Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον σύγχρονο «Άνθρωπο των Πάγων»

Υποστηρίζει ότι μπορεί να επιτύχει τη βέλτιστη υγεία θέτοντας τον εαυτό του σε πολύ ψυχρές θερμοκρασίες

ΟΓουίμ Χοφ, γνωστός και ως «Ο Άνθρωπος των πάγων» δεν είναι σας όλους εμάς. Πιστεύει ότι έχει βρει τον τρόπο να ελέγξει το ανοσοποιητικό σύστημα και να επιτύχει τη βέλτιστη υγεία και ευτυχία θέτοντας τον εαυτό του σε πολύ χαμηλές και ψυχρές θερμοκρασίες. Μια θεωρία που, σύμφωνα με το grunge.com και το Discover Magazine, αποδεικνύεται και μέσα από επιστημονικές μελέτες που υποστηρίζουν ακόμη και τη μέθοδο του Χοφ, την οποία ονομάζει εύστοχα βάσει του ονόματός του.

Δεκάδες ρεκόρ Γκίνες για τον σύγχρονο «Άνθρωπο των πάγων»

Αλλά ο Χοφ είναι κάπως σπάνιος άνθρωπος. Ο Ολλανδός αθλητής υποστηρίζει ότι βυθίζοντας τον εαυτό του στον πάγο και το υπερβολικό κρύο βοηθάει με αυτόν τον τρόπο στην επίτευξη της βέλτιστης υγείας -τόσο που τον αποκαλούν «Ο Άνθρωπος των πάγων». Ο Χοφ έχει 21 Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες για διάφορα φαινομενικά υπεράνθρωπα κατορθώματα, όπως κολύμπι κάτω από τον πάγο για 66 μέτρα, φορώντας μόνο σορτς, καθώς και για τη συμμετοχή του στον ημιμαραθώνιο στον Αρκτικό Κύκλο και εκείνη στον μαραθώνιο στην έρημο του Ναμίμπ χωρίς να πιει καθόλου υγρά, αναφέρει το grunge.com.

Η τεχνική του Χοφ

Η έκθεση σε ακραίο κρύο είναι μόνο μέρος της μεθόδου Wim Hof. Οι εξειδικευμένες τεχνικές αναπνοής είναι ο πρώτος πυλώνας του WHM και ο τρίτος είναι η δέσμευση στις διδασκαλίες. Σύμφωνα με τον ιστότοπο της μεθόδου The Wim Hof, όποιος αφιερωθεί στους δύο πρώτους πυλώνες του WHM θα ζήσει σίγουρα καλύτερα την ζωή του, γεμάτος ενέργεια, μειωμένο στρες και φλεγμονές, «ενισχυμένο ανοσοποιητικό σύστημα», καλύτερο ύπνο, ισορροπημένα επίπεδα ορμονών και άλλα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον Χοφ πολλές βαθιές αναπνοές και ένα περιστασιακό μπάνιο με πάγο, μπορεί να σας αναζωογονήσει από το μηδέν, ενώ το τόσο απλό ντους με κρύο νερό μπορεί να αποδειχθεί ωφέλιμο για τον οργανισμό.

Η τραγωδία πίσω από την πρακτική του «Ανθρώπου των πάγων»

Ο Γουίμ Χοφ ανακάλυψε την περίφημη μέθοδό του εν μέρει τυχαία και εν μέρει από ένστικτο. Είπε στο Rolling Stone ότι όταν ήταν 17 και μεγάλωνε στο Άμστερνταμ, μια χειμωνιάτικη μέρα περπατούσε κοντά σε ένα μισοπαγωμένο κανάλι και είχε την επιθυμία να μπει στο παγωμένο νερό, αναφέρει το grunge.com. Και το έκανε.

«Ένιωσα αυτή την έλξη για το κρύο νερό», είπε στο Rolling Stone, «Και μετά, αφού μπήκα μέσα, ένιωσα αυτή την κατανόηση, μια εσωτερική σύνδεση. Με έβαλε σε εγρήγορση. Το μυαλό μου ήταν απαλλαγμένο από βλακείες».

Από εκεί και πέρα, ο Χοφ συνέχισε να ψάχνει το παγωμένο νερό για να μπει μέσα σε αυτό και άρχισε να συνδυάζει την εμπειρία του με τεχνικές αναπνοής που βασίζονται στον αρχαίο θιβετιανό βουδιστικό διαλογισμό Tummo, αναφέρει το grunge.com. Ο Χοφ συνέχισε την ασυνήθιστη συνήθειά του για 15 χρόνια όταν, σε μια τραγική εξέλιξη των γεγονότων, η γυναίκα του, η οποία βρισκόταν στα πρώτα στάδια της σχιζοφρένειας, αυτοκτόνησε. Ο Χοφ είπε στο Rolling Stone ότι τότε συνειδητοποίησε πως η μέθοδος του θα μπορούσε να βοηθήσει και άλλους.

Το Rolling Stone ανέφερε, επίσης, ότι ο Χοφ είπε κάποτε: «Μπορώ να επαναφέρω τους ανθρώπους στην ηρεμία. Η μέθοδος μου μπορεί να τους δώσει πίσω τον έλεγχο». Έκτοτε, ο ίδιος προσπαθεί να πείσει οποιονδήποτε ότι η WHM θα αλλάξει τη ζωή του προς το καλύτερο.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γράφει ο Υπον/ρχος ΛΣ Νικόλαος Παπανικολόπουλος: Λιμάνι Αλεξανδρούπολης – Μας «κόστισε ακριβά»

  Σε πρόσφατη (29-9-2022) ανακοίνωση της ΟΛΠ Α.Ε, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι ο κύκλος εργασιών της κατά το α’ εξάμηνο του 2022, παρουσίασε αύξηση κατά 29,3% ανερχόμενος σε 93,1 εκατ. ευρώ, έναντι 72,0 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του 2021.Υπογραμμίζεται δε,

Ακτοπλοΐα: Πόσοι «αγκάλιασαν» τη σύνδεση Ελλάδας – Κύπρου

Άκρως ενθαρρυντικά κρίνονται τα αποτελέσματα από την αναβίωση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Ελλάδας – Κύπρου, η οποία ολοκληρώθηκε για τη φετινή περίοδο στις 16 Σεπτεμβρίου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το επιβατικό οχηματαγωγό «Daleela» μετέφερε συνολικά 7.900 επιβάτες στις 44

Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι Ημέρες Καριέρας Ναυτιλίας στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο

Πλήθος φοιτητών και αποφοίτων της Σχολής Ναυτιλίας ήρθαν σε επαφή με εκπροσώπους μεγάλων ναυτιλιακών εταιρειών. Έχοντας σταθερά ως πρωταρχικό του μέλημα την επαγγελματική ενδυνάμωση και αποκατάσταση των φοιτητών και των αποφοίτων του, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών Σπουδών

Παρουσιάστηκε το νέο αντιρρυπαντικό σκάφος «AKTEA II OSRV»

Το νέο, πιο σύγχρονο, αντιρρυπαντικό σκάφος «AKTEA II OSRV» στην Ευρώπη, που μπορεί να ανακτά πετρέλαιο από οποιαδήποτε πιθανή ρύπανση προκληθεί σε ευρωπαϊκά ύδατα, με αντίστοιχη αποθηκευτική ικανότητα έως 4,5 τόνους, παρουσίασε σε ειδική εκδήλωση στο λιμάνι του Κερατσινίου η