Ο «διαχειριστής» των οίκων ανοχής και η κόκκινη λίστα με τους «πελάτες»

Ο οίκος ανοχής, όπου ο Ηλίας Μίχος οδηγούσε και εξέδιδε τη 12χρονη και ο άνθρωπος με τον οποίο έκανε τις συνεννοήσεις του, διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο για τις αρχές της Υποδιεύθυνσης προστασίας ανηλίκων, καθώς στο πλαίσιο αυτό ερευνούν, αν πίσω από την εκπόρνευση του παιδιού κρύβεται οργανωμένο κύκλωμα. Περισσότερα από 35 άτομα, που περνούσαν το κατώφλι του οίκου ανοχής, φιγουράρουν στην «κόκκινη λίστα» της Ασφάλειας σε μια προσπάθεια να ταυτοποιηθούν. Οι έρευνες διεξάγονται σε τρία διαφορετικά επίπεδα, με τις Αρχές να έχουν ήδη βρει ενοχοποιητικά αποδεικτικά στοιχεία για άλλους και η έκδοση ενταλμάτων και η σύλληψη τους, να είναι θέμα χρόνου.

Η Ελληνική Αστυνομία εντόπισε την Τρίτη τον οίκο ανοχής στην περιοχή του Κεραμικού αλλά και τον ιδιοκτήτη του που φέρεται να είναι ένας άνδρας, ηλικίας περίπου 40 ετών. Υπενθυμίζεται πως πρόκειται για οίκο ανοχής που την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου πραγματοποίησαν «έφοδο» οι αστυνομικοί και προχώρησαν στη σύλληψη τριών εκδιδόμενων γυναικών και ακόμα μίας εργαζόμενης που δεν είχαν τα απαιτούμενα έγγραφα για να εργαστούν. Οι αστυνομικοί αναζήτησαν το καταγραφικό από τις κάμερες ασφαλείας.

Ο ιδιοκτήτης είναι άνδρας με ποινικό παρελθόν για υποθέσεις μαστροπείας, τον οποίον κάλεσαν οι ιερόδουλες την περασμένη Τετάρτη όταν η Αστυνομία έκανε έφοδο σε δύο οίκους ανοχής. Ο συγκεκριμένος φέρεται να ήταν ο σύνδεσμος του Μίχου και να είχε γνώση για τη δράση του. Η 12χρονη, σύμφωνα με πληροφορίες,  περιέγραψε το συγκεκριμένο άτομο, το οποίο χαρακτηρίζεται «κλειδί» στην υπόθεση, και μάλιστα τον είχε ακούσει να λέει στον Μίχο πως «θα μπλέξουμε», λόγω της ηλικίας της.

Ο μυστηριώδης άνδρας ελέγχει άλλους τέσσερις οίκους ανοχής στην περιοχή ενώ οι υπεύθυνοι των Studio τον ειδοποίησαν όταν οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα στο χώρο. Η κατάθεσή του θεωρείται κομβικής σημασίας καθώς αναμένεται να αναγνωρίσει τα πρόσωπα των βιαστών της 12χρονης.

Ο οίκος ανοχής στην περιοχή του Κεραμικού
Ο οίκος ανοχής στην περιοχή του Κεραμικού

«Αυτή είναι μικρή, θα μπλέξουμε»

Σοκάρουν οι περιγραφές της 12χρονης από το Κολωνό για την αγριότητα της σεξουαλικής κακοποίησης που δέχτηκε στα χέρια του 53χρονου Ηλία Μίχου και των υπολοίπων αντρών που τη βίαζαν. Πέντε άτομα μέσα σε μισή ώρα κακοποιούσαν το 12χρoνο κοριτσάκι, ικανοποιώντας τις αρρωστημένες ορέξεις τους πάνω του.

Ο Ηλίας Μίχος ήταν αυτός που οδηγούσε τη 12χρονη στον οίκο ανοχής, με τους γκρίζους τοίχους που βρισκόταν σε απόσταση δεκαπέντε με είκοσι λεπτά από το σπίτι του παιδιού.

Στην κατάθεση της η 12χρονη θυμάται:

-Χτύπαγε ο Ηλίας ένα κουδούνι. Από κάτω. Ναι ανεβήκαμε και μας άνοιξαν και ήταν εκεί στην πόρτα ένας κύριος….

-Μικρός, μεγάλος, πόσο ήταν περίπου;

-Εκεί 40 μου φαίνεται, 30.

