Ο βαθμός του αντιπτεράρχου απονεμήθηκε μετά θάνατον στον αδικοχαμένο πιλότο Γιώργο Μπαλταδώρο

Τον βαθμό του Αντιπτεράρχου, από την ημέρα του άδικου χαμού του, απονεμήθηκε στον ήρωα Γεώργιο Μπαλταδώρο που χάθηκε για πάντα 9 ναυτικά μίλια Βοριοανατολικά της Σκύρου τον περασμένο Απρίλιο μετά την πτώση στη θάλασσα με Mirage 2000-5, κατά τη διάρκεια της τελικής καθόδου για την προσγείωσή του στον διάδρομο προσγείωσης της 135 Σμηναρχίας Μάχης της Σκύρου.

Ο 32χρονος πιλότος των Mirage 2000-5 ήταν πατέρας δυο ανήλικων παιδιών τα οποία ύστερα από την αρχική πρόταση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και με τη σύμφωνη γνώμη του Προέδρου του Ελληνικού κοινοβουλίου Νίκου Βούτση, η Βουλή προχώρησε στην υιοθέτηση των παιδιών του Γιώργου Μπαλταδώρου. Αυτό σημαίνει πως έως την ενηλικίωσή τους και την ολοκλήρωση των σπουδών τους, για κάθε παιδί, η Βουλή θα καταβάλλει 18.000 ευρώ.

Το γεγονός πως ο ηρωικός πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας, μετά θάνατο φέρει τιμητικά τον βαθμό του Αντιπτεράρχου, μεταφράζεται και σε ανάλογη σύνταξη για την χείρα του εκλιπόντος.

Σύμφωνα με το εκδοθέν Προεδρικό Διάταγμα,

«Απονέμεται, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 26 παρ. 13δ του ν. 3883/2010, σε συνδυασμό με το άρθρο 5 του ν.δ. 1400/1973, ο βαθμός του Αντιπτεράρχου, στον Σμηναγό Ιπτάμενο Μπαλταδώρο Γεώργιο του Αποστόλου, ο οποίος απεβίωσε κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας που συνεπάγεται αυξημένο κίνδυνο , από 11.4.2018, ημερομηνία προηγούμενη του θανάτου του.»

Ο ήρωας της 331 Μοίρας «Θησέας» μαζί με το ζευγάρι του είχαν απογειωθεί για την αναχαίτιση Τουρκικών μαχητικών στο Βορειοανατολικό Αιγαίο, ωστόσο τα δυο Ελληνικά μαχητικά δεν είχαν συναντηθεί ποτέ με τα τουρκικά τα οποία είχαν αποχωρήσει.

Προχώρησαν σε πτήση πάνω από 20.000 πόδια για επιτήρηση του Εθνικού Εναέριου χώρου και όταν πήραν τον δρόμο της επιστροφής είχαν βρεθεί μπροστά σε ένα σύννεφο, μια μίξη από σκόνη λόγο των παρατεταμένων νοτιάδων και υγρασίας.

Στην προσπάθειά του ο άτυχος Σμηναγός να βρει διέξοδο από το σύννεφο κατέβηκε αρκετά χαμηλά, αποτέλεσμα ήταν ο αποπροσανατολισμός του και η πτώση του αεροσκάφους στη θάλασσα.

Ρεπορτάζ: HellasJournal

hellasjournal.com/

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για 33 νέα σκάφη για το Λιμενικό Σώμα για την προστασία των θαλασσίων συνόρων

Το Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου ενέταξε χρηματοδότηση ύψους 18,5 εκατομμυρίων ευρώ με σκοπό την απόκτηση 33 νέων σκαφών, από το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή. Συγκεκριμένα, η Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού και Διαχείρισης Προγραμμάτων Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων (ΕΥΣΥΔ ΜΕΥ) του

Ακρίβεια: Οι Έλληνες άλλαξαν την καθημερινότητά τους – Περικοπές στο μπάνιο, «λουκέτο» στο καλοριφέρ

Μία ενδιαφέρουσα έρευνα έδωσε στη δημοσιότητα η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας της ΓΣΕΕ, με σκοπό την καταγραφή των αντιδράσεων των καταναλωτών στην ακρίβεια, στην τρέχουσα αύξηση των τιμών των προϊόντων και υπηρεσιών που καταναλώνει. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στο χρονικό διάστημα

Επεκτείνεται στις ΔΕΚΟ η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας έως τα τέλη Απριλίου

Η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας επεκτείνεται και στις ΔΕΚΟ, με πρώτη φάση εφαρμογής στις ΔΕΚΟ στο χώρο της κοινής ωφέλειας, οι οποίες καλύπτουν τη μεγάλη πλειονότητα του αριθμού των εργαζομένων. Σε ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αναφέρεται πως: «Σε

Γερνάει ο παγκόσμιος στόλος από φορτηγά και δεξαμενόπλοια αφού μειώθηκαν οι ναυπηγήσεις

Καθώς το α’ τρίμηνο οδεύει προς το τέλος του, ρίχνουμε μια ματιά στο βιβλίο παραγγελιών των κλάδων Bulk Carrier, Tanker (>=10.000 DWT), Container και Gas. Στις περισσότερες κατηγορίες ο στόλος γερνάει όπως στα φορτηγά πλοία και στα δεξαμενόπλοια αφού οι

Μετάβαση στο περιεχόμενο