Οι πέντε πλουσιότερες γυναίκες στον κόσμο και πώς απέκτησαν τα χρήματά τους

Μία ματιά στις λίστες των δισεκατομμυριούχων αρκεί για να διαπιστώσει κανείς ότι ο πλούτος είναι μία κυρίως ανδρική υπόθεση. Ακόμα και η πλουσιότερη γυναίκα στη γη δεν έχει παρά το ένα τρίτο της περιουσίας του άνδρα που κρατά την πρωτιά, του Elon Musk. Και βέβαια, η απουσία αυτοδημιούργητων γυναικών από τη λίστα είναι εμφανής.

5. Jacqueline Mars: 32,6 δισ. δολάρια 

 

Η 82χρονη Jacqueline Mars οφείλει την περιουσία της στον παππού της, Frank C. Mars, ο οποίος ίδρυσε την εταιρεία με σοκολάτες που φέρει το όνομά του το 1911. Η ίδια δούλευε στην Mars για 20 χρόνια.

4. MacKenzie Scott: 43,6 δισ. δολάρια 

Οι πέντε πλουσιότερες γυναίκες στον κόσμο και πώς απέκτησαν τα χρήματά τους-1
φωτ.: AP

Μετά το διαζύγιό της, η πρώην σύζυγος του ιδρυτή της Amazon, Jeff Bezos, έχει δωρίσει πάνω από 12,5 δισ. δολάρια σε τουλάχιστον 1.253 οργανισμούς. Μάλιστα, οι φιλανθρωπικές δωρεές της ξεπερνούν εκείνες του Bezos, ο οποίος είναι αυτή τη στιγμή ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

3. Alice Walton: 59,2 δισ. δολάρια 

Οι πέντε πλουσιότερες γυναίκες στον κόσμο και πώς απέκτησαν τα χρήματά τους-2
φωτ.: AP

Η 72χρονη κόρη του ιδρυτή της Walmart, Sam Walton, ήταν η πλουσιότερη γυναίκα του κόσμου το 2020. Μαζί με τους αδερφούς της, ελέγχει το 50% της εταιρείας.

2. Julia Koch: 63,4 δισ. δολάρια 

Οι πέντε πλουσιότερες γυναίκες στον κόσμο και πώς απέκτησαν τα χρήματά τους-3
φωτ.: AP

Η 60χρονη Julia Koch και τα τρία παιδιά της έχουν στην κατοχή τους το 42% της δεύτερης μεγαλύτερης μη εισηγμένης εταιρείας του κόσμου. Το οφείλει στον εκλιπόντα σύζυγό της, David Koch.

1. Francoise Bettencourt Meyers: 74,8 δισ. δολάρια 

Οι πέντε πλουσιότερες γυναίκες στον κόσμο και πώς απέκτησαν τα χρήματά τους-4
φωτ.: AP

Η 68χρονη Francoise Bettencourt Meyers είχε μία δύσκολη σχέση με τη μητέρα της, Liliane Bettencourt, όμως οφείλει την περιουσία της στους γονείς της. Εγγονή του ιδρυτή της L’Oreal, έχει μια θέση στο δ.σ.της εταιρείας από το 1997 και ελέγχει μαζί με την οικογένειά της το 33% των μετοχών της.

moneyreview.gr 

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δείτε τι προβλέπει το πδ 11/21 για τις τοποθετήσεις, μεταθέσεις, αποσπάσεις, διαθέσεις του προσωπικού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής

Ενόψη της υποβολής ενδικοφανών προσφυγών  κατά αποφάσεων μεταθέσεων και για την υποβοήθηση των μετατιθέμενων στελεχών ΛΣ  παραθέτουμε ολόκληρο το πδ 11/21 μεταθέσεων. ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 11/2021 ΦΕΚ 21/Α/10-2-2021 Τοποθετήσεις, μεταθέσεις, αποσπάσεις, διαθέσεις του προσωπικού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Κρήτη: Η «μαύρη» όψη των διακοπών – Θλιβερά στοιχεία για τους πνιγμούς στις παραλίες

Το 73,6% των θυμάτων είναι αλλοδαποί/τουρίστες – Τα επίσημα στοιχεία έως τις 15 Αυγούστου Τα υψηλά ποσοστά του τουρισμού αποτελούν τη φωτεινή όψη του ελληνικού καλοκαιριού με τον ήλιο και τη θάλασσα, όμως υπάρχει και η άλλη, η πιο σκοτεινή,

Παρέμβαση προέδρου ΠΕΑΛΣ: Μονόδρομος η αποδοχή του συνόλου των προσφυγών κατά των μεταθέσεων 2022

17-08-2022 ΘΕΜΑ: “Αποδοχή του συνόλου των προσφυγών κατά των μεταθέσεων 2022” Αναλαμβάνοντας την ευθύνη και το κόστος που μου αναλογεί, παρεμβαίνω ως κάτωθι:  Λίγες ημέρες μετά την κοινοποίηση των 200 μεταθέσεων έτους 2022 και λίγες ημέρες πριν τη χορήγηση ΦΠ

Το χρονικό της περιπέτειας των 38 μεταναστών στη νησίδα του Εβρου

Ενα κορίτσι 5 ετών από την ομάδα των Σύρων και Παλαιστινίων προσφύγων έχασε τη ζωή του, οι οποίοι από τις 7 Αυγούστου βρίσκονταν εγκλωβισμένοι σε νησίδα του ποταμού Εβρου, όπου φέρονται να είχαν προωθηθεί βάσει των μαρτυριών τους υπό την απειλή