό, 1000 ασθενείς ανά κλίνη

Επειδή τα στατιστικά στοιχεία μιλούν από μόνα τους, δίνουμε σήμερα μια πραγματική εικόνα της τρέχουσας κατάστασης του πολύτιμου Νοσοκομείου μας…

Μετά από έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι δικαιούχοι Υγειονομικής περίθαλψης στο ΝΝΑ ξεπερνούν τις 300.000, αριθμός που αναλογεί σε περισσότερους από 2.200 ασθενείς ανά ιατρό και 1.000 ασθενείς ανά κλίνη.

Οι δικαιούχοι νοσηλείας

 1. Στρατιωτικό προσωπικό εε  και εα ΠΝ και ΛΣ και τα μέλη των οικογενειών τους. Μέλη θεωρούνται: ο/η σύζυγος, τέκνα άνω των 14, γονείς και γονείς συζύγου, αδελφοί/ες άνω των 14 με την προϋπόθεση ότι θα προσκομίζουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά που  να αποδεικνύουν την σχέση τους καθώς και υπεύθυνη δήλωση από τον δικαιούχο.

 2. Μαθητές παραγωγικών σχολών ΠΝ και τα μέλη των οικογενειών τους. Μέλη θεωρούνται: οι γονείς,  τα ανήλικα αδέλφια άνω των 14.

 3. Μαθητές παραγωγικών σχολών ΛΣ.

 4. Εκπαιδευόμενοι Ελληνοκύπριοι παραγωγικών σχολών μόνο κατά την διάρκεια της φοίτησής τους.

 5. Αλλοδαποί σπουδαστές ΣΕΘΑ.

 6. Στρατεύσιμο στρατιωτικό προσωπικό του ΠΝ που υπηρετεί τη θητεία του καθώς και η σύζυγος αυτών εφόσον δεν είναι δικαιούχοι ασφάλισης σε άλλο φορέα.

 7. Στρατεύσιμο προσωπικό που  απολύθηκε για λόγους υγείας χωρίς ασφάλιση με ανίατη ή δυσίατη νόσο που εκδηλώθηκε κατά την διάρκεια της θητείας του. Ισχύει για 2 χρόνια από την απόλυσή τους και υπό προϋποθέσεις ειδικών διατάξεων.

 8. Στρατιωτικοί Κοινών Σωμάτων και μέλη οικογενειών τους, εφόσον υπηρετούν στο ΠΝ

 9. Δικαστικοί Λειτουργοί του Δικαστικού Σώματος των ΕΔ εε και εα και μέλη αυτών. Μέλη ως παρ. 1. Δικαίωμα σε οποιοδήποτε ΣΝ.

 10. Μέλη οικογενείας Στρατιωτικών πεσόντων σε διατεταγμένη υπηρεσία  (που υπηρέτησαν στο ΠΝ). Σύζυγος, γονείς και τέκνα.

 11. Οι ανάπηροι και τραυματίες πολέμου για παθήσεις που έχουν σχέση με το τραύμα τους.

 12. Οι εε  και συνταξιούχοι Πολιτικοί Υπάλληλοι ΠΝ και τα μέλη των οικογενειών τους. Μέλη ως παρ. 1

 13. Μόνιμοι Πολιτικοί Υπάλληλοι του ΥΝΑΝΠ καθώς οι σύζυγοι και τα τέκνα αυτών.

 14. ΕΕ και συνταξιοδοτηθέν ΣΕΙΔ προσωπικό ΠΝ, των συγγενών Α΄ βαθμού και συζύγων αυτών.
 15. Οι εε και διατελέσαντες βουλευτές και τα μέλη των οικογενειών τους.

 16. Μόνιμοι κάτοικοι νήσων: Ψαρά, Ηρακλειά, Δονούσα, Κουφονήσια, Σχοινούσα, Κέρος, Σίκινος ,Κίμωλος, Φολέγανδρος και Γαύδος.

 17. Συνεργασία με ΕΚΑΒ (ανάλογα με την διαθεσιμότητα των κλινών).

