Όταν υπάρχει θέληση όλα γίνονται στο ΛΣ…

Ευχάριστη έκπληξη αποτελούν οι προκηρύξεις για την πρόσληψη υγειονομικού προσωπικού και Ιατρών για την κάλυψη των αναγκών του Ν.Ν.Α και των στελεχών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Η πρώτη προκήρυξη  αφορά σε διαγωνισμό για την απευθείας κατάταξη  δεκαπέντε (15) Υπαξιωματικών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ειδικότητας Υγειονομικού, προερχόμενων από ιδιώτες πτυχιούχους Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.).

Η δεύτερη προκήρυξη  αφορά σε  διαγωνισμό για την απευθείας κατάταξη  δέκα (10) Αξιωματικών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (ανδρών – γυναικών) ειδικότητας Υγειονομικού, προερχόμενων από ιδιώτες Ιατρούς.

Χρόνια είχαμε να δούμε διαγωνισμό για την πρόσληψη αξιωματικών ιατρών.

Και ας αυξάνονταν κατακόρυφα οι ανάγκες λόγω και των δυσθεώρητων προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από την μεταναστευτική κρίση. Μια κρίση που επιτάσσει την παρουσία ιατρών και στην περιφέρεια ιδιαίτερα στο Ανατολικό Αιγαίο.

Να σημειώσουμε ότι σήμερα  στο Ναυτικό Νοσοκομείο υπηρετούν σε ποσοστό περίπου 95,5% Ιατροί του Π.Ν. που καλούνται να παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε 15.000 περίπου εν ενεργεία στελέχη του Π.Ν. αλλά και 8.000 εν ενεργεία στελεχών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Αντίστοιχα η συνεισφορά του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ σε Ιατρούς -παρά το γεγονός ότι στο Ν.Ν.Α. περιθάλπονται και 8.000 εν ενεργεία στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ-  ανέρχεται μόλις στο 4,5 % του συνολικού αριθμού των  Ιατρών του Ν.Ν.Α.  

Με λίγα λόγια η  παραπάνω μικρή αναλογία ιατρών από το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ στο Ν.Ν.Α. δεν σημαίνει ότι οι ανάγκες παροχής υγείας προς τα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ είναι λιγότερες. Κάθε άλλο αν λάβει κανείς υπόψη του την φύση και το αντικείμενο  της καθημερινής δραστηριότητας των στελεχών του, στις επιχειρήσεις κατά του εγκλήματος, στη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων της χώρας καθώς  και στα λιμάνια όλης της χώρας.

Οι πρωτοβουλίες αυτές από τον Υπουργό κ. ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ Ι. καθώς και τον επικεφαλής της Υγειονομικής Υπηρεσίας Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ Υποναύαρχο Λ.Σ (Ι) ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΟ Γ.  ασφαλώς θα ανακουφίσουν τις ανάγκες τόσο του Ν.Ν.Α. όσο και του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ σε παροχή  υγειονομικών υπηρεσιών, έρχονται δε να προστεθούν στις επίσης πρόσφατες πρωτοβουλίες για την αναμόρφωση του τρόπου λειτουργίας της Υγειονομικής Υπηρεσίας προς όφελος των στελεχών του Σώματος.

Η επίλυση χρόνιων προβλημάτων όπως η χορήγηση φαρμάκων στα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ με απλές διαδικασίες, αποτελεί σημαντική συνεισφορά  για την εξυπηρέτηση των αναγκών  τους. 

Να σημειώσουμε επίσης, ότι ήδη έχει υπογραφεί  και Σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ  για την ανάληψη της υποστήριξης της  ηλεκτρονικής έκδοσης των  παραπεμπτικών για παροχές υγείας  των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. κατά τη διαδικασία που ακολουθήθηκε και με τα φάρμακα και υλοποιείται από 1/1/2021 .

Ο στόχος είναι ο ΕΟΠΥΥ να  αναλαμβάνει  την εκκαθάριση και την ηλεκτρονική διαβίβαση των υγειονομικών δαπανών   στις Οικονομικές Υπηρεσίες ΛΣ/ΕΛ.ΑΚΤ  για ενταλματοποίηση και πληρωμή των παρόχων.

Επίσης στόχος είναι η προβλεπόμενη θεώρηση των ηλεκτρονικών παραπεμπτικών θα γίνεται επίσης ηλεκτρονικά από  Ελεγκτές Α/ξκούς (ΥΙ) ΛΣ/ΕΛΑΚΤ  χωρίς τη χρήση του βιβλιαρίου υγείας.

Είναι προφανές λοιπόν ότι, όταν υπάρχει ζήλος και διάθεση για προσφορά, και λύσεις προβλημάτων επιτυγχάνονται, και η ελπίδα για το καλύτερο αναπτερώνει.

Αρκεί να παραμερίζονται οι επαγγελματίες γραφειοκράτες και  πρεσβευτές του «δεν γίνεται».

Υ.Γ. Δύσκολα  είναι κατανοητή η μη κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων των ιατρών με την  πρόσληψη ακόμη  έξι (06) από αυτούς, δεδομένου ότι  οι ανάγκες είναι τεράστιες. Ίσως  θα μπορούσε να επανεξετάσει το θέμα ο κ. Υπουργός και να συμπληρωθεί ο αριθμός των έξι (06) κενών θέσεων από τους επιλαχόντες.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δωροεπιταγές για τα παιδιά των μελών της ΕΠΛΣΑΠΝ

Ανακοίνωση Ένωσης Αττικής: Όπως κάθε χρόνο έτσι και τη φετινή χρονιά η ΕΠΛΣΑΠΝ θα προβεί στη χορήγηση δωροεπιταγών για τα παιδιά των μελών μας  ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων. Για τη φετινή χρονιά το σύνολο των παιδιών των μελών μας

Στην Αλεξανδρούπολη και ο Γαλλικός στρατός

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος διπλωματικού και στρατιωτικού και της Γαλλίας, έχει μπει η Αλεξανδρούπολη. Τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ συναντήθηκε με τον Γάλλο Πρέσβη Patrick Maisonnave, τη Γενική Πρόξενο της Γαλλίας Sadrine Mouchet

Πειραιάς: Σύλληψη ημεδαπού για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράβασης των νόμων «περί εξαρτησιογόνων ουσιών» και «περί όπλων»

Στη σύλληψη ενός 30χρονου ημεδαπού προέβησαν χθες, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών ”BRAT”, για παράβαση των ν. 4139/13 ”περί εξαρτησιογόνων ουσιών” και 4678/20 “περί όπλων”.

Πάτρα: Ποια η κατάσταση της υγείας του Περιφερειακού Διοικητή του Λιμενικού – Λιποθύμησε εντός του ναού του Αγίου Ανδρέα

Αναστάτωση επικράτησε εντός του ιερού ναού του Αγίου Ανδρέου το πρωί της Τετάρτης κατά τη διάρκεια της Δοξολογίας, στο πλαίσιο των θρησκευτικών εκδηλώσεων για τον εορτασμό του πολιούχου της Πάτρας, όταν ανώτατος αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος «κατέρρευσε» και σωριάστηκε το