ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Σπυρόπουλος: «Χρειάζεται πολιτική βούληση και σχέδιο για να νιώσει ο πολίτης ασφάλεια»

Στο πλαίσιο της ραδιοφωνικής του συνέντευξης στο ραδιόφωνο των “Παραπολιτικών” και τους δημοσιογράφους Χριστίνα Κοραή και Δημήτρη Τάκη, ο Γραμματέας της Κ.Π.Ε. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος, αναφέρθηκε στις πρόσφατες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

«Δεν μπορούμε να κάνουμε πολιτική με αποκλειστικό γνώμονα την επικοινωνία. Το είδαμε στο ζήτημα της ασφάλειας. Γι΄ αυτό ο Πρωθυπουργός αλλάζει τον έναν Υπουργό μετά τον άλλον στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Υπάρχει τεράστια έξαρση της βίας παντού. Θα έπρεπε να υπάρχει πολιτική βούληση και σχέδιο για να νιώσει ο πολίτης ασφάλεια» ανέφερε ο Γραμματέας της Κ.Π.Ε. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

«Έχουμε σημειώσει ότι η χώρα πρέπει να εναρμονιστεί με το νομικό πλαίσιο που ισχύει και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες όσον αφορά στα ομόφυλα ζευγάρια. Έχουμε φτάσει ,όμως, στο σημείο να συζητάμε άναρχα ένα πολύ σημαντικό θέμα, το οποίο αφορά τη ζωή πολλών ανθρώπων, την οικογένεια και τα παιδιά. Αυτό συμβαίνει με τεράστια ευθύνη της κυβέρνησης, η οποία δεν έχει αποφασίσει αν πιστεύει πραγματικά σε αυτή τη σημαντική μεταρρύθμιση»  σχολίασε ο κ. Σπυρόπουλος ως προς τη νομοθετική πρωτοβουλία για τα ομόφυλα ζευγάρια.

«Θα εξετάσουμε αναλυτικά –όπως το κάνουμε πάντα άλλωστε- και αυτό το νομοσχέδιο. Η κυβέρνηση ξεκίνησε μια συζήτηση για ένα θέμα, στο οποίο η Νέα Δημοκρατία ως φαίνεται δεν πιστεύει. Δεν υπάρχει κυβερνητική πλειοψηφία για να εισηγηθεί μια πάρα πολύ σημαντική αλλαγή στο νομικό καθεστώς για τα ομόφυλα ζευγάρια» πρόσθεσε ο κ. Σπυρόπουλος.

Με φόντο τις επερχόμενες ευρωεκλογές, ο κ. Σπυρόπουλος σημείωσε ότι «το ΠΑΣΟΚ θα είναι δεύτερο στις ευρωεκλογές και δείχνει μετά τις εθνικές εκλογές ότι είναι το μόνο κόμμα, που συνεχίζει να έχει μια ανοδική τάση. Αυτό όμως που αφορά τους πολίτες είναι το ζήτημα της ακρίβειας, η μείωση του πραγματικού εισοδήματος, το ιδιωτικό χρέος, η αδυναμία εκ μέρους της κυβέρνησης να προχωρήσει σε μέτρα μόνιμου χαρακτήρα προκειμένου να ενισχυθούν οι μισθοί και να αντιμετωπιστεί το οξύ στεγαστικό πρόβλημα. Σε αυτά τα θέματα εμείς απαντάμε και έχουμε σε πρώτη προτεραιότητα».

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η παγκόσμια έλλειψη αξιωματικών εμπορικού ναυτικού είναι μύθος – Η πραγματική κρίση βρίσκεται αλλού

Όλο και πιο έντονα ακούγεται ότι υπάρχει μια παγκόσμια έλλειψη αξιωματικών εμπορικού ναυτικού. Από Έλληνες εφοπλιστές και μεγάλα ναυλομεσιτικά γραφεία μέχρι διεθνείς οργανισμούς και εταιρείες επάνδρωσης πλοίων, όλοι μιλούν για την έλλειψη αξιωματικών. Το τι φταίει όμως δεν μας έχει

Κικίλιας: Οι εκλογές θα κριθούν από τη δουλειά μας, όχι από τα νέα κόμματα…

«Οι επενδύσεις, οι μεταρρυθμίσεις και οι τομές στις οποίες έχει προχωρήσει όλα αυτά τα χρόνια η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας- αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα πολλαπλές κρίσεις όπως πανδημία, πολέμους, ενεργειακή κρίση, κλπ- πρέπει να συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν προς όφελος της ελληνικής

Γράφει ο Δρ. Θωμάς Χατζηαθανασίου – FIR Αθηνών, Παρούσα κατάσταση και προοπτικές

FIR Αθηνών, Παρούσα κατάσταση και προοπτικές Γράφει ο Δρ. Θωμάς Χατζηαθανασίου * Το FIR Αθηνών, το οποίο αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους αεροναυτιλιακούς θεσμούς στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο και καθορίστηκε από περιφερειακές αεροναυτιλιακές διασκέψεις του ICAO, αναγνωρισμένο διεθνώς

Η Τεχνητή Νοημοσύνη στο επίκεντρο των Ποσειδωνίων 2026 – Η ναυτιλιακή τεχνολογία αλλάζει ρυθμό και μετασχηματίζει τον κλάδο

Η Τεχνητή Νοημοσύνη αναδεικνύεται σε έναν από τους βασικότερους μοχλούς εξέλιξης της παγκόσμιας ναυτιλίας, με τα Ποσειδώνια 2026 να επιβεβαιώνουν ότι η τεχνολογία έχει πλέον περάσει από το στάδιο της θεωρίας και των πιλοτικών εφαρμογών σε μια νέα εποχή ευρείας