Ο Επιβατικός λιμένας Σύρου απέκτησε και θωρακίζεται πλέον με σύγχρονο φορητό απινιδωτή

Ο Επιβατικός λιμένας Σύρου απέκτησε και θωρακίζεται πλέον με σύγχρονο φορητό απινίδωση

Πλήρης επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του Cyclades24.gr για τον απινιδωτή στο λιμάνι της Ερμούπολης

Κατόπιν ενεργειών του Λιμεναρχείου Σύρου που είχαν ως στόχο τη συμβολή της Υπηρεσίας στον απαραίτητο εκσυγχρονισμό του επιβατικού λιμένα Σύρου και στον περιορισμό σημαντικών ελλείψεων, μεταξύ των οποίων και αυτών που αφορούν κυρίως στην ασφάλεια των χιλιάδων διακινουμένων επιβατών και εν γένει χρηστών των λιμενικών εγκαταστάσεων, η Λιμενική Αρχή προέβη στην παραλαβή ενός σύγχρονου ημιαυτόματου φορητού απινιδωτή τύπου AED 2460 IPADCU-SP1, ο οποίος τοποθετήθηκε ήδη στο Λιμενικό Φυλάκιο του επιβατικού λιμένα, τελώντας σε πλήρη ετοιμότητα, προς αντιμετώπιση τυχόν περιστατικών που θα χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης και παροχής συνδρομής με τη μέθοδο της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης.

Η υλοποίηση της ιδέας ξεκίνησε από το μήνα Μάρτιο του τρέχοντος έτους, κατόπιν επαφών του Λιμενάρχη Σύρου Αντιπλοιάρχου Λ.Σ ΒΑΜΒΑΚΟΥΣΗ Ιωάννη με τους υπευθύνους της εταιρίας NAVARINO ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε, με έδρα τον Πειραιά, η οποία ευγενικά προσφέρθηκε να καλύψει την ανάγκη αυτή δωρίζοντας τον αναγκαίο απινιδωτή, καθώς και την απαιτούμενη εκπαίδευση από εξειδικευμένο προσωπικό της προμηθεύτριας εταιρίας. Η ολοκλήρωση της διαδικασίας δωρεάς ολοκληρώθηκε την 09 Αυγούστου 2023, με αποδοχή αυτής από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Την παρουσίαση του απινιδωτή και εκπαίδευση του προσωπικού ανέλαβαν και πραγματοποίησαν στελέχη της εταιρίας FIRST AID TRAINING ATHENS. Την εκπαίδευση των χειριστών του απινιδωτή επιμελήθηκε η Λιμενική Αρχή Σύρου, επιλέγοντας μεταξύ των εκπαιδευομένων να ευρίσκονται επαγγελματίες του επιβατικού λιμένα, οι οποίοι έχουν διαρκή και αδιάλειπτη παρουσία στο χώρο, όπως τα στελέχη του Λιμεναρχείου Σύρου, οι λεμβούχοι-καβοδέτες και το προσωπικό της εταιρίας ιδιωτικής ασφάλειας του Λιμένα.

Στην αίθουσα ”ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ” που ευγενικά παραχώρησε ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης Νικόλαος Λειβαδάρας, με έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου, πραγματοποιήθηκε η σχετική παρουσίαση-εκπαίδευση είκοσι πέντε (25) συνολικά χειριστών, με απόλυτη επιτυχία. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευση σε όλους τους παρευρισκόμενους προσφέρθηκε κέρασμα με ευγενή πρωτοβουλία του Κεντρικού Ναυτικού Πράκτορα της SEA JETS, στη Σύρο, ΓΑΒΙΩΤΗ Κων/νου, ο οποίος προσέφερε και την άνευ δαπάνης ακτοπλοϊκή μετακίνηση των δύο (02) εκπαιδευτών.

Η διοίκηση του Λιμεναρχείου Σύρου αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει θερμά όλους τους συντελεστές της προσπάθειας αυτής και συγκεκριμένα τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Σύρου, τον υπεύθυνο της εταιρίας  NAVARINO ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε κ. ΜΠΑΡΜΠΑ Αναστάσιο, τους εκπαιδευτές κ. ΓΚΑΝΤΗ Ευθύμιο και  ΔΑΝΙΗΛΙΔΗ Αλέξανδρο, τον Δήμαρχο Σύρου-Ερμούπολης κ. ΛΕΙΒΑΔΑΡΑ Νικόλαο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, τον Ναυτικό Πράκτορα ΓΑΒΙΩΤΗ Κων/νο, τον Πρόεδρο Λεμβούχων-Καβοδετών Λιμένα Σύρου κ. ΖΑΡΜΠΩΝΗ Ιωάννη και τον επικεφαλής των εργαζομένων στη ιδιωτική υπηρεσία ασφαλείας Λιμένα Σύρου κ. ΤΑΧΤΣΙΔΗ Γεώργιο.

 

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η «λεωφόρος» της κοκαΐνης

Έξι φορτηγά γεμάτα με στρατιώτες και αστυνομικούς έφτασε μέσα στη νύχτα έξω από ένα σπίτι στο Γκουαγιακίλ του Ισημερινού. Η πόρτα του σπιτιού έγραφε πως «ενοικιάζεται» και τα φώτα ήταν σβηστά. Ωστόσο, δεν πτοήθηκαν από το φαινομενικά άδειο σπίτι καθώς

Βυθίζεται το ελληνόκτητο πλοίο που χτυπήθηκε από τους Χούθι – Αναφορές για νεκρό

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, το πλοίο έχει υποστεί σοβαρή βλάβη στο μηχανοστάσιο, πλέει εδώ και ώρες ακυβέρνητο και παρουσιάζει εισροή υδάτων. Αναφορές σε αραβικά ΜΜΕ σημειώνουν ότι υπάρχει ένα νεκρός από το πλήρωμα. Το ελληνικό λιμενικό διευκρίνισε ότι ανάμεσα στα

Γιώργος Αυτιάς: Στρασβούργο

Ακόμη και στους αριθμούς μπορεί κανείς να ασκήσει ερμηνευτική βία. Μπορεί να βλέπει στα εκλογικά μεγέθη όχι αυτό που μετράνε, αλλά το είδωλο των προκαταλήψεών του. Κάπως έτσι, κάποιοι είχαν «διαβάσει» το αποτέλεσμα προτού καν κλείσουν οι κάλπες την Κυριακή.

Αρχίζει η δικαστική μάχη δισ. ευρώ για τα εγκλωβισμένα αεροσκάφη

Μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες leasing αεροσκαφών ξεκίνησαν τη δικαστική μάχη εναντίον των ασφαλιστικών εταιρειών στο Δουβλίνο, μία αναμέτρηση στην οποία παίζονται αποζημιώσεις τουλάχιστον 2,5 δισ. ευρώ για αεροσκάφη που παραμένουν αποκλεισμένα στη Ρωσία. Οι εκμισθωτές έχουν εγείρει αγωγές κατά δεκάδων

Μετάβαση στο περιεχόμενο