Πανικός στην Τουρκία για το ΠΓΥ ΗΡΑΚΛΗΣ (Α472): «Δεν ύψωσε Τουρκική σημαία» στην Σμύρνη – Τι απαντά το Τουρκικό ΥΠΑΜ

Πανικός έχει ξεσπάσει στα Τουρκικά social media και μέσα ενημέρωσης σήμερα για το πλοίο του ελληνικού πολεμικού ναυτικού, ΠΓΥ ΗΡΑΚΛΗΣ (Α-472), το οποίο πυροδότησε αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τη μη ύψωση της τουρκικής σημαίας κατά την επίσκεψή του στο λιμάνι της Σμύρνης στα πλαίσια του NATO.

Το Τουρκικό Υπουργείο Άμυνας απάντησε για το γεγονός αποκαλύπτοντας στο Τουρκικό κοινό χωρίς ενδoιασμό ότι ούτε οι ίδιοι το πράτουν. Συγκεκριμένα σωρεία αντιδράσεων είχαμε από Τούρκους πολίτες που παρατήρησαν την απουσία της τουρκικής σημαίας στο ελληνικό πολεμικό πλοίο που έδεσε στην Σμύρνη λέγοντας ότι η Ελλάδα χλευάζει με αυτόν τον τρόπο την Τουρκία.

Πανικός στην Τουρκία για το ΠΓΥ ΗΡΑΚΛΗΣ (Α472): «Δεν ύψωσε Τουρκική σημαία» - Τι απαντά το Τουρκικό ΥΠΑΜ

Απαντώντας στις ανησυχίες του κοινού, αξιωματούχοι του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας κατέστησαν σαφές ότι η επίσκεψη του ελληνικού πλοίου έγινε στα πλαίσια αποστολής του ΝΑΤΟ και ότι η μη ύψωση σημαίας είναι μια πρακτική που όπως αποκάλυψε, πράττει και η Τουρκία όταν επισκέπτονται πολεμικά πλοία της την Ελλάδα στα πλαίσια του NATO.

«Δεν σηκώνουν την Ελληνική σημαία και τα πλοία μας», είπαν πηγές του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας σε Τουρκικά ΜΜΕ.

Πανικός στην Τουρκία για το ΠΓΥ ΗΡΑΚΛΗΣ (Α472): «Δεν ύψωσε Τουρκική σημαία» - Τι απαντά το Τουρκικό ΥΠΑΜ

Το Πλοίο Γενικής Υποστήριξης (ΠΓΥ) ΗΡΑΚΛΗΣ (Α-472) αποτελεί κομμάτι του στόλου «Λασκαρίδη» μια σειρά πλοίων που έχουν δωρηθεί από το ίδρυμα Λασκαρίδη και είναι επιφορτισμένο με την παροχή εφοδιαστικής υποστήριξης στον στόλο.

Το πλοίο πρόσφατα ανέλαβε καθήκοντα πλοίου έδρας διοικητικής δύναμης της Μόνιμης Συμμαχικής Αντιναρκικής Δύναμης 2 (Standing NATO Mine Countermeasures Group Two – SNMCMG2). Να τονίσουμε επίσης ότι όταν υπάρχει επίσκεψη σε χώρα ΝΑΤΟ δεν είναι υποχρεωτική η ύψωση της σημαίας.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελετή Εορτασμού του Προφήτη Ηλία, Προστάτη της Αεροπορίας Στρατού

Την Κυριακή 19 και την Δευτέρα 20 Ιουλίου 2026, πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «ΛΟΧΑΓΟΥ (ΠΒ) ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΔΕΛΑΠΟΡΤΑ» στα Μέγαρα Αττικής, ο εορτασμός του Προφήτη Ηλία του Θεσβίτου, Προστάτη της Αεροπορίας Στρατού, καθώς και η «Ημέρα Μνήμης και Τιμής της Αεροπορίας Στρατού».

Politico: Η Ελλάδα «φρενάρει» το σχέδιο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας

Οι χώρες της ΕΕ δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία για την επιβολή νέων, εκτεταμένων κυρώσεων κατά της Ρωσίας το βράδυ της Τετάρτης (22.07.2026), καθώς η Ελλάδα μπλόκαρε τα μέτρα για την προστασία της ναυτιλιακής βιομηχανίας καυσίμων, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Politico.

Μοίρα Πυροσβεστικών Αεροσκαφών – Το «ευχαριστώ» στα πληρώματα και το τεχνικό προσωπικό

«Το έργο των στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας υπερβαίνει τα στενά όρια μιας στρατιωτικής αποστολής. Τα πληρώματα, το τεχνικό προσωπικό, επιχειρούν κάθε μέρα, πολλές φορές υπό ακραίες συνθήκες, για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, της περιουσίας, του φυσικού πλούτου, των φυσικών πόρων της

Επιχείρηση «IRINI»: Ρεσάλτο ευρωπαϊκών δυνάμεων σε πλοίο του ρωσικού σκιώδους στόλου

Οι ευρωπαϊκές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στη Μεσόγειο Θάλασσα στο πλαίσιο της επιχείρησης «IRINI» αναχαίτισαν και επιβιβάστηκαν σε ένα ρωσικό δεξαμενόπλοιο στις 20 Ιουλίου. «Το πετρελαιοφόρο MV SOUTH STAR, για το οποίο υπάρχουν υποψίες ότι έπλεε υπό ψευδή σημαία κατά παράβαση του