Πανελλήνια διάκριση για λιμενικό από την Κρήτη σε αγώνα αερομοντελισμού

Με μεγάλη επιτυχία και 35 συμμετοχές από όλη την Κρήτη διεξήχθη Περιφερειακός Αγώνας Αερομοντελισμού κατηγορίας F.A.I F1N που διοργάνωσε η Ένωση Αερομοντελιστών Ηρακλείου Κρήτης (https://www.facebook.com/aeromontelistesIrakleiou) με αερομοντέλα ελεύθερης πτήσης σε εσωτερικό χώρο το Σάββατο 25/05/2024. Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε στην κεντρική σάλα του Νέου Κλειστού Γυμναστηρίου Νέας Αλικαρνασσού του δήμου Ηρακλείου (Δύο Αοράκια).

Ο αγώνας αφορά την προσπάθεια του αεραθλητή να πετάξει το αερομοντέλο του, με το χέρι(χωρίς άλλη υποβοήθηση), και αυτό να παραμείνει σε πτήση όσο το δυνατόν περισσότερη ώρα.

Ο αθλητής έχει συνολικά 9 προσπάθειες σε τρεις γύρους και στην τελική βαθμολογία προσμετρούνται οι 3 καλύτεροι χρόνοι. Όλα τα αερομοντέλα που συμμετέχουν στον αγώνα είναι ιδιοκατασκευές και πρέπει να έχουν τα απαιτούμενα πτητικά χαρακτηριστικά. Λόγω του κλειστού χώρου και των πτητικών χαρακτηριστικών απαιτούνται χειρισμοί με ιδιαίτερη ακρίβεια και αυτό προσδίδει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στον αγώνα.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας για τη διάδοση του αερομοντελισμού, δόθηκε η δυνατότητα στα παιδιά που παρακολούθησαν τον αγώνα αλλά και τους Αεροπρόσκοπους Ηρακλείου, να δοκιμάσουν την πτήση. Κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων, μπόρεσαν να πετάξουν τα αερομοντέλα ελεύθερης πτήσης Rookie.

Ο Αερομοντελισμός , πέρα από ενδιαφέρον χόμπι είναι και ένα άθλημα αναγνωρισμένο παγκόσμια. Στη χώρα μας, έχει αναγνωριστεί από την Ελληνική Πολιτεία και την ΓΓΑ.

Είμαστε διπλά υπερήφανοι όχι μόνο γιατί όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά τα οφέλη του αθλητισμού και πόσο μάλλον όταν γίνονται τέτοιοι αγώνες που σκοπό έχουν την διάδοσή και προσέλκυση νέων παιδιών αλλά και γιατί ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Λιμενικών Κρήτης Ανδρονίδης Αναστάσιος κατέκτησε την πρώτη θέση με την καλύτερη πτήση να σκαρφαλώνει στα 42.3 δευτερόλεπτα και να αποτελεί πλέον πανελλήνιο ρεκόρ.

Ο αθλητισμός ως ιδεώδες κοινωνικοποιεί και συνδέει με δεσμούς φιλίας τους συναγωνιζόμενους, τους συνηθίζει στην αναγνώριση της αξίας των αντιπάλων και στην ανάπτυξη του σεβασμού, στην καλλιέργεια του ομαδικού πνεύματος, τη συνεργασία, την αλληλεγγύη, τον ευγενή συναγωνισμό ή άλλες αρετές, οι οποίες είναι απαραίτητες για την προαγωγή της κοινωνικής ζωής και συνείδησης.

Το αυτοτελές Γραφείο Αθλητισμού του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής προάγει με συνεχόμενες δράσεις τα ωφελεί του αθλητισμού έχοντας αγκαλιάσει όλες τις αθλητικές δράσεις των συναδέλφων, με το άθλημα του αερομοντελισμού να αποτελεί μια νέα πρόκληση για διακρίσεις και ανάδειξη στελεχών που ξεχωρίζουν με τις επιδόσεις τους.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αμέτρητες ανθρώπινες τραγωδίες

Εδώ και δώδεκα συνεχόμενα χρόνια ο αριθμός των ανθρώπων που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τον τόπο κατοικίας του είτε εντός της χώρας τους είτε να μεταναστεύσουν εκτός συνόρων, αυξάνεται σταθερά σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για

Κάθε μέρα κι άλλη καραβιά μεταναστών στην Κρήτη – 19 άτομα νότια της Γαύδου

Μεταφέρθηκαν στην Παλαιόχωρα Μία ακόμη διάσωση προσφύγων και μεταναστών καταγράφτηκε, νωρίς το πρωί της Πέμπτης, στη θαλάσσια περιοχή νότια της Γαύδου, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Με βάση το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας Συντονισμού και Διάσωσης, εντοπίστηκαν από ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού

Δεν υπάρχει Ε.Ε. χωρίς μεσαία τάξη

Η πολυδιάσπαση είναι ένα συστατικό στοιχείο της Ευρώπης, συνδεδεμένο και με την ιστορική «διαμερισματοποίηση» ενός χώρου που, σε πείσμα της γεωγραφίας, πολύ δύσκολα υποκύπτει στην επιρροή ή στην κυριαρχία ενός ενιαίου πολιτικού κέντρου. Τα ιστορικά παραδείγματα είναι γνωστά, δεν χρειάζεται

Ομαδική προσφυγή δικαστών για επιστροφή 13ου – 14ου μισθού που είχαν “κόψει” με αποφάσεις τους για τους άλλους

Την ανατροπή δικαστικών αποφάσεων συναδέλφων τους για τα δώρα και επιδόματα στον δημόσιο τομέα, επιχειρούν 9 δικαστικοί από τη Θεσσαλονίκη, με στόχο να κερδίσουν για τους εαυτούς τους όσα “έκοψαν” με αποφάσεις τους για τους υπόλοιπους. Πρόκειται για διεκδίκηση που

Μετάβαση στο περιεχόμενο