Πάσχα στο χωριό μετά από δύο χρόνια πανδημίας (video)

Αυτή τη στιγμή, ο πληθυσμός της πρωτεύουσας ξεκινάει από 2, αφού μόνο οδικώς, αναχώρησε περίπου ένα εκατομμύριο κατοίκων του λεκανοπεδίου, με περισσότερα από 325 χιλιάδες οχήματα. Ήταν η μεγαλύτερη έξοδος από τα αστικά κέντρα των τελευταίων πέντε χρόνων.

Η Περιφέρεια – η «Έδρα» του Ελληνικού Πάσχα – γέμισε κόσμο. Χωριά σιωπηλά ως και την περασμένη εβδομάδα, γέμισαν από παιδικές φωνές.

Μετά από δύο χρόνια πανδημίας που δεν επέτρεψαν την πραγματοποίηση του γιορτασμού όπως ήθελαν οι παραδόσεις, παππούδες, γιαγιάδες, παιδιά και εγγόνια, θα φτιάξουν και πάλι μαζί, τα πασχαλινά αυγά, αλλά και την πατροπαράδοτη μαγειρίτσα.

Τα εγγόνια, γέμισαν με παιδικές φωνές το πατρικό σπίτι και η επιστροφή στο χωριό, έχει γεμίσει με χαρά τις οικογένειες.

Οι ψησταριές ετοιμάζονται και στις αυλές με τα πολύχρωμα λουλούδια, στήνονται τα γιορτινά τραπέζια.

Η φετινή έξοδος, είναι η μεγαλύτερη της τελευταίας πενταετίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία, είναι αυξημένη κατά 8% σε σύγκριση με το 2019. Περισσότερα από 325.000 οχήματα έχουν φύγει από την Αθήνα. Η επιστροφή θα γίνει σταδιακά από τη Δευτέρα του Πάσχα.

Ρεπορτάζ: Μάκης Νασιάδης, Φρόσω Παύλου, Κωνσταντίνα Θεοχαρούλη

Επιμέλεια: Ειρήνη Βασάλου

Πηγή: ΕΡΤ

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Τι θα ζητήσει για το μεταναστευτικό

H στήριξη στην Ουκρανία και στην ευρωπαϊκή της προοπτική ενόψει της επετείου ενός έτους από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία (24.2.2022), η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής βιομηχανίας, καθώς οδεύει προς την κλιματική ουδετερότητα και ενώ οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν την πληθωριστική –

Κωνσταντακόπουλος: Χρονιά ρεκόρ το 2022 για την Costamare – Καθαρά κέρδη $523 εκατ.

Η καλύτερη χρονιά στην ιστορία της μέχρι την… επόμενη ήταν το 2022 για την εισηγμένη στην αμερικανική χρηματαγορά Costamare συμφερόντων του Κωστή Κωνσταντακόπουλου. Με ένα στόλο 117 πλοίων, συμπεριλαμβανομένων 45 πλοίων ξηρού χύδην φορτίου, η εταιρεία δημιούργησε καθαρά κέρδη άνω των 523 εκατομμυρίων δολαρίων. Στο τέλος

Ο Γιώργος Προκοπίου έχει το ακριβότερο πλοίο του ελληνόκτητου στόλου – Κοστίζει $286,1 εκατ.

Η έρευνα της ValueVessels για την ελληνόκτητη ναυτιλία περιέχει ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία. Ο ελληνικός στόλος κατατάσσεται στην τρίτη θέση παγκοσμίως. Αυτό ισχύει τόσο για τον αριθμό των πλοίων όσο και για τη συνολική αξία, που περιλαμβάνει 4.709 πλοία ενεργά και υπό παραγγελία και συνολική αξία 152,69 δισ.

Το δώρο του Ωνάση στον «γάμο του αιώνα» ταξιδεύει στα νησιά Γκαλάπαγκος

Ήταν το μεγαλειώδες γαμήλιο δώρο του Αριστοτέλη Ωνάση προς τον πρίγκιπα Rainier και την Grace Kelly, που παντρεύτηκαν στις 18 Απριλίου του 1956 στο Μονακό – ένα γεγονός που χαρακτηρίστηκε «ο γάμος του αιώνα», με λίστα καλεσμένων που περιλάμβανε από