Ο διάλογος Σακελλαροπούλου – Ανδρουλάκη

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, επισκέφθηκε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, έπειτα από την εκλογή του ως πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Οι δυο τους είχαν έναν εγκάρδιο διάλογο. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας τον συνεχάρη, ενώ ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στην απώλεια της Φώφης Γεννηματά.

“Η παράταξη γύρισε σελίδα. Δυστυχώς βιώσαμε τον τραγικά απροσδόκητο θάνατο της Προέδρου μας, της Φώφης Γεννηματά. Μια πολύ δύσκολη κατάσταση για όλους μας που τη ζήσαμε από κοντά” ανέφερε ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Διαβάστε τον διάλογο Σακελλαροπούλου – Ανδρουλάκη

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ: Καλωσήρθατε και συγχαρητήρια κύριε Ανδρουλάκη, χαίρομαι που σας βλέπω.

ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Καλησπέρα κυρία Πρόεδρε. Εμείς ξεκινάμε μια προσπάθεια. Η παράταξη γύρισε σελίδα. Δυστυχώς βιώσαμε τον τραγικά απροσδόκητο θάνατο της Προέδρου μας, της Φώφης Γεννηματά. Μια πολύ δύσκολη κατάσταση για όλους μας που τη ζήσαμε από κοντά.

Τώρα γυρίσαμε σελίδα. Προσπαθούμε να αγωνιστούμε για να ξαναγίνει η Δημοκρατική Παράταξη πρωταγωνιστής, με ένα ισχυρό σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα που θα απαντά στις προκλήσεις της σημερινής εποχής, ιδιαίτερα στο θέμα των ανισοτήτων, στο ζήτημα των ευκαιριών της νέας γενιάς. Όπως γνωρίζετε χιλιάδες νέοι άνθρωποι φεύγουν στο εξωτερικό, γιατί δεν έχουν τις ευκαιρίες για να χτίσουν τη ζωή τους στην πατρίδα μας. Και βέβαια τα θέματα της πανδημίας, τα οποία κάνουν να χάνεται κάθε μέρα ένα ελληνικό χωριό και δεν μπορεί αυτό να θεωρείται κανονικότητα. Τέλος, θέματα εθνικού ενδιαφέροντος. Εμείς πάντα ήμασταν η παράταξη του πατριωτικού ρεαλισμού. Τα θέματα αυτά να τα χειριζόμαστε όλοι με ομοψυχία, με κοινή στρατηγική, χωρίς διχαστικό λόγο.

Και μάλιστα χθες είχα την ευκαιρία να θέσω στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές το μείζον για μένα ζήτημα. Ως Ευρωβουλευτής είχα καταφέρει να περάσει σε φάκελο τροπολογία ώστε να μην πωλούνται όπλα από κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Τουρκία όσο αυτή η χώρα παραμένει ένας διεθνής ταραξίας, καταπατώντας κυριαρχικά δικαιώματα και ευρωπαϊκών χωρών, αλλά και ως παράγοντας αστάθειας από τον νότιο Καύκασο μέχρι τη Μέση Ανατολή.

Σε όλα αυτά θα έχουμε μια συνεπή στάση διότι και η δική μου προσπάθεια είναι μια προσπάθεια που δεν θέλω σε καμία περίπτωση να μετράμε το πολιτικό κόστος.

Θέλω να είναι μια πατριωτική προσπάθεια ανασύνταξης του προοδευτικού χώρου της Ελλάδας με συνεπή λόγο, ώστε να είμαστε μια πραγματικά γόνιμη και αξιόπιστη αντιπολίτευση.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ: Πρώτα από όλα να σας συγχαρώ κ. Ανδρουλάκη για την εκλογή σας. Διαδέχεστε στην ηγεσία του κόμματος τη Φώφη Γεννηματά, μια δυναμική γυναίκα που υπηρέτησε με πολιτικό ήθος τον δημόσιο βίο της χώρας. Είσαστε επικεφαλής μιας ιστορικής παράταξης σε μια εποχή με πολλές προκλήσεις, για τις οποίες απαιτείται εθνική ενότητα και συνεννόηση από όλες τις πολιτικές δυνάμεις. Η πανδημία που δυστυχώς συνεχίζεται δοκιμάζει τις αντοχές της κοινωνίας μας και επιβάλλει σε όλους μας υπευθυνότητα. Και ως προς το θέμα που θίξατε συμφωνώ απολύτως, είναι η ώρα η Ευρώπη να τοποθετηθεί πάνω στο ζήτημα του εμπάργκο της πώλησης οπλικών συστημάτων από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Τουρκία, γιατί η Τουρκία συνεχίζει την επιθετικότητά της και αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να αγνοηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σε κάθε περίπτωση σας εύχομαι κάθε καλό, κάθε επιτυχία, καλή δύναμη στο έργο σας.

ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Σας ευχαριστώ πάρα πολύ και να σας ενημερώσω ότι ξεκινάμε άμεσα μια εκστρατεία ενημέρωσης για το θέμα του εμβολιαστικού προγράμματος σε όλη την Ελλάδα για να σπάσουμε τον φόβο και την παραπληροφόρηση. Διότι τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά. Τώρα πριν από λίγο ήμουν στο νοσοκομείο «Σωτηρία», μας έδωσαν στοιχεία των ανθρώπων που είναι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Η συντριπτική πλειοψηφία είναι άνθρωποι ανεμβολίαστοι. Αλλά και τα στοιχεία του ECDC αυτό αποκαλύπτουν πανευρωπαϊκά, χώρες που έχουν πολύ μεγάλη εμβολιαστική κάλυψη όπως η Πορτογαλία, που είναι ανάλογου πληθυσμού χώρα, είχε μέσο όρο 15 θανάτους αυτή την εβδομάδα και 147 διασωληνωμένους, με περισσότερα κρούσματα από την Ελλάδα. Εμείς, με λιγότερα κρούσματα, έχουμε 700 διασωληνωμένους και σχεδόν 100 νεκρούς κάθε μέρα. Γι΄ αυτό θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό όλοι μας, και τα κόμματα, προσπαθούμε αυτό να το κάνουμε με όρους κοινωνικής αυτοοργάνωσης, με κοινωνικούς όρους προς την Κοινωνία των Πολιτών, να σπάσουμε τον φόβο.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ: Είναι φοβερό το λέω και εγώ με κάθε αφορμή. Ένα δώρο της επιστήμης, που μας δίνει την ελευθερία μας και με τέτοια συντριπτικά στοιχεία όπως λέτε, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τα δεδομένα, να υπάρχει αυτός ο δισταγμός και αυτά τα δύσκολα αποτελέσματα. Μακάρι να βοηθήσετε και σ’ αυτό, θα είναι πολύ καλό για το σύνολο.

Δήλωση του Προέδρου ΠΑΣΟΚ και Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Ευχαρίστησα την αξιότιμη Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη δυνατότητα που μας έδωσε να συνομιλήσουμε σήμερα. Την ενημέρωσα για την προσπάθεια που θα κάνουμε για να ανασυνταχθεί η Δημοκρατική Παράταξη ως μια παράταξη της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας. Με ένα σύγχρονο πρόγραμμα που θα απαντά στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας. Επίσης την ενημέρωσα για την πρωτοβουλία που πήρα χθες να θέσω ξανά το ζήτημα στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές, ώστε να υπάρξει επιτέλους εμπάργκο όπλων από ευρωπαϊκά κράτη προς την Τουρκία. Είναι αδιανόητο μία χώρα, η οποία καταπατά κυριαρχικά δικαιώματα γειτονικών ευρωπαϊκών χωρών, αλλά είναι και ένας παράγοντας αστάθειας στην ευρύτερη περιοχή από τον Νότιο Καύκασο μέχρι τη Μέση Ανατολή, να εξοπλίζεται από ευρωπαϊκά κράτη.

