Οι πειρατές εκμεταλλεύονται την αναταραχή στην Ερυθρά Θάλασσα λόγω των Χούθι

Η αναταραχή στην Ερυθρά Θάλασσα με τις επιθέσεις των Χούθι άνοιξε την όρεξη στους πειρατές που προσπαθούν να χαρούν στην…αναμπουμπούλα.

Στο πλαίσιο αυτό η Ινδία έχει αναπτύξει τουλάχιστον 12 πολεμικά πλοία ανατολικά της Ερυθράς Θάλασσας για την παροχή ασφάλειας κατά των πειρατών και έχουν ερευνήσει περισσότερα από 250 σκάφη, καθώς οι δυτικές δυνάμεις επικεντρώνονται στις επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούθι της Υεμένης.

Η Ινδία δεν έχει ενταχθεί στην υπό την ηγεσία των ΗΠΑ ομάδα κρούσης για την Ερυθρά Θάλασσα και δεν διαθέτει πολεμικά πλοία εκεί. Αλλά έχει στείλει δύο πολεμικά πλοία πρώτης γραμμής στον Κόλπο του Άντεν και τουλάχιστον 10 πολεμικά πλοία στη βόρεια και δυτική Αραβική Θάλασσα, μαζί με αεροσκάφη επιτήρησης, δήλωσαν οι αξιωματούχοι.

Αυτή είναι η μεγαλύτερη ανάπτυξη του Πολεμικού Ναυτικού της Ινδίας στην περιοχή, είπαν.

Και άλλες χώρες έχουν ναυτική παρουσία στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, της Γαλλίας και της Κίνας, αλλά οι Ινδοί αξιωματούχοι λένε ότι η παρουσία της Ινδίας είναι η μεγαλύτερη.

Οι Ινδοί στρατιωτικοί και αμυντικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι το προσωπικό του ναυτικού, συμπεριλαμβανομένων των ειδικών κομάντος, έχει ερευνήσει περισσότερα από 250 σκάφη και μικρά σκάφη τους τελευταίους δύο μήνες, επιβιβαζόμενοι σε περισσότερα από 40, καθώς η πειρατεία επιστρέφει μετά από εξαετή απουσία.

Τουλάχιστον 17 περιστατικά πειρατείας, απόπειρας πειρατείας και ύποπτων

Ινδοί εμπειρογνώμονες δήλωσαν ότι η σύγκρουση απλώνεται πέρα από την Ερυθρά Θάλασσα όμως διευκρινίζουν: “Οι Χούθι και η πειρατεία δεν συνδέονται μεταξύ τους. Αλλά οι πειρατές προσπαθούν να εκμεταλλευτούν αυτή την ευκαιρία, καθώς οι προσπάθειες της Δύσης επικεντρώνονται στην Ερυθρά Θάλασσα”.

Πηγή 

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά «Σαν να μην πέρασε μια μέρα»

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών για ακόμη μια φορά επισκέφτηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά την υπηρεσία που στελεχώνει το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας μας. Συνεπής στο ραντεβού της η Π.Ο.Λ. κατόπιν αιτήματος και της Πρωτοβάθμιας Ένωσης Λιμενικών Αρχών Αττικής και Κορίνθου

Tο μοναδικό σούπερ γιοτ στον κόσμο από χρυσό 24 καρατίων

To μήκους 41,4 μέτρων AK Royalty λάμπει κάτω από τον αραβικό ήλιο του Ντουμπάι και είναι διαθέσιμο προς ναύλωση για 112.000 ευρώ την εβδομάδα. Οταν ήρθε η ώρα να αγοράσει το γιοτ των ονείρων του ο Aaron Fidler, ήξερε ακριβώς

Ελβετία: Τα μετρητά παραμένουν δημοφιλή παρά την αύξηση της χρήσης εφαρμογών πληρωμών στα κινητά

Η Ελβετία εξακολουθεί να είναι ερωτευμένη με τα χαρτονομίσματα και τα κέρματα, σύμφωνα με έρευνα της κεντρικής τράπεζας που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, παρά την ανάπτυξη των εφαρμογών πληρωμών μέσω κινητών τηλεφώνων και των προβλέψεων για μια κοινωνία χωρίς μετρητά.

Nόμος στη Φλόριντα απαγορεύει σε νέους κάτω των 16 ετών να έχουν πρόσβαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Το κοινοβούλιο της Φλόριντα ενέκρινε χθες, Πέμπτη, νομοσχέδιο που απαγορεύει στα παιδιά κάτω των 16 ετών να χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μια αμφιλεγόμενη πρωτοβουλία την ώρα που μαίνεται στις ΗΠΑ συζήτηση για τις επιπτώσεις τους στους νέους. Οι αμερικανικές

Μετάβαση στο περιεχόμενο