Οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα… δώρα για το 2022

Χρονιά ανατροπών για το ισοζύγιο στρατιωτικής ισχύος Ελλάδας – Τουρκίας είναι το 2022, με τις Ένοπλες Δυνάμεις να ενισχύονται σημαντικά.

του Χρήστου Μαζανίτη

Ο νέος χρόνος ήρθε και μαζί του φέρνει τα πολυπόθητα… δώρα των Ενόπλων Δυνάμεων, που θα ενισχύσουν την αποτρεπτική τους ισχύ.

Ο Ιανουάριος προβλέπεται «γεμάτος» αφού δεν θα έχει μόνο την ένταξη νέων οπλικών συστημάτων και μέσω αλλά και την υπογραφή νέων συμφωνιών.

Σε ότι αφορά την έλευση νέων συστημάτων, εκτός απροόπτου περίπου στις 19 Ιανουαρίου αναμένεται να προσγειωθούν στην 113 Πτέρυγα Μάχης, στην Τανάγρα τα πρώτα 6 Rafale, που θα απογειώσουν την Πολεμική μας Αεροπορία.

Ταυτόχρονα είναι θέμα εβδομάδων η έλευση και των πρώτων ελικοπτέρων Romeo, των φονιάδων υποβρυχίων όπως αποκαλούν τα υπερσύγχρονα ελικόπτερα που θα επιχειρούν από τις φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού.

Όμως, αναμένεται να υπογράφουν και δυο σημαντικές συμφωνίες. Η μια είναι η σύμβαση για της φρεγάτες Belharra. Μάλιστα οι υπουργοί Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας αναμένεται να βρίσκονται περίπου στις 14 Ιανουαρίου στο Παρίσι για την υπογραφή των σχετικών συμφωνιών ενώ είναι πιθανό να ταξιδέψουν και στο ναυπηγείο του Λοριάν, όπου θα χτιστούν οι νέες φρεγάτες. Όλα αυτά βέβαια είναι υπό αίρεση αφού καθημερινά αξιολογούνται τα επιδημιολογικά δεδομένα από την εξέλιξη της παράλλαξης όμικρον του κορονοϊού.

Όμως, ως το τέλος Ιανουαρίου αναμένεται να έρθει στην Βουλή και η συμφωνία με το Ισραήλ για την μεταφορά και συντήρηση τριών μεταγωγικών αεροσκαφών C-130 και ταυτόχρονα να μπουν στην σειρά για συντήρηση ακόμη 2 μεταγωγικά μέσω του ΝΑΤΟϊκου μηχανισμού NSPA.

Και όλα αυτά είναι μόνο η αρχή, αφού έπονται οι συμφωνίες για τις κορβέτες και πολλά αλλά σημαντικά προγράμματα.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η καθυστερημένη αφύπνιση της Δύσης

Εμείς βράζουμε στο ζουμί μας και βγάζουμε τα μάτια μας.  Γύρω μας, όμως, συμβαίνουν πράγματα που είναι σημαντικά αλλά και απρόβλεπτα, και μας αφορούν.  Η Τουρκία μοιάζει να τράβηξε το σχοινί στις σχέσεις της με τη Δύση παραπάνω από όσο

Γέμισαν τα λιμάνια των Τούρκων με κινέζικα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα από την Κίνα ετοιμάζονται να κάνουν «απόβαση» σε τούρκικο λιμάνι με τον τελικό τους προορισμό να παραμένει άγνωστος. Οι πληροφορίες αναφέρουν συγκεκριμένα ότι ένα πλοίο RoRo το οποίο μεταφέρει για την ακρίβεια 3.968 αυτοκίνητα που έχουν κατασκευαστεί στην

Η κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή την τροπολογία για το μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη -Προς στήριξη το ΠΑΣΟΚ

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας σκοπεύει να φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση τη νομοθετική ρύθμιση για την απαγόρευση καθόδου στις εκλογές του κόμματος Κασιδιάρη. Στο Μέγαρο Μαξίμου επιθυμούν να κλείσει άμεσα το θέμα με την μεγαλύτερη δυνατή πλειοψηφία και εμφανίζονται

Οι ένστολοι που θα είναι υποψήφιοι με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στις εκλογές

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ για εκλογές ανάμεσα στους 350 υποψήφιους είναι και πρώην στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας: – Γεώργιος Φεστερίδης απόστρατος αστυνομικός στην Α’ Θεσσαλονίκης – Βασίλης Γκαλογιάννης Αντιστράτηγος ε.α. ΕΛΑΣ –