Επίσης, ενημέρωσα την αξιότιμη Πρόεδρο ότι ξεκινάμε εκστρατεία ενημέρωσης για το μεγάλο ζήτημα του εμβολιαστικού προγράμματος. Η παράταξή μας θα δώσει έναν αγώνα ζωής, ώστε να βελτιωθεί το εμβολιαστικό πρόγραμμα. Σήμερα και εδώ, από το Προεδρικό Μέγαρο, εκλιπαρώ όσους Έλληνες πολίτες δεν έχουν αξιοποιήσει το μεγάλο αυτό δώρο της επιστήμης να το κάνουν. Είναι η μόνη και η σημαντικότερη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε την πανδημία. Σε αυτές τις συνθήκες, πρέπει όλα τα κόμματα να δείξουμε πολύ μεγάλη υπευθυνότητα και βεβαίως πάνω από όλα η κυβέρνηση να στηρίξει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, να ενημερώσουμε σωστά τους πολίτες. Πρέπει να μην συμβιβαστούμε με το τραγικό γεγονός να χάνεται ένα ελληνικό χωριό κάθε μέρα.

Επίσης, είπα στην Πρόεδρο ότι θεωρώ πάρα πολύ σημαντικό να υπάρξει μία συνεννόηση και μία σύνθεση απόψεων για μεγάλα θέματα που αφορούν τα Δυτικά Βαλκάνια. Είναι κρίσιμο όλα τα κόμματα σε αυτή την περίοδο να σκεφτούν ότι η σταθερότητα της περιοχής είναι πάρα πολύ κρίσιμη.

Τέλος, το μεγάλο στοίχημα του Ταμείου Ανάκαμψης που θα κρίνει σε πολύ μεγάλο βαθμό πώς η χώρα μας θα αντιμετωπίσει τις νέες ανισότητες, την ενεργειακή κρίση και τις παρενέργειες της πανδημίας. Πρέπει αυτά τα χρήματα να αξιοποιηθούν σωστά, με αξιοκρατία και διαφάνεια.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γυναίκες των υποβρυχίων: «Είμαστε έτοιμες να κάνουμε ό,τι χρειαστεί»

Ναύσταθμος Σαλαμίνας Παρασκευή πρωί.  Το τζιπ του Πολεμικού Ναυτικού φτάνει στα υποβρύχια.  Στόχος όχι τόσο να μάθουμε αυτό το άγνωστο πλοίο του βυθού, αλλά τους ανθρώπους που το έχουν κάνει σπίτι τους.  Και πιο συγκεκριμένα τις γυναίκες που έχουν αρχίσει

40% λιγότεροι εισακτέοι Λ/Φ φέτος στο Λ.Σ.!!!

Βαθύτατη ανησυχία προκαλεί η μείωση του αριθμού εισακτέων ιδιωτών στο Λ.Σ. μέσω των Πανελλαδικών εξετάσεων που δημοσιεύτηκε σήμερα. Πιο συγκεκριμένα, οι θέσεις των δοκίμων Σημαιοφόρων για φέτος μειώθηκαν κατά 20% σε σχέση με πέρυσι (από 30 σε 24) ενώ οι

Δόκιμοι Λ/Φ: Εκπαιδεύονται για να υπηρετούν τον πολίτη

Στις 24/1/23 ολοκληρώθηκε με πλήρη επιτυχία ακόμα μία εκπαίδευση σε θέματα Βασικών Πρώτων Βοηθειών, στους Σπουδαστές της Σχολής Δοκίμων Λιμενοφυλάκων, στις εγκαταστάσεις των στη Ναυτική Βάση «Κανελλόπουλος» του Πολεμικού Ναυτικού στο Σκαραμαγκά. Μας εξέπληξε ο έντονος ενθουσιασμός αλλά και η

Συντάξεις: Έρχεται έκτακτο Δώρο Πάσχα σε όσους έχασαν την αύξηση – Δικαιούχοι και ποσά

Τρόπους αντιστάθμισης της «ζημιάς» για τους συνταξιούχους που δεν θα πάρουν τώρα αυξήσεις στις συντάξεις τους λόγω προσωπικής διαφοράς μελετά το οικονομικό επιτελείο, με το επικρατέστερο μέχρι στιγμής σενάριο να κάνει λόγο για καταβολή ενός εφάπαξ επιδόματος πριν το Πάσχα,