Ο Ινδικός Νηογνώμονας προσβλέπει στην πλήρη ψηφιοποίηση

Ο Ινδικός νηογνώμονας, IRClass, ανακοίνωσε την Τρίτη 10 Ιουλίου ότι προχώρησε στην πρώτη έκδοση ηλεκτρονικών πιστοποιητικών.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, ο νηογνώμονας αντιλαμβανόμενος τον αντίκτυπο της ψηφιοποίησης στον ευρύτερο ναυτιλιακό κλάδο προχώρησε στην καινοτομία αυτή, η οποία είχε πρωτοεισαχθεί σαν πρόταση από τον ΙΜΟ τον Απρίλιο του 2016.

Επισημαίνεται, ότι τα ηλεκτρονικά πιστοποιητικά περιλαμβάνουν ψηφιακή υπογραφή και έναν μοναδικό αριθμό για σκοπούς διαδικτυακής επαλήθευσης, ενώ θα παρέχει τη δυνατότητα στους χρήστες τους να ελέγχουν την εγκυρότητα των συγκεκριμένων πιστοποιητικών.

Αναφερόμενος στην πρωτοβουλία αυτή, ο Vijay Arora, εκτελεστικός διευθυντής του IRClass, τόνισε ότι η εφαρμογή των ηλεκτρονικών πιστοποιητικών θα μειώσει τη γραφειοκρατία και τα διοικητικά κόστη για τις ναυτιλιακές εταιρείες. Τέλος, επεσήμανε τα συγκεκριμένα πιστοποιητικά παρέχονται πλέον σε όλα τα νεότευκτα πλοία, τα οποία αναμένονται προς παράδοση, ενώ έχει ήδη αρχίσει η χορήγησή τους και σε υπάρχοντα πλοία, που εκτελούν μεταφορές φορτίων, στο πλαίσιο ανανέωσής τους.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://www.naftikachronika.gr/2018/07/12/o-indikos…

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπεγράφη σύμβαση αναβάθμισης δύο Super Puma – Τον Μάρτιο οι διαγωνισμοί για νέα ελικόπτερα πυρόσβεσης

Σύμβαση για την αναβάθμιση δύο Super Puma υπέγραψε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος ΑΙΓΙΣ, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε χθες. Πρόκειται για έργο —μέσω διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ— συνολικής αξίας 3 εκατομμυρίων ευρώ και

To ιστορικό βύθισης του “Ναύαρχος Κουντουριώτης” στην Θεσσαλονίκη

Γράφει ο Νικόλαος Σιδηρόπουλος (Το άρθρο πρωτοδημοσιεύτηκε στο https://www.wreckhistory.com ) Το “Ναύαρχος Κουντουριώτης” καθελκύστηκε ως “War Charger” στις 18 Αυγούστου του 1918, και παρόλο που είχε σύντομη επιχειρησιακή ζωή μιας και ταξίδεψε  για μόλις τρία χρόνια, οι ατυχίες του ξεκίνησαν πριν καν

Σκάφος ΑΤ 35: Το πρώτο Ελληνικό φουσκωτό κατασκευασμένο από 100% ναυπηγικό αλουμίνιο

Ο Γιάννης και ο Μάρκος, ιδρυτές της Alpha Tango, γνωρίστηκαν το 2013 σαν συμφοιτητές στο πανεπιστήμιο Strathclyde της Γλασκόβης όπου σπούδαζαν μηχανολόγοι ναυπηγοί. Το όραμα τους ήταν να σχεδιάσουν ένα μοναδικό σκάφος και να το βγάλουν σε παραγωγή. Πρώτη παρουσίαση

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης έβγαλε τον Πολάκη από συντονιστή – Όλες οι αλλαγές

Αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης. Η πιο σημαντική από αυτές είναι η καθαίρεση του Παύλου Πολάκη από την θέση του συντονιστή στις Ειδικές Επιτροπές Παρακολούθησης Κοινοβουλευτικού Έργου, τοποθετώντας τον ωστόσο ως τομεάρχης στον τομέα Διάφανειας, θέση που είχε επί Τσίπρα.

Μετάβαση στο περιεχόμενο