Όταν υπάρχει θέληση όλα γίνονται στο ΛΣ…

Ευχάριστη έκπληξη αποτελούν οι προκηρύξεις για την πρόσληψη υγειονομικού προσωπικού και Ιατρών για την κάλυψη των αναγκών του Ν.Ν.Α και των στελεχών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Η πρώτη προκήρυξη  αφορά σε διαγωνισμό για την απευθείας κατάταξη  δεκαπέντε (15) Υπαξιωματικών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ειδικότητας Υγειονομικού, προερχόμενων από ιδιώτες πτυχιούχους Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.).

Η δεύτερη προκήρυξη  αφορά σε  διαγωνισμό για την απευθείας κατάταξη  δέκα (10) Αξιωματικών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (ανδρών – γυναικών) ειδικότητας Υγειονομικού, προερχόμενων από ιδιώτες Ιατρούς.

Χρόνια είχαμε να δούμε διαγωνισμό για την πρόσληψη αξιωματικών ιατρών.

Και ας αυξάνονταν κατακόρυφα οι ανάγκες λόγω και των δυσθεώρητων προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από την μεταναστευτική κρίση. Μια κρίση που επιτάσσει την παρουσία ιατρών και στην περιφέρεια ιδιαίτερα στο Ανατολικό Αιγαίο.

Να σημειώσουμε ότι σήμερα  στο Ναυτικό Νοσοκομείο υπηρετούν σε ποσοστό περίπου 95,5% Ιατροί του Π.Ν. που καλούνται να παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε 15.000 περίπου εν ενεργεία στελέχη του Π.Ν. αλλά και 8.000 εν ενεργεία στελεχών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Αντίστοιχα η συνεισφορά του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ σε Ιατρούς -παρά το γεγονός ότι στο Ν.Ν.Α. περιθάλπονται και 8.000 εν ενεργεία στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ-  ανέρχεται μόλις στο 4,5 % του συνολικού αριθμού των  Ιατρών του Ν.Ν.Α.  

Με λίγα λόγια η  παραπάνω μικρή αναλογία ιατρών από το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ στο Ν.Ν.Α. δεν σημαίνει ότι οι ανάγκες παροχής υγείας προς τα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ είναι λιγότερες. Κάθε άλλο αν λάβει κανείς υπόψη του την φύση και το αντικείμενο  της καθημερινής δραστηριότητας των στελεχών του, στις επιχειρήσεις κατά του εγκλήματος, στη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων της χώρας καθώς  και στα λιμάνια όλης της χώρας.

Οι πρωτοβουλίες αυτές από τον Υπουργό κ. ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ Ι. καθώς και τον επικεφαλής της Υγειονομικής Υπηρεσίας Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ Υποναύαρχο Λ.Σ (Ι) ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΟ Γ.  ασφαλώς θα ανακουφίσουν τις ανάγκες τόσο του Ν.Ν.Α. όσο και του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ σε παροχή  υγειονομικών υπηρεσιών, έρχονται δε να προστεθούν στις επίσης πρόσφατες πρωτοβουλίες για την αναμόρφωση του τρόπου λειτουργίας της Υγειονομικής Υπηρεσίας προς όφελος των στελεχών του Σώματος.

Η επίλυση χρόνιων προβλημάτων όπως η χορήγηση φαρμάκων στα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ με απλές διαδικασίες, αποτελεί σημαντική συνεισφορά  για την εξυπηρέτηση των αναγκών  τους. 

Να σημειώσουμε επίσης, ότι ήδη έχει υπογραφεί  και Σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ  για την ανάληψη της υποστήριξης της  ηλεκτρονικής έκδοσης των  παραπεμπτικών για παροχές υγείας  των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. κατά τη διαδικασία που ακολουθήθηκε και με τα φάρμακα και υλοποιείται από 1/1/2021 .

Ο στόχος είναι ο ΕΟΠΥΥ να  αναλαμβάνει  την εκκαθάριση και την ηλεκτρονική διαβίβαση των υγειονομικών δαπανών   στις Οικονομικές Υπηρεσίες ΛΣ/ΕΛ.ΑΚΤ  για ενταλματοποίηση και πληρωμή των παρόχων.

Επίσης στόχος είναι η προβλεπόμενη θεώρηση των ηλεκτρονικών παραπεμπτικών θα γίνεται επίσης ηλεκτρονικά από  Ελεγκτές Α/ξκούς (ΥΙ) ΛΣ/ΕΛΑΚΤ  χωρίς τη χρήση του βιβλιαρίου υγείας.

Είναι προφανές λοιπόν ότι, όταν υπάρχει ζήλος και διάθεση για προσφορά, και λύσεις προβλημάτων επιτυγχάνονται, και η ελπίδα για το καλύτερο αναπτερώνει.

Αρκεί να παραμερίζονται οι επαγγελματίες γραφειοκράτες και  πρεσβευτές του «δεν γίνεται».

Υ.Γ. Δύσκολα  είναι κατανοητή η μη κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων των ιατρών με την  πρόσληψη ακόμη  έξι (06) από αυτούς, δεδομένου ότι  οι ανάγκες είναι τεράστιες. Ίσως  θα μπορούσε να επανεξετάσει το θέμα ο κ. Υπουργός και να συμπληρωθεί ο αριθμός των έξι (06) κενών θέσεων από τους επιλαχόντες.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρομά προσπάθησαν να «πατήσουν» με αυτοκίνητο λιμενικούς στην Γλυφάδα – Άνοιξαν πυρ στα λάστιχα οι λιμενικοί

Πυρ κατά αυτοκινήτου που επέβαιναν Ρομά που διαπιστώθηκε πως αφαιρούσαν καταλύτες αυτοκινήτων άνοιξε λιμενικός το μεσημέρι του Σαββάτου (28/5), στην Γλυφάδα. Ο λιμενικός εντόπισε τους τέσσερις Ρομα να αφαιρούν καταλύτη από όχημα στην οδό Διαδόχου Παύλου. Όταν τους ζήτησε να

Τι γίνεται με το Ε.Σ.Ο.Θ.Ε : Μια οφειλόμενη ενημέρωση …

Αυτές τις μέρες που ο  εξ’ ανατολών γείτονας βρίσκεται σε δύσκολη διπλωματική θέση, εκτός των άλλων προκλητικών ενεργειών σταθερά εργαλειοποιεί και το μεταναστευτικό ζήτημα, για να ασκήσει πίεση στη χώρα μας αναφορικά με την φύλαξη των εξωτερικών συνόρων μας. Παλιά

Η ΠΕΑΛΣ πάει στο Primer Music Festival, στις 8 και 9 Ιουλίου 2022 στην Πλατεία Νερού

Η ΠΕΑΛΣ εξασφάλισε 200 προσκλήσεις για τη δωρεάν είσοδο των μελών της και των οικογενειών τους στην απόλυτη φεστιβαλική εμπειρία, τo Primer Music Festival, το μεγαλύτερο dance και urban music φεστιβάλ της χώρας, που ενώνει όλους τους λάτρεις της χορευτικής

Πασσάκος Σ. Πρόεδρος ΠΕΑΛΣ: Άφαντοι όλοι για τη μετατροπή των υπό μετάθεση στελεχών Λ.Σ σε δεκαδικούς αριθμούς και σε 13 κατηγορίες…περίπατο ανάγκες υπηρεσίας και στελεχών …υπάρχει κατηγορία με 0,14 μεταθέσεις και οδοιπορικά 207 ευρώ

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ www.limenikirota.eu  ΠΑΣΣΑΚΟΣ Σ.  ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΑΛΣ   Ηράκλειο 28-05-2022 Ενημερώνω οτι 4.345 στελέχη εντάσσονται στη διαδικασία τακτικών μεταθέσεων έτους 2022 εκ της οποίας πάνε <<ΠΕΡΙΠΑΤΟ>> οι ανάγκες  ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ και κυρίως των ΣΤΕΛΕΧΩΝ. Υπαρχουν προς διάθεση οδοιπορικών  μόνο 300.000 ευρώ που αντιστοιχούν σε 200 μεταθεσεις