-Τον είχες δει όλες τις φορές που είχες πάει αυτόν τον άνθρωπο; Αυτός σου άνοιγε πάντα; Σας μιλούσε; Σας χαιρετούσε;

-Εμένα όχι γιατί πρώτα έμπαινα στο δωμάτιο με τον Ηλία και όταν τελείωνε εγώ περίμενα στο δωμάτιο και μια φορά όταν ήμασταν μόνοι μας και ήταν μόνο εγώ, ο Ηλίας κι αυτός, τον άκουσα να λέει «τι κάνεις ρε; αυτή είναι μικρή θα μπλέξουμε».

-Εκεί όπως είπε το παιδί ερχόταν σε επαφή με τον Μίχο.

-Όταν λοιπόν τελείωνε η επαφή με τον Ηλία, τι συνέβαινε;

-Περίμενα εγώ στο δωμάτιο και ερχόταν ένας άλλος.

-Τον οποίο τον είχες δει εσύ ή τον έβλεπες έτσι όπως έμπαινε μέσα;

Όχι, τον έβλεπα έτσι όπως έμπαινε μέσα.

-Και ερχόσουν σε επαφή μ’ αυτόν; Μετά με άλλον και με άλλον, δηλαδή υπήρχαν άνθρωποι που την φορά που πήγαινες εκεί είχες επαφές με πολλούς άντρες;

-Ναι. Όχι με πολλούς. Εκεί μέχρι πέντε.

-Μέχρι πέντε τη φορά που πήγαινες, αυτοί οι άντρες πληρώνανε;

-Δεν ξέρω.

-Δεν πλήρωνε κάποιος κάτι σε σένα;

-Σε μένα δεν έδιναν τίποτα.

-Το διάστημα αυτό που ήταν με τους άλλους όπως λέει το κορίτσι ο Ηλίας περίμενε στο αμάξι.

-Είχες ήδη βρεθεί με κάποιους μέσα στο αυτοκίνητο και μετά πήγατε στον οίκο ανοχής;

-Ναι.

-Πως σου το έλεγε;

-Θα πάμε στο μπουρδέλο.

-Το έλεγε εκείνος έτσι; Την πρώτη φορά που σου το είχε πει σου είχε εξηγήσει τι είναι αυτό;

-Ναι.

-Τι σου είχε πει, τι σου είχε εξηγήσει;

-Ότι θα πηγαίνεις εκεί και θα κάνεις κάτι με άντρες. Αυτά.

-Εκεί χρειάστηκε να χρησιμοποιήσεις το μπάνιο, έμπαινες και πλενόσουνα;

-Είχα εγώ μαζί μου μωρομάντηλα.

Στη συνέχεια ρώτησε η ψυχολόγος το κορίτσι τι ώρες περίπου συνέβαινε αυτό. Το παιδί απάντησε «όταν πήγαινα να δουλέψω στον Ηλία».

-Δηλαδή μπορεί σε μισή ώρα να βρισκόσουν με πέντε ανθρώπους;

-Ναι.

Όπως εξηγεί το κορίτσι ήταν και άντρες που δεν τους είχε δει ποτέ και πληρώνανε για φωτογραφίες της. Την ρωτάει η ψυχολόγος αν είχε καταλάβει κάποιος για την σχέση της με τον Ηλία και το κορίτσι απαντά ότι από την πλευρά τη δική της όχι. «Για τον Ηλία κανένας φίλος του…τον είχε ρωτήσει ένας αστυνομικός «τι κάνεις με αυτή την μικρή;», φίλος του αστυνομικός.

Το παιδί επανέλαβε ότι η μητέρα του δεν είχε καταλάβει κάτι όπως κατάλαβε η θεία της γιατί ήξερε ότι ασχολείται πολλές ώρες με το κινητό και όταν έρχονταν τα μικρά έμπαινε σε άλλη σελίδα «για να βλέπουν ότι παίζω παιχνίδια και αυτά».

Απαντώντας η 12χρονη σε ερώτηση της ψυχολόγου τι ποσά έβαζαν οι άνθρωποι για τις φωτογραφίες και το κορίτσι είπε: 20 ή 25.

Όταν ρωτήθηκε επίσης αν στον τον οίκο ανοχής που πήγαινε φορούσε κάτι ιδιαίτερο το κορίτσι απαντά όχι, τα παιδικά του ρούχα.

Στις φωτογραφίες είπε ότι ήταν πάντα χωρίς εσώρουχα. Τη ρώτησε η ψυχολόγος αν της είχε ζητήσει ποτέ να φορέσει κάτι πιο έξαλλο ας πούμε ή κάτι πιο μεγαλίστικο. Και απαντά το κορίτσι «ναι μου είχε πάρει από την λαϊκή ένα στρινγκ και με έβγαζε φωτογραφίες με αυτό επειδή έλεγε ότι έχω μεγάλο… ποπό».

