Παρέμβαση ΕΝΔΙΣΥ για κατάργηση Ε.Α.Σ. – Επιστολή στον Πρωθυπουργό

Πρωτοβουλία, ώστε να καταργηθεί το χαράτσι της Εισφοράς Αλληλεγγύης (ΕΑΣ), που επιβαρύνει επί σειρά ετών χιλιάδες συνταξιούχους, ανέλαβε το ΕΝΔΙΣΥ, αποστέλλοντας σχετική επιστολή στον πρωθυπουργό της χώρας, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το Ενιαίο Δίκτυο των Συνταξιούχων, επανέρχεται για δεύτερη φορά στο ίδιο θέμα, διαπιστώνοντας το μέγεθος της αδικίας, αλλά και το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργεί η ακρίβεια, οδηγώντας τους συνταξιούχους στην εξαθλίωση.  Η πρώτη σχετική επιστολή προς τον πρωθυπουργό, είχε αποσταλεί στις 13 Οκτωβρίου της προηγούμενης  χρονιάς, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει η Κυβέρνηση να συζητά για αλλαγές στον υπολογισμό της ΕΑΣ, που περιορίστηκαν όμως σε διαρροές, καθώς έως σήμερα, δεν πραγματοποιήθηκε καμία νομοθετική παρέμβαση.

Το ΕΝΔΙΣΥ επανέρχεται στο θέμα αποστέλλοντας στον Πρωθυπουργό νέα επιστολή, στην οποία έχει προστεθεί και πίνακας υπολογισμού της ΕΑΣ στην κύρια σύνταξη με ονόματα μελών συνταξιούχων (μετά από εξουσιοδότησή τους).

Ο υπολογισμός των συγκεκριμένων μελών έχει αρχίσει από την ημερομηνία ψήφισης του νόμου  της ΕΑΣ τον Αύγουστο του 2010 για τις κύριες συντάξεις και ένα χρόνο αργότερα, τον Αύγουστο του 2011 για τις επικουρικές.

Ο υπολογισμός έχει πραγματοποιηθεί σύμφωνα με την ημερομηνία έκδοσης της σύνταξης και τα ενημερωτικά σημειώματα επί σειρά ετών.

Τα συγκεκριμένα παραδείγματα αποτελούν ένα μικρό δείγμα των τεράστιων κρατήσεων όλα αυτά τα χρόνια.

Οι συνταξιούχοι – μέλη του ΕΝΔΙΣΥ που προστέθηκαν στο συγκεκριμένο πίνακα είναι 237 άτομα και το συνολικό ποσό διεκδίκησης ανέρχεται σε 4.899.445 ευρώ.

Το  Δίκτυο προσπαθεί να πείσει την Κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα στήριξης των συνταξιούχων, αρχής γενομένης από την κατάργηση της συγκεκριμένης επαίσχυντης περικοπής. Επίσης, απαιτεί και την επιστροφή των συγκεκριμένων χρημάτων στους δικαιούχους που ανέρχονται σε πλέον των 9,5 δισ. ευρώ και βρίσκονται σε ειδικό λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Επισημαίνεται ότι, η κατάργηση πρέπει να αφορά όχι μόνο την Εισφορά Αλληλεγγύης για την κύρια, αλλά ζητείται να εφαρμοστεί ακριβώς το ίδιο και για την επικουρική σύνταξη.

Το ΕΝΔΙΣΥ έχει ετοιμάσει ειδικό λογισμικό, έτσι ώστε οι συνάδελφοι συνταξιούχοι να μπορούν να ενημερωθούν για το ακριβές ποσό που έχουν καταβάλλει ως ΕΑΣ, άρα και για το ακριβές ποσό της διεκδίκησής τους.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της επιστολής στον Πρωθυπουργό. Τα στοιχεία των μελών – συνταξιούχων που εντάχθηκαν στον πίνακα που κοινοποιήθηκε στον κ. Μητσοτάκη, καθώς και τα ακριβή ποσά που τους οφείλονται, βρίσκονται στη διάθεση του Δικτύου.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΕ: Υιοθέτηση του 14ου πακέτου κυρώσεων ενάντια στη Ρωσία

Το Συμβούλιο των Υπουργών υιοθέτησε σήμερα (24/6) το 14ο πακέτο κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας. Η νέα δέσμη περιλαμβάνει περιοριστικά μέτρα για επιπλέον 116 άτομα και οντότητες που είναι υπεύθυνες για ενέργειες που υπονομεύουν ή απειλούν την εδαφική ακεραιότητα, την

Αναζήτηση πόρων για ακτοπλοΐα και short sea

Αντίθετα μετράει ο χρόνος για την ελληνική ακτοπλοΐα, αφού η ανάγκη ανανέωσης του στόλου με πλοία με χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα είναι επιτακτική. Από το 2030 η εξαίρεση της ελληνικής ακτοπλοΐας (εκτός Κρήτης) από το σύστημα δικαιωμάτων εμπορίας ρύπων τελειώνει. Όπως επεσήμανε ο

Πέντε νεκροί από πνιγμό το τριήμερο

ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ του Αγίου Πνεύματος είχε τραγική κατάληξη για λουομένους οι οποίοι βρέθηκαν στις παραλίες και υπό συνθήκες που αναμένεται να προσδιοριστούν από τη νεκροτομή κατέληξαν από πνιγμό. Αναλυτικότερα, οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην παραλία Ζούμπερι της Νέας Μάκρης

«Σκιές» στις συλλήψεις εμπρηστών

Ερωτήματα για την ορθότητα ορισμένων από τις έρευνες της Πυροσβεστικής για τον εντοπισμό των αιτίων πυρκαγιών και της σύλληψης των εμπρηστών προκύπτουν από τα πρόσφατα συμβάντα σε Βάρης – Κορωπίου, Ύδρα και Νάξο. Συγκεκριμένα, οι αναφορές για «εμπρηστή με μπιτόνι»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΚΑΙΡΟΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο