Ο βαθμός του αντιπτεράρχου απονεμήθηκε μετά θάνατον στον αδικοχαμένο πιλότο Γιώργο Μπαλταδώρο

Τον βαθμό του Αντιπτεράρχου, από την ημέρα του άδικου χαμού του, απονεμήθηκε στον ήρωα Γεώργιο Μπαλταδώρο που χάθηκε για πάντα 9 ναυτικά μίλια Βοριοανατολικά της Σκύρου τον περασμένο Απρίλιο μετά την πτώση στη θάλασσα με Mirage 2000-5, κατά τη διάρκεια της τελικής καθόδου για την προσγείωσή του στον διάδρομο προσγείωσης της 135 Σμηναρχίας Μάχης της Σκύρου.

Ο 32χρονος πιλότος των Mirage 2000-5 ήταν πατέρας δυο ανήλικων παιδιών τα οποία ύστερα από την αρχική πρόταση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και με τη σύμφωνη γνώμη του Προέδρου του Ελληνικού κοινοβουλίου Νίκου Βούτση, η Βουλή προχώρησε στην υιοθέτηση των παιδιών του Γιώργου Μπαλταδώρου. Αυτό σημαίνει πως έως την ενηλικίωσή τους και την ολοκλήρωση των σπουδών τους, για κάθε παιδί, η Βουλή θα καταβάλλει 18.000 ευρώ.

Το γεγονός πως ο ηρωικός πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας, μετά θάνατο φέρει τιμητικά τον βαθμό του Αντιπτεράρχου, μεταφράζεται και σε ανάλογη σύνταξη για την χείρα του εκλιπόντος.

Σύμφωνα με το εκδοθέν Προεδρικό Διάταγμα,

«Απονέμεται, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 26 παρ. 13δ του ν. 3883/2010, σε συνδυασμό με το άρθρο 5 του ν.δ. 1400/1973, ο βαθμός του Αντιπτεράρχου, στον Σμηναγό Ιπτάμενο Μπαλταδώρο Γεώργιο του Αποστόλου, ο οποίος απεβίωσε κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας που συνεπάγεται αυξημένο κίνδυνο , από 11.4.2018, ημερομηνία προηγούμενη του θανάτου του.»

Ο ήρωας της 331 Μοίρας «Θησέας» μαζί με το ζευγάρι του είχαν απογειωθεί για την αναχαίτιση Τουρκικών μαχητικών στο Βορειοανατολικό Αιγαίο, ωστόσο τα δυο Ελληνικά μαχητικά δεν είχαν συναντηθεί ποτέ με τα τουρκικά τα οποία είχαν αποχωρήσει.

Προχώρησαν σε πτήση πάνω από 20.000 πόδια για επιτήρηση του Εθνικού Εναέριου χώρου και όταν πήραν τον δρόμο της επιστροφής είχαν βρεθεί μπροστά σε ένα σύννεφο, μια μίξη από σκόνη λόγο των παρατεταμένων νοτιάδων και υγρασίας.

Στην προσπάθειά του ο άτυχος Σμηναγός να βρει διέξοδο από το σύννεφο κατέβηκε αρκετά χαμηλά, αποτέλεσμα ήταν ο αποπροσανατολισμός του και η πτώση του αεροσκάφους στη θάλασσα.

Ρεπορτάζ: HellasJournal

hellasjournal.com/

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δείτε τι προβλέπει το πδ 11/21 για τις τοποθετήσεις, μεταθέσεις, αποσπάσεις, διαθέσεις του προσωπικού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής

Ενόψη της υποβολής ενδικοφανών προσφυγών  κατά αποφάσεων μεταθέσεων και για την υποβοήθηση των μετατιθέμενων στελεχών ΛΣ  παραθέτουμε ολόκληρο το πδ 11/21 μεταθέσεων. ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 11/2021 ΦΕΚ 21/Α/10-2-2021 Τοποθετήσεις, μεταθέσεις, αποσπάσεις, διαθέσεις του προσωπικού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Κρήτη: Η «μαύρη» όψη των διακοπών – Θλιβερά στοιχεία για τους πνιγμούς στις παραλίες

Το 73,6% των θυμάτων είναι αλλοδαποί/τουρίστες – Τα επίσημα στοιχεία έως τις 15 Αυγούστου Τα υψηλά ποσοστά του τουρισμού αποτελούν τη φωτεινή όψη του ελληνικού καλοκαιριού με τον ήλιο και τη θάλασσα, όμως υπάρχει και η άλλη, η πιο σκοτεινή,

Παρέμβαση προέδρου ΠΕΑΛΣ: Μονόδρομος η αποδοχή του συνόλου των προσφυγών κατά των μεταθέσεων 2022

17-08-2022 ΘΕΜΑ: “Αποδοχή του συνόλου των προσφυγών κατά των μεταθέσεων 2022” Αναλαμβάνοντας την ευθύνη και το κόστος που μου αναλογεί, παρεμβαίνω ως κάτωθι:  Λίγες ημέρες μετά την κοινοποίηση των 200 μεταθέσεων έτους 2022 και λίγες ημέρες πριν τη χορήγηση ΦΠ

Το χρονικό της περιπέτειας των 38 μεταναστών στη νησίδα του Εβρου

Ενα κορίτσι 5 ετών από την ομάδα των Σύρων και Παλαιστινίων προσφύγων έχασε τη ζωή του, οι οποίοι από τις 7 Αυγούστου βρίσκονταν εγκλωβισμένοι σε νησίδα του ποταμού Εβρου, όπου φέρονται να είχαν προωθηθεί βάσει των μαρτυριών τους υπό την απειλή