Το στρινγκ αυτό, όπως είπε το κορίτσι, το είχε στο μαγαζί του, μόνο εκεί το χρησιμοποιούσε. Τη ρώτησε η ψυχολόγος, αν υπάρχει αυτό το στρινγκ με το κορίτσι να απαντά ότι το πέταξε στα σκουπίδια  πριν φύγει.

Η είσοδος του οίκου ανοχής
Η είσοδος του οίκου ανοχής

Στην ανακρίτρια οι τρεις κατηγορούμενοι- Ακολουθούν κι άλλες συλλήψεις

Σήμερα (19/10) αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον της 33ης ανακρίτριας, οι τρεις άνδρες 33,34 και 36 ετών, που συνελήφθησαν έπειτα από εντάλματα που εκδόθηκαν σε βάρος τους, καθώς φέρονται να είναι κάποιοι από τους «πελάτες» που μετά από επικοινωνία συναντήθηκαν με την 12χρονη πραγματοποιώντας τις αρρωστημένες ορέξεις τους σε βάρος της.

Ωστόσο, όπως υποστηρίζουν αστυνομικές πηγές, θα ακολουθήσουν και άλλες συλλήψεις, ατόμων που συνάντησαν και βίασαν το παιδί, δίνοντας χρήματα.

Γι’ αυτό τον λόγο οι Αρχές βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή με την ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση και με τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., όπου υπάρχει ένας μεγάλος όγκος δεδομένων, για τα εν λόγω πρόσωπα, όπου αναμένεται να εκδοθούν εντάλματα.

Την ίδια ώρα εξακολουθούν να παρουσιάζονται στο Ανηλίκων, αυτοβούλως άνδρες, που υποστηρίζουν ότι συνομίλησαν με την 12χρονη. Πίσω από τις συνομιλίες, σύμφωνα με την δικογραφία ήταν ο Ηλίας Μίχος που ανέφερε την ηλικία των 16 ετών.

Τελευταίος πέρασε το κατώφλι της ΓΑΔΑ, ένας 25χρονος, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του, ο οποίος κατέθεσε υπόμνημα, ενώ οι αστυνομικοί κατάσχεσαν το κινητό του τηλέφωνο, όπως και στους προηγούμενους.

Αυτό που εκτιμούν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., είναι ότι πιθανότατα και άλλοι άνδρες θα παρουσιαστούν αυτοβούλως για να υποστηρίξουν πως δεν είχαν καμία επαφή με το παιδί, φοβούμενοι μήπως εντοπιστούν τα ίχνη τους και δημιουργηθεί πρόβλημα με την οικογένεια τους.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από το βράδυ της Κυριακής

Επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπεται στο μεγαλύτερο μέρος τη χώρας από τις βραδινές ώρες της Κυριακής (25-02-24) μέχρι και τα ξημερώματα της Τρίτης (27-02-24), σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική

Ηγέτης στην ΕΕ η Ελλάδα στις υδατοκαλλιέργειες

Κλειδί για την προστασία της αλιείας θεωρεί ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης, την εξάλειψη της ψευτοερασιτεχνικής αλιείας και την παροχή αντισταθμιστικών οφελών από εκείνους που απολαμβάνουν σημαντικά έσοδα από τη χρήση του θαλάσσιου χώρου προς τους αλιείς. Όπως

Εξαρθρώθηκε σπείρα που εκβίαζε, έκλεβε και άρπαζε παιδιά σε οικισμό Ρομά στα Μέγαρα

‘Αγρια συμμορία που είχε γίνει εφιάλτης των Ρομά σε οικισμό των Μεγάρων, με επιθέσεις, εκβιάσεις, ακόμα και απαγωγές παιδιών, προκειμένου να αποσπάσει χρήματα από τα ανυπεράσπιστα θύματα, εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Μεγάρων. Μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση με τη

Στο ΚΕΠΙΧ του Frontex χτες η von der Leyen

Την ίδια ώρα χτες (23/2/2024) που ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Frontex υπέγραφε διμερή Συμφωνία με τους Βρετανούς στο Λονδίνο, η Πρόεδρος της Ε. Επιτροπής κα Ursula von der Leyen και ο προεδρεύων του Συμβουλίου Υπουργών της ΕΕ Βέλγος πρωθυπουργός κ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο