O Κικίλιας έβαλε τη στολή του… Τουρκοφάγου, υπόσχεται να σταματήσει την παράνομη αλιεία με διαβήματα και καταγγελίες

Ο κ. Κικίλιας, στην ίδια συνέντευξη, προανήγγειλε το βαρύ πυροβολικό της ελληνικής αποφασιστικότητας: «διάβημα» προς την Τουρκία
Ενώ στις ελληνικές ακτές αλωνίζουν τουρκικές ανεμότρατες, οργώνοντας τα ελληνικά χωρικά ύδατα, ο Υπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Κικιλιάς απειλεί να … βάλει την Τουρκία στη θέση της με… διαβήματα.
Και μάλιστα τώρα που στους Έλληνες ψαράδες ο ίδιος τρόπος ψαρέματος απαγορεύεται για να προστατευτούν οι νέες γενιές ψαριών—εκείνοι με δεμένα χέρια, οι άλλοι με τα δίχτυα απλωμένα.
Έτσι, λοιπον, ο υπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Κικίλιας εμφανίστηκε σε για να μας προειδοποιήσει ότι «ξέρει πόσο κοντά είναι το όριο να στηθεί μια προβοκάτσια και να βρεθούμε στα επίπεδα ενός θερμού επεισοδίου».
Επειδή, προφανώς, τίποτα δεν αποτρέπει καλύτερα μια κρίση από…άλλη μια εμφάνιση στην τηλεόραση.
Από τη Σαμοθράκη έως την Κάλυμνο, επαγγελματίες και ερασιτέχνες ψαράδες—μα και οι νησιώτες συνολικά—βλέπουν σχεδόν καθημερινά τις παραβιάσεις των Τούρκων αλιέων. «Έρχονται παραμέσα. Μέχρι τις Κυκλάδες. Έχουμε στείλει βίντεο. Δεν τα λέμε εμείς στα λόγια. Είναι καθημερινή η παρουσία τους εκεί; Καθημερινή», κατήγγειλε στο OPEN ο Κώστας Σαρούκος, πρόεδρος του Σωματείου Μέσης Αλιείας Καλύμνου.
Ντοκουμέντα στέλνονται, η θάλασσα βοά—αλλά η απάντηση της Πολιτείας παραμένει… στη γνωστή ενδοτική γραμμή.

Διότι ο κ. Κικίλιας, στην ίδια συνέντευξη, προανήγγειλε το βαρύ πυροβολικό της ελληνικής αποφασιστικότητας: «διάβημα» προς την Τουρκία.
«Ζήτησα από τον υπουργό Εξωτερικών, τον κ. Γεραπετρίτη, να κάνει διάβημα προς την άλλη πλευρά για το συγκεκριμένο θέμα και συμφώνησε. Είναι μια είδηση των προηγούμενων ημερών. Απαιτείται ο σεβασμός των ελληνικών χωρικών υδάτων».
Πάντως, οι Έλληνες ψαράδες διατυπώνουν την αγανάκτησή τους για τις παραβιάσεις, αφού καταστρέφεται η θαλάσσια ζωή, προκαλώντας τεράστιο πλήγμα στην οικονομία των νησιών.

www.bankingnews.gr

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελετή Εορτασμού του Προφήτη Ηλία, Προστάτη της Αεροπορίας Στρατού

Την Κυριακή 19 και την Δευτέρα 20 Ιουλίου 2026, πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «ΛΟΧΑΓΟΥ (ΠΒ) ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΔΕΛΑΠΟΡΤΑ» στα Μέγαρα Αττικής, ο εορτασμός του Προφήτη Ηλία του Θεσβίτου, Προστάτη της Αεροπορίας Στρατού, καθώς και η «Ημέρα Μνήμης και Τιμής της Αεροπορίας Στρατού».

Politico: Η Ελλάδα «φρενάρει» το σχέδιο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας

Οι χώρες της ΕΕ δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία για την επιβολή νέων, εκτεταμένων κυρώσεων κατά της Ρωσίας το βράδυ της Τετάρτης (22.07.2026), καθώς η Ελλάδα μπλόκαρε τα μέτρα για την προστασία της ναυτιλιακής βιομηχανίας καυσίμων, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Politico.

Μοίρα Πυροσβεστικών Αεροσκαφών – Το «ευχαριστώ» στα πληρώματα και το τεχνικό προσωπικό

«Το έργο των στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας υπερβαίνει τα στενά όρια μιας στρατιωτικής αποστολής. Τα πληρώματα, το τεχνικό προσωπικό, επιχειρούν κάθε μέρα, πολλές φορές υπό ακραίες συνθήκες, για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, της περιουσίας, του φυσικού πλούτου, των φυσικών πόρων της

Επιχείρηση «IRINI»: Ρεσάλτο ευρωπαϊκών δυνάμεων σε πλοίο του ρωσικού σκιώδους στόλου

Οι ευρωπαϊκές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στη Μεσόγειο Θάλασσα στο πλαίσιο της επιχείρησης «IRINI» αναχαίτισαν και επιβιβάστηκαν σε ένα ρωσικό δεξαμενόπλοιο στις 20 Ιουλίου. «Το πετρελαιοφόρο MV SOUTH STAR, για το οποίο υπάρχουν υποψίες ότι έπλεε υπό ψευδή σημαία κατά παράβαση του