Ο ΥΕΘΑ Ν. Δένδιας για τη χορήγηση ειδών ένδυσης και υπόδησης στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων

Οι στρατιωτικές στολές που φέρονται από το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, ως ομοιόμορφο και τυποποιημένο ένδυμα, αποτελεί γνώρισμα των τακτικών στρατών παγκοσμίως και δηλώνει δημόσιο αξίωμα, αφού ο φέρων αυτή ασκεί δημόσια εξουσία που του έχει ανατεθεί από την πολιτεία. Ως εκ τούτου, η αναξιοπρεπής εμφάνιση και το αντικανονικό της στολής θεωρείται πειθαρχικό παράπτωμα σύμφωνα με το Π.Δ. 48/2022 «Διακλαδικός Κανονισμός Πειθαρχίας Ενόπλων Δυνάμεων» (Α’ 120).

Ακολούθως, όλοι οι κατατασσόμενοι στις Ένοπλες Δυνάμεις λαμβάνουν, κατά την αρχική κατάταξή τους, είδη ένδυσης και υπόδησης προκειμένου να επιτευχθεί εξ’ αρχής η απαιτούμενη ομοιομορφία στην περιβολή του στρατιωτικού προσωπικού.

Αυτό τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, απαντώντας γραπτώς σε ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ Νίκου Παπαναστάση και Θανάση Παφίλη με θέμα «Χορήγηση ειδών ένδυσης και υπόδησης στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων».

Υπογράμμισε, δε, ότι αποτελεί «ανελαστική υποχρέωση για την ένδυση και υπόδηση των νεοσυλλέκτων οπλιτών ανά έτος».

«Ειδικότερα», πρόσθεσε ο κ. Δένδιας, «στα στελέχη του Στρατού Ξηράς, κατά την περίοδο 2020-2022, χορηγήθηκαν υποδήματα δερμάτινα και υφάσματα προς κάλυψη των αναγκών του προσωπικού των Επιτελείων και Σχηματισμών του Κλάδου, αλλά και των μονιμοποιηθέντων ΕΠ.ΟΠ. Επιπρόσθετα, την παρούσα περίοδο βρίσκονται σε εξέλιξη διαγωνιστικές διαδικασίες για την προμήθεια υφασμάτων και υποδημάτων, προκειμένου να χορηγηθούν περιοδικά στα στελέχη».

«Στις επαυξημένες ανάγκες των στελεχών συνδράμει το 700 Στρατιωτικό Εργοστάσιο, το οποίο υλοποιεί διαδικασίες ραφής των υπηρεσιακών στολών, κατόπιν αιτήματος των στελεχών με την προηγούμενη προσκόμιση από μέρους τους της αναγκαίας ποσότητας υφάσματος», ανέφερε ο κ. Δένδιας.

«Στα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού, στο ισχύον νομικό πλαίσιο, έχει καθιερωθεί η κατ’ έτος δωρεάν χορηγία των προβλεπόμενων ειδών ένδυσης και υπόδησης, στο μόνιμο στρατιωτικό προσωπικό, με τον καθορισμό ανώτατου ορίου χορηγήσεων, ανά κατηγορία δικαιούχου (κλίμακες ειδών), σε χρηματικό ποσό υπό λογιστική μορφή, για την προμήθεια από έκαστο δικαιούχο των ειδών υπηρεσιακής ανάγκης αποκλειστικά μέσω του Προμηθευτικού Οργανισμού Ναυτικού (ΠΟΝ)», επεσήμανε.

«Στα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας χορηγούνται τα προβλεπόμενα είδη ιματισμού-υπόδησης στο δικαιούχο προσωπικό απρόσκοπτα, σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο που ορίζει την περιοδικότητα και τις προϋποθέσεις», σημείωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

«Τα Γενικά Επιτελεία των Ενόπλων Δυνάμεων καταβάλλουν τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια κάλυψης εξ’ ολοκλήρου των αναγκών των στελεχών, σύμφωνα με τις διατιθέμενες πιστώσεις, αλλά και εν γένει τον δημοσιονομικό προϋπολογισμό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας» κατέληξε, στην απάντησή του, ο κ. Δένδιας.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η «λεωφόρος» της κοκαΐνης

Έξι φορτηγά γεμάτα με στρατιώτες και αστυνομικούς έφτασε μέσα στη νύχτα έξω από ένα σπίτι στο Γκουαγιακίλ του Ισημερινού. Η πόρτα του σπιτιού έγραφε πως «ενοικιάζεται» και τα φώτα ήταν σβηστά. Ωστόσο, δεν πτοήθηκαν από το φαινομενικά άδειο σπίτι καθώς

Βυθίζεται το ελληνόκτητο πλοίο που χτυπήθηκε από τους Χούθι – Αναφορές για νεκρό

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, το πλοίο έχει υποστεί σοβαρή βλάβη στο μηχανοστάσιο, πλέει εδώ και ώρες ακυβέρνητο και παρουσιάζει εισροή υδάτων. Αναφορές σε αραβικά ΜΜΕ σημειώνουν ότι υπάρχει ένα νεκρός από το πλήρωμα. Το ελληνικό λιμενικό διευκρίνισε ότι ανάμεσα στα

Γιώργος Αυτιάς: Στρασβούργο

Ακόμη και στους αριθμούς μπορεί κανείς να ασκήσει ερμηνευτική βία. Μπορεί να βλέπει στα εκλογικά μεγέθη όχι αυτό που μετράνε, αλλά το είδωλο των προκαταλήψεών του. Κάπως έτσι, κάποιοι είχαν «διαβάσει» το αποτέλεσμα προτού καν κλείσουν οι κάλπες την Κυριακή.

Αρχίζει η δικαστική μάχη δισ. ευρώ για τα εγκλωβισμένα αεροσκάφη

Μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες leasing αεροσκαφών ξεκίνησαν τη δικαστική μάχη εναντίον των ασφαλιστικών εταιρειών στο Δουβλίνο, μία αναμέτρηση στην οποία παίζονται αποζημιώσεις τουλάχιστον 2,5 δισ. ευρώ για αεροσκάφη που παραμένουν αποκλεισμένα στη Ρωσία. Οι εκμισθωτές έχουν εγείρει αγωγές κατά δεκάδων

Μετάβαση στο περιεχόμενο