Ο Σ.Ε.Ε.Ν. έδωσε το παρών στο συνέδριο της ΠΕΑΛΣ

Στο 15 ο Συνέδριο της ΠΕΑΛΣ, εκ μέρους του Προέδρου κ. Πασχάλη Σπύρου, και του Δ.Σ του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (Σ.Ε.Ε.Ν.) ο διευθυντής του Συνδέσμου Κωνσταντίνος Γκώνιας ευχήθηκε καλή επιτυχία.

Στο σύντομο χαιρετισμό αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη αποστολή και έργο του Λ.Σ- ΕΛ- ΑΚΤ.«Το Λ.Σ- ΕΛ- ΑΚΤ ως Αρχή αντιμετώπισης – διαχείρισης του συνολικού εύρους και ποικιλόμορφων θεμάτων της ναυτιλίας (ναυτικός – πλοίο -εκπαίδευση- θαλάσσιες μεταφορές- ναυτιλιακή κοινότητα- στήριξη της νησιωτικότητας και της επιχειρηματικότητας – ασφάλειας και προστασίας – ναυτιλιακή νομοθεσία – διεθνή εκπροσώπηση) », σημείωσε ότι «αποτελεί ένα διεθνώς καταξιωμένο, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Ναυτιλίας, οργανωτικό και διοικητικό πρότυπο.»

Για τα στελέχη του Λ.Σ ανέφερε ότι «διαθέτουν εξειδικευμένη διοικητική, οργανωτική και τεχνική γνώση όπως και εμπειρία συνδυάζοντας τα ακαδημαϊκά προσόντα τους με την απαιτούμενη πειθαρχία, οργάνωση και λειτουργία, συστατικά τα οποία στην πράξη έχουν αποδειχθεί επαρκή αλλά και κατάλληλα για τη στελέχωση και διοίκηση της ναυτιλίας.»

Παράλληλα δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην «εξίσου σημαντική συνεισφορά όλων των στελεχών του Λ.Σ στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες για την στήριξη της νησιωτικότητας» και να υπογραμμίσει ότι «η ακτοπλοΐα κατά την διάρκεια της πανδημίας ήταν ίσως ο μοναδικός κλάδος ο οποίος δεν ανέστειλε τις δραστηριότητές της με υποχρέωση εκτέλεσης δρομολογίων ακόμα και με μηδενική επιβατική κίνηση».

Ως προς τη συνεισφορά της ακτοπλοΐας στην ελληνική οικονομία σημείωσε ότι «ξεπερνάει κατά πολύ την οικονομική δραστηριότητα του ιδίου του κλάδου, όπου το επιβατικό μεταφορικό έργο των επιβατηγών και οχηματαγωγών πλοίων μας αποτελεί το 18% του συνόλου των ενδομεταφορών στην Ε.Ε.»

Για την επίτευξη του καλύτερου αποτελέσματος εξυπηρέτησης του νησιωτικού συμπλέγματος της χώρας ανέφερε ότι « η ακτοπλοΐα αποτελεί την κατ΄ εξοχήν αναγκαία προϋπόθεση οικονομικής ανάπτυξης των νησιών μας με την στενή συνεργασία της πολιτείας και των ακτοπλοϊκών επιχειρήσεων» και ότι «κοινοτικοί, εθνικοί, κοινωνικοί, οικονομικοί και αναπτυξιακοί λόγοι απαιτούν τη διαφορετική προσέγγιση των προβλημάτων της ακτοπλοΐας»

Τέλος για το έργο που επιτελούν σήμερα τα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ εξέφρασε και «την βαθιά εκτίμηση, της προσφοράς τους στα θέματα της φύλαξης των θαλάσσιων συνόρων της χώρας μας αλλά και της διάσωσης χιλιάδων ανθρώπινων ζωών όπου έχουν συνδράμει σε πάρα πολλές περιπτώσεις και τα πληρώματα των Ακτοπλοϊκών μας πλοίων»

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιδρύθηκε η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Λακωνίας με έδρα τη Νεάπολη.

Δημοσιεύθηκε χθες 2/2/2023 το Προεδρικό Διάταγμα για την ίδρυση, οργάνωση, διοίκηση και λειτουργία της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Λακωνίας και της Σχολής Πλοιάρχων αυτής. Η σχολή Αξιωματικών Εμπορικού Ναυτικού (πλοιάρχων) έχει πλέον ιδρυθεί στη Νεάπολη του Δήμου ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ. “Μια μεγάλη ημέρα χαράς

Ν. Ανδρουλάκης: Η παράσταση μίμησης του Ανδρέα τελείωσε κ. Τσίπρα

Σφοδρή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα άσκησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης. Με ανάρτησή του κατηγορεί τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για «παράσταση» μιμητισμού του Ανδρέα Παπανδρέου σημειώνοντας παράλληλα ότι δεν αποδέχεται μαθήματα ιδεολογικής συνέπειας. Συγκεκριμένα, ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρει στην

Συμμετοχή της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής των Ελλήνων

Μετά την απόφαση που έλαβε η Διαρκής Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, η Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. συμμετείχε στην ανωτέρω Επιτροπή, κατά την ακρόαση φορέων και προσώπων, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης από την πλατφόρμα τηλεδιασκέψεων της Βουλής των

Λιμενικό Ταμείο Φθιώτιδας: Προμήθεια ενός σκάφους στη Λιμενική Αρχή Στυλίδας

Το Λιμενικό Ταμείο Φθιώτιδας, προχωρά στην προμήθεια ενός σκάφους με ενισχυμένο πλαστικό, τύπου IOLAOS 410 JHONPOL, ολικού μήκους 4,10 μέτρων, το οποίο διαθέτει ενσωματωμένη κονσόλα. Το σκάφος θα παραχωρηθεί άμεσα στη Λιμενική Αρχή Στυλίδας, για την υποστήριξη του έργου του