ΟΙ ΗΠΑ καλύπτουν το 91% του κόστους για να είναι ασφαλής η Ευρώπη

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επέμεινε τη Δευτέρα να καταφέρεται εναντίον συμμάχων-κλειδιών των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης που παραχώρησε έπειτα από τη συνάντησή του με τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, προβαίνοντας στον ισχυρισμό ότι η Ουάσινγκτον καλύπτει το 91% του κόστους για την ασφάλεια της Ευρώπης.

Πληρώνουμε το 91% του κόστους για να είναι η Ευρώπη ασφαλής», δήλωσε ο Τραμπ στον παρουσιαστή Σον Χάνιτι του τηλεοπτικού δικτύου Fox News στη συνέντευξη αυτή, που του παραχώρησε στη Φινλανδία.

Το NATO είναι θαυμάσιο αλλά ωφελεί την Ευρώπη πολύ περισσότερο από ό,τι ωφελεί εμάς, συνέχισε ο Τραμπ.

Ακόμη, ο αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε πως «συγκέντρωσε» 41 δισεκατομμύρια δολάρια για το NATO πέρυσι και πρόσθεσε ότι το ποσό μπορεί να φθάσει τα 100 δισεκ. δολάρια φέτος.

Ερωτηθείς για τη συνάντησή του με τον Πούτιν, ο αμερικανός πρόεδρος επανέλαβε τη φράση ότι οι διμερείς σχέσεις βελτιώθηκαν δραματικά μετά τη συνάντηση κορυφής.

Νομίζω ότι ήταν σπουδαία σήμερα αλλά ήταν στ’ αλήθεια άσχημα τα πράγματα πριν από πέντε ώρες», είπε ο Τραμπ, ενώ διαβεβαίωσε πως ο Πούτιν διέψευσε με «πολύ σθεναρό τρόπο τις καταγγελίες περί ανάμιξης της Ρωσίας στην προεκλογική εκστρατεία ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2016 στις ΗΠΑ.

Ο Τραμπ είπε πως ο ρώσος ηγέτης ήταν ανήσυχος για το ότι η έρευνα του ομοσπονδιακού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ για τη φερόμενη ρωσική ανάμιξη στα πολιτικά πράγματα των ΗΠΑ θα εμπόδιζε τον αμερικανό πρόεδρο-που χαρακτηρίζει κυνήγι μαγισσών την έρευνα αυτή-να προχωρήσει σε οποιαδήποτε διμερή συμφωνία.

Νόμιζε ότι θα ήταν δύσκολο για μένα να κλείσω μια συμφωνία εξαιτίας αυτής της ανοησίας, σημείωσε ο Τραμπ.

Ακόμη, δήλωσε ότι του άρεσε το δώρο που του έκανε ο ρώσος πρόεδρος. Αυτή η μπάλα ποδοσφαίρου είναι πολύ ωραία, είπε.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς η Τουρκία χρηματοδοτεί την πολεμική μηχανή της Ρωσίας;

Με αυτά τα δεδομένα, θα προκαλούσε έκπληξη εάν χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, έχοντας αυξήσει κατακόρυφα τις εισαγωγές σε ρωσικό αργό και πετρελαϊκά προϊόντα εν μέσω δυτικών κυρώσεων, έχει πλέον καταστεί ένας από τους σημαντικότερους χρηματοδότες της ρωσικής πολεμικής μηχανής. Κατά τη διάρκεια της

Γράφει ο Υπον/ρχος Νίκος Σπανός ΛΣ(εα):Η Θαλάσσια ναυτική ασφάλεια ως πυλώνας παγκόσμιας σταθερότητας – Η ανάγκη για μια νέα θεσμική επανεκκίνηση

Άρθρο: Του Ναυάρχου (ε.α.) Νικολάου Ιω. Σπανού Πρώην Διευθυντή Λιμενικής Αστυνομίας, Εξειδικευμένου Επιθεωρητή PSC, ISM/ISPS Auditor, Πραγματογνώμονα Επιστημών Ναυτιλίας Εισαγωγή Στο σύγχρονο γεωστρατηγικό περιβάλλον, η θαλάσσια ναυτική ασφάλεια έχει αναδειχθεί σε θεμέλιο πυλώνα της παγκόσμιας σταθερότητας. Πάνω από το 90%

Κινηματογραφικές σκηνές στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης από την άσκηση “Άμεση Απάντηση 2025” (video)

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η μεγαλύτερη ετήσια στρατιωτική άσκηση του αμερικανικού στρατού στην Ευρώπη “IMMEDIATE RESPONSE – 25, στην οποία συμμετείχαν ένοπλες δυνάμεις από επτά χώρες: Ελλάδα, ΗΠΑ, Γαλλία, Ισπανία, Βουλγαρία, Γεωργία και τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας. Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο

Β. Κικίλιας από Κέρκυρα: «Έργα λιμενικών υποδομών και αφαλάτωσης στα νησιά του Ιονίου με ρυθμούς που απαιτεί η κοινωνία»

Την εκκίνηση σειράς έργων λιμενικών υποδομών και αφαλάτωσης στην Κέρκυρα και σε όλα τα νησιά του Ιονίου, στους ρυθμούς του ΑΙΓΙΣ, ανακοίνωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βασίλης Κικίλιας, κατά την επίσκεψή του στην Κέρκυρα. «Το Υπουργείο Ναυτιλίας και

Μετάβαση στο περιεχόμενο