ΟΛΠ Α.Ε.: Διακρίθηκε για τέταρτη διαδοχική χρονιά ως μία από τις πλέον βιώσιμες επιχειρήσεις στην Ελλάδα

Η ΟΛΠ Α.Ε. έλαβε, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, διάκριση ως μία εκ των πιο βιώσιμων επιχειρήσεων στην Ελλάδα από το QualityNet Foundation, με βάση την ετήσια αξιολόγηση των επιδόσεών της στους τρεις πυλώνες του ESG, που αφορούν στο περιβάλλον, στην κοινωνία και στην εταιρική διακυβέρνηση.

Όπως ανακοινώθηκε, για την ΟΛΠ Α.Ε., οι αρχές του ESG δεν αποτελούν μια αφηρημένη έννοια ή αποσπασματική πρακτική, αλλά δομικό στοιχείο του επιχειρησιακού της σχεδιασμού και ουσιαστικό πυλώνα του μακροπρόθεσμου αναπτυξιακού της μοντέλου.

Στο πλαίσιο της συμμόρφωσής της με τα πρότυπα του ESG, η εταιρεία, κατά το 2024, ανέλαβε καίριες πρωτοβουλίες για τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

Παράλληλα, η εταιρεία εφαρμόζει με συνέπεια ένα συνεκτικό πρόγραμμα δράσεων κοινωνικής υπευθυνότητας, με επίκεντρο την ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας, την προώθηση της συμπερίληψης και την ενδυνάμωση του ανθρώπινου δυναμικού της.

Στον τομέα της εταιρικής διακυβέρνησης, η ΟΛΠ Α.Ε. λειτουργεί με όρους διαφάνειας και λογοδοσίας, ακολουθώντας τις βέλτιστες πρακτικές χρηστής διοίκησης και κανονιστικής συμμόρφωσης.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΠ Α.Ε., κ. Su Xudong, εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για την ανάδειξη της εταιρείας, για τέταρτη συνεχή χρονιά, μεταξύ των πιο βιώσιμων επιχειρήσεων της χώρας.

Όπως επεσήμανε, η νέα αυτή διάκριση αντικατοπτρίζει τη συνέπεια και τη δέσμευση της ΟΛΠ Α.Ε. στην εφαρμογή ενός σύγχρονου μοντέλου ανάπτυξης που συνδυάζει την περιβαλλοντική υπευθυνότητα, την κοινωνική μέριμνα και τη χρηστή εταιρική διακυβέρνηση.

Οι αρχές αυτές αποτελούν στέρεο θεμέλιο που διαμορφώνει τις στρατηγικές επιλογές της εταιρείας και τη μακροπρόθεσμη πορεία αναβάθμισης του Λιμένος Πειραιά.

ΠΗΓΗ

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η παγκόσμια έλλειψη αξιωματικών εμπορικού ναυτικού είναι μύθος – Η πραγματική κρίση βρίσκεται αλλού

Όλο και πιο έντονα ακούγεται ότι υπάρχει μια παγκόσμια έλλειψη αξιωματικών εμπορικού ναυτικού. Από Έλληνες εφοπλιστές και μεγάλα ναυλομεσιτικά γραφεία μέχρι διεθνείς οργανισμούς και εταιρείες επάνδρωσης πλοίων, όλοι μιλούν για την έλλειψη αξιωματικών. Το τι φταίει όμως δεν μας έχει

Κικίλιας: Οι εκλογές θα κριθούν από τη δουλειά μας, όχι από τα νέα κόμματα…

«Οι επενδύσεις, οι μεταρρυθμίσεις και οι τομές στις οποίες έχει προχωρήσει όλα αυτά τα χρόνια η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας- αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα πολλαπλές κρίσεις όπως πανδημία, πολέμους, ενεργειακή κρίση, κλπ- πρέπει να συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν προς όφελος της ελληνικής

Γράφει ο Δρ. Θωμάς Χατζηαθανασίου – FIR Αθηνών, Παρούσα κατάσταση και προοπτικές

FIR Αθηνών, Παρούσα κατάσταση και προοπτικές Γράφει ο Δρ. Θωμάς Χατζηαθανασίου * Το FIR Αθηνών, το οποίο αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους αεροναυτιλιακούς θεσμούς στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο και καθορίστηκε από περιφερειακές αεροναυτιλιακές διασκέψεις του ICAO, αναγνωρισμένο διεθνώς

Η Τεχνητή Νοημοσύνη στο επίκεντρο των Ποσειδωνίων 2026 – Η ναυτιλιακή τεχνολογία αλλάζει ρυθμό και μετασχηματίζει τον κλάδο

Η Τεχνητή Νοημοσύνη αναδεικνύεται σε έναν από τους βασικότερους μοχλούς εξέλιξης της παγκόσμιας ναυτιλίας, με τα Ποσειδώνια 2026 να επιβεβαιώνουν ότι η τεχνολογία έχει πλέον περάσει από το στάδιο της θεωρίας και των πιλοτικών εφαρμογών σε μια νέα εποχή ευρείας