Παρ’ ολίγον σύγκρουση αεροσκάφους που απογειώθηκε από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» με drone

Το φτερό του αεροπλάνου βρέθηκε σε απόσταση 1,5 μέτρου από το drone

Αεροπλάνο της British Airways που απογειώθηκε από την Αθήνα με προορισμό το αεροδρόμιο Χίθροου στο Λονδίνο απέφυγε στο παρά πέντε σύγκρουση με ένα drone στα 9.600 πόδια.

Το περιστατικό πιστεύεται ότι είναι ένα από τα πιο κοντινά ατυχήματα που έχουν σημειωθεί ποτέ μεταξύ ενός αεροσκάφους και ενός drone.

Σύμφωνα με την Daily Mail, το μη επανδρωμένο αεροσκάφος πετούσε σε ύψος 24 φορές μεγαλύτερο από το συνηθισμένο μέγιστο νόμιμο ύψος για τις συσκευές που είναι μόλις τα 400 πόδια.

Ο χειριστής του drone για την ώρα αγνοείται. Στην περίπτωση που συλληφθεί θα βρεθεί αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης έως και πέντε χρόνια.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το περιστατικό έλαβε χώρα την 4η Ιανουαρίου, στις 16:30 όταν το Airbus A321 με 180 επιβάτες ετοιμαζόταν για προσγείωση στο αεροδρόμιο Χίθροου.

Το φτερό του αεροπλάνου βρέθηκε σε απόσταση 1,5 μέτρου από το drone και 9 μέτρων από το τζάμι του πιλοτηρίου, ενώ βρισκόταν στον βρετανικό εναέριο χώρο, στα 9.600 πόδια.

«Οι λεπτομέρειες μεταφέρθηκαν άμεσα στον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου του Χίθροου με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας να ενημερώνουν τον πιλότο του αεροπλάνου πίσω από αυτό της British Airways», αναφέρεται.

Η British Airways μέσω εκπροσώπου ανέφερε πως «λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη τέτοια περιστατικά και οι πιλότοι μας τα αναφέρουν ώστε οι αρχές να μπορούν να διεξάγουν έρευνα και να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα».

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βαθιά η θλίψη στο Λιμενικό Σώμα για την ξαφνική απώλεια ενός ακόμη στελέχους του

Στο πένθος έχει βυθιστεί το Λιμενικό Σώμα μετά από τη νέα ξαφνική απώλεια του ενός ακόμη στελέχους του. Ο Σημαιοφόρος ΛΣ Βασίλης Σταυρινός  μέλος πληρώματος του Π.Α.Θ./ Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. 080“Άγιος Ευστράτιος” έφυγε ξαφνικά από κοντά μας. Όπως αναφέρουν οι συνάδελφοι του 

Κατά κεφαλήν ΑΕΠ και αγοραστική δύναμη των μισθών στην Ελλάδα*

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε (27/3/2024) το Υπουργείο Οικονομικών, τα οποία παρουσιάζονται και από την Eurostat, το κατά κεφαλήν ΑΕΠ της χώρας μας το 2023 αυξήθηκε κατά 2,5% σε σχέση με το 2022. Επίσης ανακοινώθηκε ότι η αύξηση αυτή είναι υπερδιπλάσια από τον

Μ. Ανατολή: Τι θα προκαλέσει σε εμπόριο-ναύλους ενδεχόμενο κλείσιμο των στενών του Ορμούζ

Τα μάτια της παγκόσμιας ναυτιλίας είναι στραμμένα στα στενά του Ορμούζ μετά την κλιμάκωση της έντασης στις σχέσεις Ισραήλ-Ιράν. Εάν το στενό αυτό κλείσει ή θεωρηθεί υψηλού κινδύνου, θα μπορούσε να επηρεαστεί σχεδόν το ένα τρίτο του παγκόσμιου εμπορίου υγροποιημένου φυσικού αερίου

ΟΛΠ: Σε νέα υψηλά έσοδα και κέρδη -Αύξηση στο προτεινόμενο μέρισμα κατά 29% (€1,34/μετοχή)

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε από εκπροσώπους της Εταιρείας με επικεφαλής τον Γενικό Διευθυντή Τμήματος Οικονομικής Διαχείρισης κ. Jin Hui, και στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση και απαντήθηκαν ερωτήσεις σε σχέση με την πορεία των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του λιμένος. Οι υψηλότερες επιδόσεις στην

Μετάβαση στο περιεχόμενο