Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. Η “προσωρινή” μεταστέγαση της ΜΥΑ/ΛΣ ενέχει πολλούς κινδύνους

Επιστολή ποεπλσ στον Αρχηγό ΛΣ

Προς: Αρχηγό Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχο ΛΣ Γεώργιο Αλεξανδράκη

Κοιν.: Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη

Θέμα: “Μεταστέγαση ΜΥΑ/ΛΣ στις κτιριακές εγκαταστάσεις Παγόδας Πειραιά”

κ. Αρχηγέ,

Η Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών Λιμενικού Σώματος αποτελεί μία υπηρεσία, η οποία έχει πρωταγωνιστήσει με επιτυχία στη διαχείριση κρίσεων επιχειρώντας ως επί τον πλείστων κάτω από επικίνδυνες και αντίξοες συνθήκες. Η εξειδικευμένη της αποστολή έχει αποδείξει όχι μόνο τη χρησιμότητα, αλλά και την αποτελεσματικότητά της κατά την ανάληψη και εκτέλεση ειδικών επιχειρήσεων.

Βασικές προϋποθέσεις για την επιτυχία της αποστολής της αποτελούν τόσο το ανθρώπινο δυναμικό και η υλικοτεχνική υποδομή όσο και οι κτιριακές εγκαταστάσεις και για το λόγο αυτό εδώ και πολλά χρόνια αναμένεται η μεταστέγαση της ΜΥΑ/ΛΣ σε υπερσύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις.

Αντιθέτως με έντονη ανησυχία πληροφορηθήκαμε  την «προσωρινή» μετεγκατάσταση στο κτίριο της  Παγόδας στον Πειραιά. Οι ανησυχίες μας αυτές εδράζονται στην ακαταλληλότητα των εγκαταστάσεων αυτών στο να στεγάσουν μια ειδική επιχειρησιακή μονάδα του επιπέδου της ΜΥΑ/ΛΣ καθώς απουσιάζουν παντελώς οι κοινόχρηστοι χώροι, τα γραφεία, οι τουαλέτες, οι χώροι ενδιαίτησης κτλ αλλά κυρίως οι υποδομές εκείνες, που θα παρέχουν ασφάλεια στα στελέχη και στα εξειδικευμένα μέσα και εξοπλισμό της Μονάδας. Επιπρόσθετα οι εγκαταστάσεις αυτές στερούνται χώρο ασκήσεων για τη συντηρητική εκπαίδευση των στελεχών πλήττοντας ακόμη και το αξιόμαχο της ΜΥΑ/ΛΣ.

Αναρωτιόμαστε δε σε ποιο στάδιο βρίσκεται το κτιριακό έργο με τίτλο «Εγκατάσταση Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος», προϋπολογισμού ύψους 6.057.400,00 ευρώ και το λιμενικό έργο με τίτλο «Κατασκευή Λιμενίσκου Πλωτών Μέσων Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών Λιμενικού Σώματος στο Ναυτικό Οχυρό Σκαραμαγκά», προϋπολογισμού 3.000.800,00 €. το οποίο έχει εξαγγείλει η Γενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του ΥΝΑΝΠ από τον Φεβρουάριο του 2021 (εδώ) και ποιοι είναι οι λόγοι της άμεσης «προσωρινής» μεταστέγασης πριν την ολοκλήρωση του παραπάνω έργου.

Τονίζουμε ότι ενδεχόμενη αποτυχία ή παράλειψη ανάληψης δράσης από το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή σε περιστατικά ασφάλειας, κατά του οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατίας θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και συνεπάγεται σοβαρότατες αρνητικές συνέπειες, και ειδικά εάν λάβουμε υπόψη την ευρεία δημοσιότητα που αποκτούν, δύναται να βλάψει σοβαρά την χώρα μας ακόμη και σε διεθνές επίπεδο.

Συνοψίζοντας, αναμένουμε από την ηγεσία του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής να λάβει υπόψη της τα προαναφερόμενα και να προχωρήσει στις απαιτούμενες πρωτοβουλίες καθώς σε αντίθετη περίπτωση αναμένεται να επηρεαστούν αρνητικά το ηθικό και τα κίνητρα του επιχειρησιακού προσωπικού της ΜΥΑ, αφού θα ερμηνευτούν ως απαξίωση του έργου και των υψηλών υπηρεσιών της ΜΥΑ/ΛΣ.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ναρκωτικά, όπλα και αρχαία έκρυβε σε τροχόσπιτο (εικόνες)

Αρχαιότητες τις οποίες σκόπευε να βγάλει στο “σφυρί” είχε στην κατοχή του ένας Έλληνας, ο οποίος συνελήφθη το πρωί της Παρασκευής με οργανωμένη επιχείρηση που εκτελέστηκε από αστυνομικούς της Ασφάλειας Κομοτηνής σε περιοχή της Ροδόπης, έπειτα από αξιοποίηση στοιχείων. Κατά την διάρκεια

Θεσσαλονίκη: Κατέληξε η 21χρονη που παρασύρθηκε στην Καμάρα- Δωρίζει τα όργανά της η οικογένεια

«Η Εμμανουέλα ήταν ένα παιδί θαύμα από όταν γεννήθηκε και φεύγοντας ήθελε να κάνει ακόμα ένα θαύμα, να χαρίσει ζωή… αυτή που της στέρησαν», λέει η μητέρα του θύματος. Την τελευταία της πνοή άφησε σήμερα το πρωί στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου»

Κώστας Κατσαφάδος : Το «ισχυρό χαρτί» της κυβέρνησης είναι το έργο της

Του ΚΩΣΤΑ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΥ Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βουλευτή ΝΔ στην Α’ Πειραιώς και Νήσων Είναι αλήθεια ότι η χώρα μας, όπως και ο κόσμος, κινείται και σχεδιάζει έχοντας στο μυαλό της την αβεβαιότητα που κυριαρχεί γύρω από τις ευρύτερες

Λαρισαίος επιχειρηματίας κατασκεύασε ρομποτικό όχημα με σύστημα λέιζερ για την κατάρριψη drones

«Όραμά μας να δώσουμε σε κάθε χώρα τη δύναμη να αμυνθεί ενάντια σε πιθανές απειλές». Με αυτό το μότο ο επιχειρηματίας και εφευρέτης ρομποτικών συστημάτων υψηλής τεχνολογίας, Κωνσταντίνος Σούκος, κινείται και παράγει έργα, που μπορούν να προκαλέσουν ακόμη και την κατάρρευση drones.