Οριστικό: Η Ελλάδα βάζει στα σύνορα τους «φονικούς» πυραύλους

Η Ελλάδα αποκτά νέο στρατηγικό όπλο για την άμυνά της, μετά την ανακοίνωση από το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας για την πώληση των αντιαρματικών πυραύλων Spike. Σύμφωνα με τη συμφωνία, οι πύραυλοι θα κατασκευαστούν από την κρατική εταιρεία Rafael και θα εξοπλίσουν τα επιθετικά ελικόπτερα Apache και τους Κανονιοφόρους του ελληνικού στρατού.

Θα τοποθετηθούν στα σύνορα με την Τουρκία και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, με εμβέλεια που φτάνει τα 35 χλμ και δυνατότητα πληγμάτων ακριβείας.

Η συμφωνία περιλαμβάνει επίσης την απόκτηση μεγάλου αριθμού βλημάτων, καθιστώντας τους Spike Nlos ένα καίριο οπλικό σύστημα για την άμυνα των νησιών και του Έβρου. Η απόκτηση αυτού του νέου όπλου αποτελεί ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύς των Ενόπλων Δυνάμεων και αφορά την κοινή δέσμευση της Ελλάδας και του Ισραήλ για τη διασφάλιση της σταθερότητας στην περιοχή.

 

Στη συμφωνία περιλαμβάνεται η απόκτηση μεγάλου αριθμού βλημάτων που υπερβαίνουν τα 220 και καλύπτουν απόλυτα τις ανάγκες μετατρέποντας τους Spike Nlos σε καίριο οπλικό σύστημα για την άμυνα των νησιών και του Έβρου.

Με εμβέλεια που αγγίζει τα 35 χλμ και δυνατότητα πληγμάτων ακριβείας από τις ακτές των νησιών οι Spike Nlos που θα τοποθετηθούν στο Ανατολικό Αιγαίο ενισχύουν κατακόρυφα την αποτρεπτική ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ανάλογη θα είναι και η ενίσχυση στα χερσαία σύνορα της χώρας ενώ οι Spike Nlos με τους οποίους θα εξοπλιστούν τα επιθετικά ελικόπτερα Apache θα αποτελούν εφιάλτη για κάθε στόχο στο έδαφος αλλά και στη θάλασσα.

Οριστικό: Η Ελλάδα βάζει στα σύνορα τους «φονικούς» πυραύλους

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάθε μέρα κι άλλη καραβιά μεταναστών στην Κρήτη – 19 άτομα νότια της Γαύδου

Μεταφέρθηκαν στην Παλαιόχωρα Μία ακόμη διάσωση προσφύγων και μεταναστών καταγράφτηκε, νωρίς το πρωί της Πέμπτης, στη θαλάσσια περιοχή νότια της Γαύδου, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Με βάση το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας Συντονισμού και Διάσωσης, εντοπίστηκαν από ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού

Δεν υπάρχει Ε.Ε. χωρίς μεσαία τάξη

Η πολυδιάσπαση είναι ένα συστατικό στοιχείο της Ευρώπης, συνδεδεμένο και με την ιστορική «διαμερισματοποίηση» ενός χώρου που, σε πείσμα της γεωγραφίας, πολύ δύσκολα υποκύπτει στην επιρροή ή στην κυριαρχία ενός ενιαίου πολιτικού κέντρου. Τα ιστορικά παραδείγματα είναι γνωστά, δεν χρειάζεται

Ομαδική προσφυγή δικαστών για επιστροφή 13ου – 14ου μισθού που είχαν “κόψει” με αποφάσεις τους για τους άλλους

Την ανατροπή δικαστικών αποφάσεων συναδέλφων τους για τα δώρα και επιδόματα στον δημόσιο τομέα, επιχειρούν 9 δικαστικοί από τη Θεσσαλονίκη, με στόχο να κερδίσουν για τους εαυτούς τους όσα “έκοψαν” με αποφάσεις τους για τους υπόλοιπους. Πρόκειται για διεκδίκηση που

Eurostat: Τέταρτη φτωχότερη χώρα στην ΕΕ η Ελλάδα – Σε συνθήκες φτώχειας ένας στους τέσσερις

Από τις πρωταθλήτριες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην κρίση επιπέδου διαβίωσης είναι η Ελλάδα, καθώς ο ένας στους τέσσερις ανθρώπους που ζουν στη χώρα μας αντιμετωπίζει κίνδυνο φτώχειας ή/και  κοινωνικού αποκλεισμού. Πρόκειται για άλλο έναν αρνητικό δείκτη, όπως καταγράφεται και από

Μετάβαση στο περιεχόμενο