Οκτώ νέες ψηφιακές υπηρεσίες το 2022 – Αλλαγές σε ταυτότητες, δίπλωμα οδήγησης, διαζύγια, μεταβιβάσεις

Απλούστερες διαδικασίες για την έκδοση ταυτοτήτων, διαζυγίων και διπλωμάτων φέρνει το 2022. Εύκολα και γρήγορα μέσω διαδικτύου οι πολίτες θα εκδίδουν τα προσωπικά τους έγγραφα.

Μέχρι το τέλος Ιουνίου μία σειρά από υπηρεσίες θα γίνουν πιο απλές καθώς θα είναι εφικτές με ψηφιακή μορφή.

Δεν είναι μόνο η ταυτότητα, το πιστοποιητικό εμβολιασμού και το δίπλωμα οδήγησης που θα μπορούμε να έχουμε στο κινητό μας καθώς ηλεκτρονικές θα είναι οι εξής υπηρεσίες.

Οι ψηφιακές υπογραφές

Εντός του μήνα θα διατεθούν συνολικά 376.500 υπογραφές σε συγκεκριμένους επαγγελματίες όπως λογιστές, δικηγόροι, διαχειριστές επιχειρήσεων και συμβολαιογράφοι.

Οι μεταβιβάσεις ακινήτων

Έχει ήδη σχεδιαστεί ο ψηφιακός φάκελος και με τη συναίνεση όλων των πλευρών ο συμβολαιογράφος θα κάνει ηλεκτρονικά τη μεταβίβαση.

Η ίδρυση ατομικής επιχείρησης

Με μία ενέργεια θα είναι εφικτή, όπως σε πολλές χώρες στο εξωτερικό.

Το άυλο διαζύγιο

Μέσα σε 10 ημέρες θα μπορούν ζευγάρια που συμφωνούν στη λύση του γάμου τους να παίρνουν διαζύγιο ηλεκτρονικά χωρίς να φτάνουν στο δικαστήριο.

Το Εθνικό Μητρώο Διαδικασιών

Πολίτες και Δημόσιοι υπάλληλοι θα βρίσκουν εύκολα και γρήγορα το σύνολο των δικαιολογητικών που χρειάζονται.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια Ιταλίδα στον Πειραιά

Συνωστισμός αφίξεων ξένων πολεμικών πλοίων στον Πειραιά, καθώς μετά το αμερικανικό αεροπλανοφόρο George G.H. Bush, έφθασε και η ιταλική φρεγάτα, κλάσης Bergamini, ITS Carabiniere. Το σκάφος εντάχθηκε στο Ιταλικό Ναυτικό το 2015.

Γυναίκα για πρώτη φορά στο “τιμόνι” της Τροχαίας Θεσσαλονίκης: Ποια είναι η νέα διευθύντρια

Για πρώτη φορά, μία γυναίκα κάθεται στο τιμόνι της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του GRTimes. Η νέα διευθύντρια, με καταγωγή από τα Τρίκαλα, μετρά χρόνια σε επιτελικές θέσεις της Τροχαίας, είναι παντρεμένη με παιδιά και ανέλαβε τη

Φωτό: Το USS George H.W. Bush έφτασε στον Πειραιά

Το Αμερικανικό Ναυτικό ανέβασε πολλές φωτογραφίες από τη σημερινή άφιξη του αμερικανικού αεροπλανοφόρου USS George H.W. Bush (CVN 77) στον Πειραιά. 230203-N-UI066-1066 PIRAEUS, Greece (Feb. 3, 2023) Cmdr. Ryan Conlan, navigation officer of the Nimitz-class aircraft carrier USS George H.W.

Ο εκτελεστικός Γραμματέας της ΕΑΑΛΣ Υποναυάρχος Λ.Σ ε.α Θεοφίλου Ανδρέας για τα τελευταία περιστατικά πρόκλησης της Τουρκικής ακτοφυλακής

Η τοποθέτηση του εκτελεστικού Γραμματέα της ΕΑΑΛΣ Υποναυάρχου Λ.Σ ε.α Θεοφίλου Ανδρέα σήμερα στον Αντέννα για τα τελευταία περιστατικά πρόκλησης της Τουρκικής ακτοφυλακής απέναντι στους Έλληνες Λιμενικούς!   Ελληνοτουρκικά – Καλημέρα Ελλάδα – 03/02/2022 – Καλημέρα Ελλάδα – Ρεπορτάζ