Παρουσιάστηκε στο λιμάνι Βόλου το ρυμουλκό «STAR Z»

Συνεδρίασε στον Βόλο το Δ.Σ. της ΕΛΙΜΕ

Στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου, συνεδρίασε την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΙΜΕ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Σωκράτης Αναγνώστου, καλωσόρισε τα μέλη και τους εκπροσώπους των λιμένων, που παρευρέθηκαν ενόψει και του συνεδρίου με θέμα «Η Πυξίδα του Οργανισμού Λιμένος Βόλου για την επόμενη μέρα: Πράσινη μετάβαση, Ψηφιοποίηση και Ανάπτυξη – Βελτίωση Υποδομών», που διοργανώνει ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου, την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024, ώρα 09:30 π.μ., στο ξενοδοχείο Domotel Xenia Volos.

Στο αυριανό συνέδριο θα παρευρεθούν εταίροι κι ενδιαφερόμενα μέρη (Υπουργείων, δημοσίων κι ιδιωτικών φορέων) του ενταγμένου προγράμματος CENTAVROS. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται κατά 85% από τον Φάκελο Συνοχής του Μηχανισμού «Συνδέοντας την Ευρώπη» στον άξονα προτεραιότητας CEF-T-2021-COMPGEN, για την “Αναβάθμιση Υποδομής, Διασυνδεσιμότητας και Περιβαλλοντικής Βιωσιμότητας του Λιμένα Βόλου”.

Στη συνεδρίαση παρευρέθηκε και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Κωνσταντίνος Τζήμος.

Τα μέλη εξέφρασαν τα συγχαρητήριά τους για την παρουσία της ΕΛΙΜΕ στη φετινή διεθνή έκθεση Ποσειδώνια 2024, καθώς και για το περίπτερο το οποίο προσέλκυσε πάνω από 1.000 άτομα κι ενημερώθηκαν για τις επόμενες δράσεις της Ένωσης Λιμένων. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην κρουαζιέρα και στο ISPS, ενώ συζήτηση έγινε και ενόψει της ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο στη Θεσσαλονίκη και την παρουσία της ΕΛΙΜΕ και των λιμένων.

Στη συνεδρίαση παρενέβη διαδικτυακά ο πρόεδρος της Ενώσεως Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας, Γεώργιος Κουμπενάς, που τόνισε μεταξύ άλλων, ότι είναι αναγκαίο να υπάρξει ένα εθνικό σχέδιο για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας.

Υπενθυμίζεται ότι, τελευταία φορά η ΕΛΙΜΕ συνεδρίασε τον Δεκέμβριο 2022 στο λιμάνι του Βόλου και μετά από περίπου ενάμιση χρόνο, πρόεδροι και Διευθύνοντες Σύμβουλοι που συμμετέχουν στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Λιμένων, βρέθηκαν ξανά στην πόλη του Βόλου. Μέλη της ΕΛΙΜΕ, είναι 13 Ελληνικοί Οργανισμοί Λιμένων Ελλάδας που λειτουργούν με τη μορφή Ανώνυμης Εταιρείας (Α.Ε ) και 13 Λιμενικά Ταμεία (Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου).

Μετά το πέρας της συνεδρίασης, ακολούθησε παρουσίαση του ρυμουλκού “STAR Z”, το οποίο από σήμερα και στο εξής θα εδρεύει στο λιμάνι του Βόλου, εκτελώντας καθήκοντα ασφαλείας στα λιμάνια Βόλου, Αλμυρού και Αγριάς. Το σκάφος είναι νεότευκτο, ναυπηγήθηκε το 2023, έχει στατική δύναμη έλξης 50τ. κι υψηλές δυνατότητες κατάσβεσης πυρκαγιών (πυροσβεστική ικανότητα κλάσης 1). Τα μέλη της ΕΛΙΜΕ υποδέχθηκαν ο ιδρυτής του Ομίλου Ναυτιλιακών Εταιρειών Zouros Group, Νικόλαος Ζούρος και ο Σταύρος Ζούρος, ενώ στους παρευρισκόμενους έγινε ενημέρωση για τις δυνατότητες του ρυμουλκού κι επίδειξη του ρυμουλκού εντός του λιμένα Βόλου.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μερίσματα ΜΤΝ/ΕΚΟΕΜΝ: Αναρτήθηκαν τα ενημερωτικά Αυγούστου 2024

Η κυριότερη παροχή του Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού και του Ειδικού Κλάδου Οικονομικής Ενίσχυσης Μερισματούχων Ναυτικού (ΜΤΝ/ΕΚΟΕΜΝ) είναι το Μέρισμα, δηλαδή το μηνιαίο χρηματικό ποσό που καταβάλλεται στους μερισματούχους του. Αυτό το μέρισμα πληρώνεται προκαταβολικά σε μηνιαία βάση και, συνήθως, την τελευταία

Επιχείρηση Νίκη – Όταν η ιστορία γράφτηκε από τους λίγους (*)

Στις 15 Ιουλίου του 1974, η στρατιωτική χούντα του Ιωαννίδη αποφασίζει να καταλύσει τη δημοκρατία του ανεξάρτητου μέχρι τότε κυπριακού κράτους και να ανατρέψει τον εκλεγμένο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Αρχιεπίσκοπο Μακάριο Γ΄. Δυνάμεις της Εθνικής Φρουράς της Κύπρου σε

60 πειρατικές επιθέσεις σε βάρος πληρωμάτων το 2024 – Ανησυχία στη ναυτιλιακή βιομηχανία

Το Διεθνές Ναυτιλιακό Γραφείο (IMB) του ICC καλεί σε συνεχή επαγρύπνηση για την προστασία των ναυτικών εν μέσω αυξανόμενης βίας, παρά τη συνολική μείωση του αριθμού των περιστατικών που αναφέρονται στην ενδιάμεση ετήσια έκθεση του για το 2024. Πιο συγκεκριμένα, 60 περιστατικά πειρατείας και ένοπλης

Έβρος: Έλληνας συνοριοφύλακας τραυματίστηκε από πυρά αγνώστων από την τουρκική πλευρά

Επεισόδιο με τραυματισμό ενός συνοριοφύλακα στο Σουφλί του Έβρου σημειώθηκε στις 18.20 το απόγευμα του Σαββάτου (20/7). Ειδικότερα, Έλληνες συνοριοφύλακες που περιπολούσαν στην περιοχή -στη θέση Αμπέλια όπου δεν υπάρχει φράχτης- και κατά τη διάρκεια επιχείρησης αποτροπής παράνομης εισόδου μεταναστών

Μετάβαση στο περιεχόμενο