Όμηροι των μεταθέσεων οι λιμενικοί

Μόνο ως αδικαιολόγητη μπορούμε να χαρακτηρίσουμε την καθυστέρηση στη λήψη αποφάσεων από το αρμόδιο συμβούλιο και συνακόλουθα της κοινοποίησης του συνόλου των αποφάσεων του Συμβουλίου Τοποθετήσεων – Μεταθέσεων για το έτος 2018.

Εδώ και τρεις μήνες οι αρμόδιοι “πασχίζουν”να πάρουν αποφάσεις και δυστυχώς μόλις χθες κατάφεραν να ολοκληρώσουν το μισό της διαδικασίας.

Αύγουστο! μήνα(από Μάιο ως προβλέπεται) και εν μέσω πυρκαγιών…

Πραγματικά αναρωτιόμαστε πώς είναι δυνατόν μια προβλεπόμενη και συγκεκριμένη διαδικασία να αφήνεται στην τύχη της και να “σέρνεται” χωρίς προφανή λόγο και χωρίς κανείς να αισθανθεί την ανάγκη να λογοδοτήσει γιαυτό.

Δυστυχώς τα στελέχη του ΛΣ σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία καθίστανταιόμηροι μιας ατέρμονης διαδικασίας, που ως αποτέλεσμα έχει την ανατροπή των οικογενειακών προγραμματισμών και συνακόλουθα την περαιτέρω επιβάρυνσή τους.

Οι συνδικαλιστές λιμενικοί, μπορεί ναμιλούν και ίδιοι γι αυτές τις καθυστερήσεις αλλά δεν πρέπει να ξεχνούν ότι συμμετέχουν ενεργά της διαδικασίας και αυτό τους καθιστά συμμέτοχους.

Η ΠΟΕΠΛΣ με χθεσινή της ανακοίνωση ζητά την επίσπευση των διαδικασιών:

“Η Ομοσπονδία παρεμβαίνει και ζητά 15 ημέρες μετά από την ολοκλήρωση των εργασιών του Τακτικού Συμβουλίου Μεταθέσεων,την έκδοση των διαταγών μεταθέσεων στα στελέχη, καθώς δεν πρέπει να θεωρείται πολυτέλεια, οι συνάδελφοι μας που μετακινούνται να γνωρίζουν που θα υπηρετούν πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Υπενθυμίζουμε στους υπευθύνους ότι τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. πρώτα από όλα είναι άνθρωποι με οικογένειες και τα παιδιά τους δεν πρέπει να είναι τα θύματα πλημμελών ενεργειών της Yπηρεσίας.Η Ομοσπονδία θεωρεί επιβεβλημένο πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς την αποπεράτωση όλων των διαδικασιών, συμπεριλαμβανομένων και των προσφυγών, των μεταθέσεων και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου προς πάσα κατεύθυνση .”

Τώρα εάν χρειάστηκαν τρεις μήνες να ληφθούν αποφάσεις που υπό φυσιολογικές συνθήκες είναι υπόθεση μιας εβδομάδας ,φανταστείτε πόσος χρόνος απαιτείται για την έκδοση και κοινοποίηση των διαταγών μεταθέσεων στα στελέχη καθώς την τήρηση των χρονικών περιορισμών που θέτει ρητά το σχετικό ΠΔ στη διοίκηση, για τις ενδικοφανείς προσφυγές των στελεχών ώστε να μην παραταθεί περαιτέρω η αγωνία και ανασφάλειά τους.

Τα συμπεράσματα δικά σας…

ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το νέο βιβλίο του Βασ. Κυπριωτάκη

Ο Βασίλης Κυπριωτάκης γεννήθηκε στον Πύργο Μονοφατσίου, στην περιοχή του Λιβυκού πελάγους και στα Αστερούσια όρη της Κρήτης. Είναι απόστρατος αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος. Ζει στην Αθήνα και ασχολείται με τη λογοτεχνία και την ποίηση. Έχει βραβευθεί πολλές φορές για

ΙΜΟ: Συμφωνία για την απανθρακοποίηση

ΣΥΜΦΩΝΙΑ επί της αρχής πέτυχαν τα κράτη μέλη του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ), στο πλαίσιο των εργασιών της Επιτροπής Περιβάλλοντος (MPEC 82) για τα μέτρα που θα οδηγήσουν στην απανθρακοποίηση της ναυτιλίας. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχει 

Μια κραυγή αγωνίας (*)

Μετά τη Γερμανία, η Αυστρία. Πριν ήταν η Γαλλία και η Ολλανδία. Προηγουμένως, η Σουηδία, η Φινλανδία, η Ουγγαρία. Και κάποιους σίγουρα ξεχνώ. Έγιναν όλοι ακροδεξιοί; Δεν το πιστεύω. Και (μη γελιόμαστε) ούτε η ακρίβεια τους φταίει, ούτε η μετανάστευση,

Ενάντια στον πόλεμο. Και οι λιμενικοί

Βάρδια στη γέφυρα και το μυαλό μου τυραννάνε σκέψεις πεισματάρες. Τόσοι χιλιάδες ξεριζωμένοι άνθρωποι από τις πατρίδες τους έπλευσαν σ’ αυτά τα νερά του Αιγαίου. Άλλοι τα κατάφεραν να πιαστούν απ’ ένα βράχο. Άλλοι θάφτηκαν στο βυθό. Πώς κατάντησαν έτσι

Μετάβαση στο περιεχόμενο