Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης στο υφυπουργείο Πολιτισμού της Κύπρου

Αύριο οι ανακοινώσεις, αλλά η απόφαση έχει «κλειδώσει»

Με παλιά και νέα ονόματα αλλά χωρίς πολιτικά πρόσωπα πρώτης γραμμής συμπληρώνεται η σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου που θα ανακοινώσει αύριο ο νέος Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Εντύπωση κάνει η επιλογή του για το Υφυπουργείο Πολιτισμού, στο οποίο φέρεται να ανατίθεται ο τραγουδιστής Μιχάλης Χατζηγιάννης. Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης ήταν μεταξύ των προσωπικοτήτων που στις προηγούμενες προεδρικές εκλογές είχε στηρίξει τον Νίκο Αναστασιάδη.

Επίσης σε δύο σημαντικά υπουργεία φέρονται να επιλέγονται δύο πρώην υπουργοί. Ο Κωνσταντίνος Ιωάννου ο οποίος ήταν υπουργός Υγείας στη κυβέρνηση Αναστασιάδη, αναλαμβάνει υπουργός Εσωτερικών. Επίσης ο Μάκης Κεραυνός, πρώην υπουργός Εργασίας και Οικονομικών στη κυβέρνηση Τάσσου Παπαδόπουλου, φέρεται να επιστρέφει στο υπουργείο Οικονομικών.

Για το υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, προοριζόταν η Αναστασία Παπαδοπούλου, κόρη του Τάσσου Παπαδόπουλου και αδελφή του Προέδρου του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλου και του Δημάρχου Λευκωσίας Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη. Ωστόσο τη τελευταία στιγμή προέκυψαν ανακατατάξεις και το υπουργείο θα αναλάβει η Μαρία Προκοπίου.

Το υπουργείο εξωτερικών αναλαμβάνει ο καθηγητής Κωνσταντίνος Κόμπος, το υπουργείο Άμυνας ο πρώην βουλευτής Μιχάλης Γιωργάλλας, το υπουργείο Εργασίας ο Γιάννης Παναγιώτου, το υπουργείο Υγείας η πρώην διευθύντρια του Κρατικού Χημείου Πόπη Κανάρη (αδελφή του τέως Αρχηγού Αστυνομίας Κύπρου Μιχαηλίδη), το υπουργείο Συγκοινωνιών ο Αλέξανδρος Βαφειάδης, το υπουργείο Παιδείας η Αθηνά Μιχαηλίδου, το υπουργείο Γεωργίας ο Πέτρος Ξενοφώντος, το Υφυπουργείο Τουρισμού ο Κώστας Κουμής, το Υφυπουργείο Πρόνοιας η δημοσιογράφος Μαριλένα Ευάγγελου και το Υφυπουργείο Ναυτιλίας η Μαρίνα Χατζημανώλη. Κυβερνητικός εκπρόσωπος σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αναλαμβάνει ο Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει αλλαγές της τελευταίας στιγμής μέχρι την αυριανή επίσημη ανακοίνωση της σύνθεσης της νέας κυβέρνησης.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πετρέλαιο: Η Ισπανία ζητά πιο αυστηρούς κανόνες στη μεταφορά ρωσικού αργού

Σε εκκλήσεις στον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (ΙΜΟ) προχώρησε η Ισπανία ζητώντας να μπει ένας έλεγχος στη μεταφορά ρωσικού πετρελαίου από πλοίο σε πλοίο για να αποφευχθεί κάποια περιβαλλοντική καταστροφή. Παράλληλα η Ισπανία ανακοίνωσε ότι θα επιδιώξει να αυστηροποιήσει τους κανόνες της σχετικά

Το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο σε Νέα Πορεία

Η αλλαγή πλεύσης του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου, του αρχαιότερου ασφαλιστικού φορέα της Ελλάδας, και τα αποτελέσματα της προσπάθειας εκσυγχρονισμού του, που οδήγησαν στο να γίνει ο πρώτος φορέας χωρίς ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις, έχοντας μηδενίσει τις χιλιάδες εκκρεμότητες στις απονομές κύριων και επικουρικών συντάξεων και εφάπαξ,

Αυτές είναι οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα που ψηφίζει σήμερα η Βουλή – Δείτε τις ρυθμίσεις κατά άρθρο

Σειρά αλλαγών στον Ποινικό Κώδικα ψηφίζονται σήμερα στη Βουλή στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης που εισήχθη στη Ολομέλεια. Οι ρυθμίσεις αυτές αφορούν κυρίως σε ζητήματα που σχετίζονται με την πρόσβαση στη Δικαιοσύνη των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, αναβάθμιση του τιμωρητικού πλαισίου για σιδηροδρομικά

10 νεκροί από πυρκαγιά σε επιβατικό πλοίο στις Φιλιππίνες

Δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 230 διασώθηκαν όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε επιβατικό πλοίο στα ανοικτά των ακτών της επαρχίας Μπασίλαν των Φιλιππίνων χθες το βράδυ, ανακοίνωσε αξιωματικός της ακτοφυλακής του αρχιπελάγους. Άλλοι εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν εξαιτίας της

Μετάβαση στο περιεχόμενο