Ομαλά εξελίσσεται η ΚΥΑ για το Αμμούδι

«Τα Εύσημα» στο Λιμεναρχείο Θήρας

Έπειτα από την ξαφνική εφαρμογή της διυπουργικής ΚΥΑ την 1η Ιουνίου, η οποία υπογράφτηκε από τα συναρμόδια υπουργεία σχετικά με το «μερικό κλείσιμο» του Όρμου Αμμούδι και την αρχική αντίδραση που σημειώθηκε , η κυκλοφορία οχημάτων έχει ομαλοποιηθεί.

Θυμίζουμε ότι η πρόεδροι των τουριστικών ενώσεων & σωματείων της Σαντορίνης είχαν συστήσει στον Υπουργό ναυτιλίας κ. Στυλιανίδη, ότι θα έπρεπε να απαγορευτεί μόνο η διέλευση μόνο στα ιδιωτικά αυτοκίνητα (κυρίως rent a car) και να μείνουν ελεύθερα τα οχήματα μεταφοράς τουριστών.

Τις πρώτες ημέρες η ΚΥΑ λειτούργησε κατά γράμμα. Όμως με την άψογη συνεργασία του οικείου Λιμεναρχείου Θήρας και της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Θήρας, τελικώς τα οχήματα μεταφοράς κυκλοφορούν πλέον με κανονικότητα και ανά 5 οχήματα. Όταν αποβιβάζουν τα 5 αυτά οχήματα, μετά εισέρχονται άλλα 5 και ούτω καθεξής.

Εν κατακλείδι, το πείραμα πέτυχε και το Αμμούδι αυτές τις ημέρες διανύει την ομαλότερη περίοδο των τελευταίων ετών. Ευχόμαστε αυτή η κατάσταση να συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο.

Ευκαιρίας δοθείσης να δώσουμε τα εύσημα στο Λιμεναρχείο Θήρας για την άψογη φετινή «εμφάνιση» της υπηρεσίας στην Σαντορίνη. Η καταλυτική παρουσία της Αντιπλοιάρχου Παναγιώτας (Γιούλας) Κούτρα ως νέα Λιμενάρχης Θήρας έφερε γοργά αποτελέσματα και πλέον τόσο στο Αμμούδι όσο και στο κεντρικό λιμάνι (Αθηνιός) η λιμενική διαχείριση είναι άριστη.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Έχουν ήδη βεβαιωθεί αρκετές παραβάσεις και προσαγωγές (συλλήψεις) σε «αγκιστρωμένες» για χρόνια παραβατικές συμπεριφορές, κυρίως στον Αθηνιό.

Μοναδική παραφωνία στα ανωτέρω είναι η δραματική κατάσταση στο (άνευ επίσημου χαρακτηρισμού) λιμένα της Βλυχάδας (εξυπηρετεί επαγγελματικά αλιευτικά & τουριστικά σκάφη).

Οι ξαφνικές αλλαγές που επιχειρεί έως τώρα το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας, έχουν πέσει μέχρι στιγμής στο κενό και το λιμάνι λειτουργεί μόνο με την καλοπροαίρετη συνεργασία όλων ανεξαιρέτως των καπετάνιων μεταξύ τους και την σημαντική αρωγή του λιμεναρχείου Θήρας.

Μοναδικό αίτημα ομοίως όλων ανεξαιρέτως των φορέων στην μαρίνα Βλυχάδας (αλιείς, σωματείο τουριστικών επαγγελματικών και όχι μόνο!) είναι να παραμείνουν τα πράγματα ως είχαν και οι όποιες αλλαγές να προκύψουν με σωστή προετοιμασία και ανακοινωμένο προγραμματισμό από το 2025 και τούδε, προκειμένου  να μην διαταραχθεί βάναυσα η λίαν σημαντική δραστηριότητα της αλιείας και κυρίως του θαλάσσιου τουρισμού (εκατοντάδες τουριστικά σκάφη) στο νησί, η οποία αποφέρει τεράστια και πολυδιάστατα οφέλη στη τοπική οικονομία του σημαντικότερου τουριστικού προορισμού της Ελλάδας, την Σαντορίνη.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση του Δημάρχου Δελφών με το νέο Λιμενάρχη Ιτέας

Το νέο Λιμενάρχη Ιτέας, Πλωτάρχη Λιμενικού Σώματος Πρέντζα Γεώργιο, υποδέχθηκε την Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024, στο γραφείο του στο Δημαρχείο της Άμφισσας, ο Δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιώτης Ταγκαλής.  Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ανάληψης των καθηκόντων του νέου Λιμενάρχη, στον

Η Μεταπολίτευση μετά τη δοκιμασία της οικονομικής κρίσης (*)

Η πεντηκοστή επέτειος της Μεταπολίτευσης ως μετάβασης από τη δικτατορία στη δημοκρατία  και τα πενήντα χρόνια της περιόδου από το 1974 έως σήμερα μας επιβάλλουν να ξανασκεφτούμε τη σχέση μας με τον ιστορικό χρόνο. Για την ακρίβεια, θα έλεγα, ότι

ΠΑΘ 080: Στη Χαλκίδα για τη Ναυτική Εβδομάδα

Στη Χαλκίδα έφθασε χτες, Κυριακή 21 Ιουλίου 2024, το περιπολικό πλοίο ανοιχτής θαλάσσης (Π.Α.Θ.) του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής 080 «Άγιος Ευστράτιος», μήκους 60 μέτρων, για την έναρξη της Ναυτικής Εβδομάδας Χαλκίδας 2024, που διοργανώνει ο Δήμος Χαλκιδέων, σε συνδιοργάνωση με

Τα αυθαίρετα και «ορφανά» λιμάνια, μια ανοιχτή πληγή… Η περίπτωση των Κυθήρων και άλλων πολλών λιμένων (*)

Υπάρχουν επίσης λιμάνια, στα οποία δεν υπάρχουν κιόσκια, υπηρεσίες για τους επιβάτες, τουαλέτες, κυλικεία, στέγαστρα, τουαλέτες, σε χώρους υποδοχής των επιβατών, αλλά και στα περισσότερα λιμάνια δεν υπάρχουν συστήματα πυρόσβεσης. Υπάρχουν και λιμάνια που δεν εφαρμόζουν σε όλες τις διατάξεις

Μετάβαση στο περιεχόμενο