Ολοκλήρωση Σχολείου «Safety for Journalists»

Από την Δευτέρα 29 έως την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022 και κατόπιν πρωτοβουλίας του ΓΕΕΘΑ, πραγματοποιήθηκε το Σχολείο «Safety for Journalists» στο Κιλκίς, στην έδρα του Πολυεθνικού Κέντρου Εκπαίδευσης Επιχειρήσεων Υποστήριξης Ειρήνης (ΠΚΕΕΥΕ), το οποίο διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Εργαστήριο Διεθνούς και Ειρηνευτικής Δημοσιογραφίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και με την Έδρα Jean Monnet for European Integration Journalism.

Το εν λόγω Σχολείο αποσκοπούσε στην παροχή της απαραίτητης εκπαίδευσης για την ανάπτυξη των απαραίτητων δεξιοτήτων σε επαγγελματίες δημοσιογράφους και νέους φοιτητές δημοσιογραφίας που θα κληθούν να αναλάβουν καθήκοντα πολεμικού ανταποκριτή, και περιελάμβανε τα παρακάτω αντικείμενα:

● Εισαγωγή στα χαρακτηριστικά του περιβάλλοντος κρίσεων και συγκρούσεων.
● Προκλήσεις και εξελίξεις στις δημοσιογραφικές πολεμικές ανταποκρίσεις.
● Δίκαιο Ενόπλων Συρράξεων.
● Ασφάλεια πεδίου.
● Σχέσεις με «fixers».
● Εκπαίδευση στην κατανόηση εχθρικού περιβάλλοντος.
● Ασφάλεια πληροφοριών.
● Διαχείριση θεμάτων υγείας και άγχους.
● Βασική διαχείριση θεμάτων διοικητικής υφής.
● Αντιμετώπιση σοβαρών τραυματισμών.

Την εκπαίδευση παρακολούθησαν 13 δημοσιογράφοι και φοιτητές, μεταξύ των οποίων και προσωπικό της Προεδρίας της Κυβέρνησης, ενώ συμμετείχαν ως ομιλητές καθηγητές Πανεπιστημίου, έμπειροι πολεμικοί ανταποκριτές, επαγγελματίες σε θέματα ασφαλείας και εξειδικευμένος εκπαιδευτής του ΠΚΕΕΥΕ.

Επιπλέον και κατά την διάρκεια του Σχολείου, πραγματοποιήθηκε ημερήσια εκπαίδευση στην «Επιβίωση σε Ομηρία» από προσωπικό των Ειδικών Δυνάμεων στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ανορθοδόξου Πολέμου (ΚΕΑΠ) στην Ρεντίνα, κατά την διάρκεια της οποίας οι εκπαιδευόμενοι είχαν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με τα αντικείμενα των προηγούμενων ημερών σε ρεαλιστικό περιβάλλον.

Στην τελετή αποφοίτησης παρέστη ο Γενικός Γραμματέας της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας της Κυβέρνησης κ. Δημήτριος Γαλαμάτης, ο οποίος εξήρε τη σημασία του Σχολείου και συνεχάρη το ΓΕΕΘΑ και τις Ένοπλες Δυνάμεις για την συνεισφορά τους στην οργάνωση και εκτέλεσή του.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένωση Λιμενικών Κρήτης: “Εφιστούμε την προσοχή στους συναδέλφους ως προς την υποβολή ατομικών αναφορών για την ένταξη στους πίνακες των τακτικών μεταθέσεων έτους 2023”

Παραθέτουμε ανακοίνωση ένωσης Λιμενικών Κρήτης “Σε συνέχεια της  με ωπ:221201/09-22 Διαταγής ΔΠ-Α΄ και  της έναρξης εργασιών των τακτικών μεταθέσεων έτους 2023 (κάθε Σεπτέμβριο σύμφωνα με πδ μεταθέσεων) εφιστούμε την προσοχή στους συναδέλφους ως προς την υποβολή ατομικών αναφορών όσων εμπίπτουν στα οριζόμενα στο άρθρο 15

Στήνουν σκηνικό ενοχοποίησης της Ελλάδας!

Όλο το προηγούμενο διάστημα, η τουρκική ηγεσία, με τη «χορηγία» ορισμένων ελλήνων δημοσιογράφων και ΜΚΟ, στήνει σκηνικό ενοχοποίησης της Ελλάδας για δήθεν κακομεταχείριση ή παρεμπόδιση εισόδου στο ελληνικό έδαφος προσφύγων και μεταναστών. Στήνει μάλιστα προβοκάτσιες στον Έβρο, τουλάχιστον δύο έχουμε

Στα καΐκια της Παλαιάς Φώκαιας για φρέσκο ψάρι και ιστορίες από τα παλιά

Νωρίς το πρωί μιας καυτής αυγουστιάτικης μέρας. Μικρά καΐκια, γρι γρι και ψαρόβαρκες γλιστράνε απαλά στο νερό και ένα ένα δένουν στο λιμανάκι της Παλαιάς Φώκαιας. Είναι στις καλές του σήμερα ο Σαρωνικός, η θάλασσα λάδι, η ατμόσφαιρα αστραφτερή και