 18. Νοσηλεία ΜΕΘ έως δύο κλίνες.
 19. Μη δικαιούχοι ασθενείς Πάσχοντες από την Νόσο των Δυτών.

 20. Μη δικαιούχοι ασθενείς που χρήζουν θεραπείας με Υπερβαρικό Οξυγόνο.

 21. Μη δικαιούχοι ασθενείς που χρήζουν θεραπείας χορήγησης ραδιενεργού ιωδίου.

 22. Μοναχοί Ιεράς Μονής Σινά.

 23. Διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι του ΥΠΕΘΑ και μέλη οικογένειας, με επίδειξη ταυτότητας διαπίστευσης.

 24. Ανασφάλιστοι δικαιούχοι περίθαλψης. Περιλαμβάνονται οι δικαιούχοι που απώλεσαν την ασφαλιστική τους κάλυψη από οποιοδήποτε ασφαλιστικό φορέα.

 25. Το στρατιωτικό προσωπικό διαπιστευμένων διπλωματικών και στρατιωτικών αποστολών στην Ελλάδα και ξένοι Στρατιωτικοί Ακόλουθοι.

 26. Οι έφεδροι, κληρωτοί και ιδιώτες εθελοντές που συμμετείχαν με οποιονδήποτε τρόπο στην Κύπρο το 1964, 1967 και 1974. Οι σύζυγοι και οι συγγενείς α΄ βαθμού εξ αίματος ή εξ αγχιστείας εφόσον αυτοί είναι ανασφάλιστοι.

 27. Δέκα (10) υπάλληλοι του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους  ετησίως. Όχι μέλη.

 28. Πολιτικοί υπάλληλοι του Πυροσβεστικού Σώματος και μέλη των οικογενειών τους (σύζυγος και τα ανήλικα άγαμα τέκνα 14-18 ετών και έως 25 τα οποία σπουδάζουν).

 29. Υπάλληλοι Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και τα μέλη των οικογενειών τους (σύζυγος και τα ανήλικα άγαμα τέκνα 14-18 ετών και έως 25 τα οποία σπουδάζουν).

 30. Επίτακτο Προσωπικό.

 31. Στρατιωτικό προσωπικό ΕΔ της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας.

 32. Στρατιωτικοί Πολεμικής Διαθεσιμότητας καθώς και των εν ενεργεία τοιούτων Πολεμικών καταστάσεων με μέλη οικογενειών αυτών.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κ. Λ. Βόλου: Ευχαριστήριο σημείωμα σε Κ. Λ. Πειραιά

Ευχαριστήριο Σημείωμα Είναι πλέον γνωστές οι πρωτόγνωρες καταστάσεις, που βιώνουμε στη Θεσσαλία και στον Βόλο. Οι συνθήκες που αντιμετωπίζουμε όλοι όσοι διαβούμε εδώ είναι ιδιαίτερα δύσκολες και απαιτητικές, ακόμη και στην προμήθεια των πιο βασικών αγαθών, όπως το πόσιμο νερό.

Παρμενίων 23: Εντυπωσιακά στιγμιότυπα από τη μεγαλύτερη ελληνική στρατιωτική άσκηση [Βίντεο]

Η άσκηση περιείχε και το σενάριο αναχαιτίσεις αεροσκαφών με την κωδική ονομασία Renegade που εντυπωσίασε. Την Κυριακή 01 Οκτωβρίου 2023, στο πλαίσιο διεξαγωγής της Εθνικής Διακλαδικής Άσκησης Μεγάλης Κλίμακας «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ – 23», κατά την οποία συνεξετάζεται η άσκηση του Πολιτικού

Νέες αποκαλύψεις για τα μαρτύρια της γυναίκας που βίαζε και εξέδιδε ο αστυνομικός – Πώς την πλησίασε

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται ένας αστυνομικός ο οποίος κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων και βιασμό κατ’ εξακολούθηση προέβη η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας. Ο άνδρας εκμεταλλευόταν την ιδιότητά του και το γεγονός ότι εκτελούσε υπηρεσία στην ίδια περιοχή όπου δραστηριοποιείτο μία

Μετάβαση στο περιεχόμενο