Πάρτε όση άδεια θέλετε: Ποια εταιρεία-κολοσσός υιοθετεί την πολιτική

«Το πώς, το πότε και το πού κάνουμε τις δουλειές μας έχει αλλάξει δραματικά.  Και όπως έχουμε μεταμορφωθεί, ο συγχρονισμός της πολιτικής αδειών προς ένα πιο ευέλικτο μοντέλο ήταν ένα φυσικό επόμενο βήμα».

Αυτό αναφέρεται σε εσωτερικό έγγραφο της Microsoft, αναφερόμενο σε εργαζομένους της στις ΗΠΑ, με το οποίο κανονικοποιούνται οι απεριόριστες άδειες μετ’ αποδοχών αρχής γενομένης από τις 16 Ιανουαρίου.  «Δεν θα καταγράφετε πια επισήμως τον χρόνο αδειών σας», αναφέρεται στο έγγραφο, το οποίο επικαλείται το Business Insider.

Όπως συμβαίνει στην πλειονότητα των επιχειρήσεων με απεριόριστες άδειες, όσοι θέλουν να λείψουν θα εξακολουθούν να χρειάζονται έγκριση από τους προϊσταμένους τους.  Επίσης, οι εργαζόμενοι της Microsoft στις ΗΠΑ με αναξιοποίητες άδειες πριν τις 15 Ιανουαρίου θα λάβουν αποζημίωση τον Απρίλιο.

Σύμφωνα με το Business Insider, οι εργαζόμενοι θα έχουν επιπλέον 10 εταιρικές αργίες, μπορούν να παίρνουν ρεπό, καθώς και αναρρωτικές άδειες για την σωματική ή την ψυχική τους υγεία.  Επίσης, θα μπορούν να λείψουν, ώστε να εκπληρώσουν τα καθήκοντά τους ως ενόρκους και για άδειες πένθους.

«Από τις 16 Ιανουαρίου του 2023, η Microsoft εκσυγχρονίζει την πολιτική διακοπών σε ένα πιο ευέλικτο μοντέλο», δήλωσε στο Business Insider εκπρόσωπος της Microsoft.

Ωστόσο, δεδομένων των διαφορετικών νόμων και κανονισμών στις άλλες χώρες, όσοι απασχολούνται στην Microsoft εκτός ΗΠΑ θα συνεχίσουν να έχουν περιορισμένο διάστημα αδειών.

Πειράματα στον τρόπο εργασίας

Αξίζει να σημειωθεί πως η Microsoft έχει πειραματιστεί με τα εργασιακά δικαιώματα στο παρελθόν, υιοθετώντας για παράδειγμα τετραήμερη εργασιακή εβδομάδα στα γραφεία της στην Ιαπωνία τον Αύγουστο του 2019.  Τα ευρήματα τότε ήταν εντυπωσιακά:  Η παραγωγικότητα στο γραφείο αυξήθηκε κατά 39,9% σε σχέση με τον Αύγουστο του 2018.

Επίσης, συγκαταλέγεται στους τεχνολογικούς κολοσσούς που επέτρεψαν την τηλεργασία για την πλειονότητα των εργαζομένων της ένα μεγάλο μέρος της εβδομάδας.  Πέρυσι μάλιστα, η εταιρεία προσπάθησε να επαναφέρει τους εργαζομένους της στο γραφείο για τουλάχιστον τη μισή εργασιακή εβδομάδα.  Ωστόσο, λίγους μήνες αργότερα παραδέχθηκε ότι «ενδέχεται να μη συμβεί φέτος μία “κανονικότητα” επιστροφής στο γραφείο».

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η βουλευτής Πιερίας Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα με το διοικητή του Γ’ Λιμενικού Τμήματος Κατερίνης και τον Πρόεδρο της Ένωσης Λιμενικών Υπαλλήλων Κεντρικής Μακεδονίας

Στο πλαίσιο των θεσμικών της συναντήσεων η βουλευτής Πιερίας Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα συναντήθηκε  με το διοικητή του Γ’ Λιμενικού Τμήματος Κατερίνης, Πλωτάρχη  κ. Αδαμίδη και τον Πρόεδρο της Ένωσης Λιμενικών Υπαλλήλων Κεντρικής Μακεδονίας. κ. Θοδωρή Κουστιάνη. Στη συνάντηση με τον 

WSJ: Πώς η Τουρκία κρατά ζωντανή την πολεμική μηχανή της Ρωσίας

Τουρκικές εταιρείες πραγματοποίησαν το περασμένο έτος εξαγωγές αξίας δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων που αφορούσαν μηχανήματα, ηλεκτρικές συσκευές, ανταλλακτικά και άλλη είδη, τα οποία η Ρωσία χρειάζεται για τον στρατό της, σύμφωνα με έρευνα, που δείχνει το πώς «τροφοδοτεί» η Μόσχα την

Φάκελος «Ακροδεξιά στην Ελλάδα» – Η απόρρητη έκθεση της Αντιτρομοκρατικής

«Η ακροδεξιά εξτρεμιστική δράση έχει περιοριστεί μετά τις συλλήψεις μελών της COMBAT 18, των Ανένταχτων Μαιάνδριων Εθνικιστών (ΑΜΕ) και την καταδίκη της Χρυσής Αυγής. Η οικονομική κρίση, το μεταναστευτικό και η πανδημία έχουν οδηγήσει στην εξάπλωση της ακροδεξιάς ιδεολογίας. Το Εθνικό Κόμμα Ελληνες του Ηλία Κασιδιάρη

Δείτε την παρέμβαση της ΕΑΑΛΣ στη Βουλή

Δείτε τη 2η συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων (Τετάρτη, 1.2.2023) για το πολυνομοσχέδιο ΥΠΕΘΑ, στη διάρκεια της οποίας οι βουλευτές-μέλη της είχαν τη δυνατότητα να έχουν ακρόαση των εξωκοινοβουλευτικών φορέων. Ανάμεσα στους φορείς που παρουσίασαν τις