Παραλλαγή Όμικρον: Νέα μελέτη «δείχνει» τα μέρη στα οποία θα κολλήσουμε

Σύμφωνα με την «Sun» οι πολίτες κινδυνεύουν να μολυνθούν από κορωνοϊό περισσότερο με την εξωτερική άθληση παρά με την μετακίνησή τους με τα ΜΜΜ.

Τα μέρη καθώς και τις δραστηριότητές μας που ευθύνονται περισσότερο για την υπερμετάδοση της παραλλαγής Όμικρον του κορωνοϊού, κατέγραψαν Βρετανοί επιστήμονες, που συμβουλεύουν την κυβέρνηση Τζόνσον στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Στην έρευνα που διεξήχθη καταγράφηκαν οι καθημερινές δραστηριότητες ενός δείγματος 10.000 ανθρώπων και έκπληκτοι οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα αθλήματα σε εξωτερικούς χώρους είναι η δεύτερη εστία εξάπλωσης της μετάλλαξης Όμικρον, ενώ προηγούνται οι αγορές και τα καταστήματα.

Σύμφωνα με την μελέτη τα υπαίθρια αθλήματα ενέχουν επίπεδο κινδύνου 1,36%. Μάλιστα, σύμφωνα με την «Sun» οι πολίτες κινδυνεύουν να μολυνθούν από κορωνοϊό περισσότερο με την εξωτερική άθληση παρά με την μετακίνησή τους με τα ΜΜΜ. Η έρευνα αναφέρει χαρακτηριστικά πως κατά τα υπαίθρια αθλήματα διατρέχει κανείς μεγαλύτερο κίνδυνο να μολυνθεί λόγω των «κοινωνικών δραστηριοτήτων» που συνδέονται με τον αθλητισμό.

Αναφορικά με τα μέσα μαζικής μεταφοράς αυτά ενέχουν για τους πολίτες 1,3 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να κολλήσουν Covid. Η έρευνα έλαβε χώρα μεταξύ Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου του 2021. και διαπιστώνει παράλληλα, ότι όσοι έπρεπε να μεταβούν στην εργασία τους είχαν περισσότερες πιθανότητες να προσβληθούν από Covid σε σχέση με εκείνους που έκαναν τηλεργασία.

Αναλυτικά τα μέρη με τον μεγαλύτερο κίνδυνο μετάδοσης
Κάνοντας αγορές σε καταστήματα, ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος κατά 2,18%. Παίζοντας ένα άθλημα σε εξωτερικούς χώρους, ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος κατά 1,36%.

Κάνοντας χρήση λεωφορείου, ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος κατά 1,31%

Τρώγοντας σε εστιατόριο ή σε καφετέρια ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος κατά 1,29%.

Χρησιμοποιώντας μέσα μαζικής μεταφοράς περισσότερο από μία φορά την εβδομάδα, ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος κατά 1,28%.

Το ίδιο ισχύει για όσους πηγαίνουν σε παμπ, μπαρ ή κλαμπ. Πηγαίνοντας σε πάρτι, ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος κατά 1,27%

Πηγαίνοντας σε γυμναστήριο ή κάνοντας αθλήματα εσωτερικού χώρου, ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος κατά 1,27%.

Φεύγοντας από το σπίτι για να πάμε στη δουλειά, ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος κατά 1,2%.

Κάνοντας χρήση ταξί, ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος κατά 1,19%.

Χρησιμοποιώντας τρένο ή τραμ, ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος κατά 1,18%.

Παραλλαγή Όμικρον: Νέα μελέτη «δείχνει» τα μέρη στα οποία θα κολλήσουμε

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιπτάμενα κορίτσια στον ουρανό του Αιγαίου

Στην αρχή ήταν μόνον μία η οποία έφερε υπερηφάνως στη στολή της την «πουλάδα» της ιπταμένης. Μοναδική χειρίστρια στο πιλοτήριο ενός θρυλικού αεροσκάφους, ενός Phantom. Ηταν η Αχιλλεία Γεωργακίλα, η οποία μάλιστα σε κάποια άσκηση του «Ηνίοχου», άφησε έκπληκτους τους

Στη Σάμο ο Γ. Πλακιωτάκης – Εύσημα στους άντρες του λιμενικού – Πόροι για έργα και μεταφορές

Πρώτη στάση της επίσκεψης του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, στη Σάμο ήταν το Λιμεναρχείο του νησιού, το οποίο χαρακτήρισε «κομβικό σημείο στο Αιγαίο» συνοδευόμενος από τον Βουλευτή Σάμου, κ. Χριστόδουλο Στεφανάδη, τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και

Ποιοι/ες τοποθετήθηκαν στις θέσεις ευθύνης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής

Με απόφαση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη ανακοινώθηκαν το πρόσωπα που θα στελεχώσουν τις θέσεις ευθύνης. Συγκεκριμένα έγιναν οι εξής τοποθετήσεις: Εκπρόσωπος Τύπου, ο μέχρι σήμερα Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Δημήτρης Μάντζος. Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου, η Δικηγόρος

Global Firepower: Οι ισχυρότεροι στρατοί στον κόσμο το 2022 – Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα

Συνολικά 140 χώρες εξετάζει ο ιστότοπος GlobalFirepower.com για να δημοσιεύσει την ετήσια έκθεσή του για την κατάταξη των ισχυρότερων στρατών στον κόσμο. Κάθε χώρα αξιολογείται βάσει μιας πληθώρας παραγόντων που σχετίζονται με μια παρατεταμένη επιθετική ή αμυντική στρατιωτική εκστρατεία. Οι κατηγορίες, οι