ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Σπυρόπουλος: «Χρειάζεται πολιτική βούληση και σχέδιο για να νιώσει ο πολίτης ασφάλεια»

Στο πλαίσιο της ραδιοφωνικής του συνέντευξης στο ραδιόφωνο των “Παραπολιτικών” και τους δημοσιογράφους Χριστίνα Κοραή και Δημήτρη Τάκη, ο Γραμματέας της Κ.Π.Ε. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος, αναφέρθηκε στις πρόσφατες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

«Δεν μπορούμε να κάνουμε πολιτική με αποκλειστικό γνώμονα την επικοινωνία. Το είδαμε στο ζήτημα της ασφάλειας. Γι΄ αυτό ο Πρωθυπουργός αλλάζει τον έναν Υπουργό μετά τον άλλον στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Υπάρχει τεράστια έξαρση της βίας παντού. Θα έπρεπε να υπάρχει πολιτική βούληση και σχέδιο για να νιώσει ο πολίτης ασφάλεια» ανέφερε ο Γραμματέας της Κ.Π.Ε. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

«Έχουμε σημειώσει ότι η χώρα πρέπει να εναρμονιστεί με το νομικό πλαίσιο που ισχύει και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες όσον αφορά στα ομόφυλα ζευγάρια. Έχουμε φτάσει ,όμως, στο σημείο να συζητάμε άναρχα ένα πολύ σημαντικό θέμα, το οποίο αφορά τη ζωή πολλών ανθρώπων, την οικογένεια και τα παιδιά. Αυτό συμβαίνει με τεράστια ευθύνη της κυβέρνησης, η οποία δεν έχει αποφασίσει αν πιστεύει πραγματικά σε αυτή τη σημαντική μεταρρύθμιση»  σχολίασε ο κ. Σπυρόπουλος ως προς τη νομοθετική πρωτοβουλία για τα ομόφυλα ζευγάρια.

«Θα εξετάσουμε αναλυτικά –όπως το κάνουμε πάντα άλλωστε- και αυτό το νομοσχέδιο. Η κυβέρνηση ξεκίνησε μια συζήτηση για ένα θέμα, στο οποίο η Νέα Δημοκρατία ως φαίνεται δεν πιστεύει. Δεν υπάρχει κυβερνητική πλειοψηφία για να εισηγηθεί μια πάρα πολύ σημαντική αλλαγή στο νομικό καθεστώς για τα ομόφυλα ζευγάρια» πρόσθεσε ο κ. Σπυρόπουλος.

Με φόντο τις επερχόμενες ευρωεκλογές, ο κ. Σπυρόπουλος σημείωσε ότι «το ΠΑΣΟΚ θα είναι δεύτερο στις ευρωεκλογές και δείχνει μετά τις εθνικές εκλογές ότι είναι το μόνο κόμμα, που συνεχίζει να έχει μια ανοδική τάση. Αυτό όμως που αφορά τους πολίτες είναι το ζήτημα της ακρίβειας, η μείωση του πραγματικού εισοδήματος, το ιδιωτικό χρέος, η αδυναμία εκ μέρους της κυβέρνησης να προχωρήσει σε μέτρα μόνιμου χαρακτήρα προκειμένου να ενισχυθούν οι μισθοί και να αντιμετωπιστεί το οξύ στεγαστικό πρόβλημα. Σε αυτά τα θέματα εμείς απαντάμε και έχουμε σε πρώτη προτεραιότητα».

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελετή Εορτασμού του Προφήτη Ηλία, Προστάτη της Αεροπορίας Στρατού

Την Κυριακή 19 και την Δευτέρα 20 Ιουλίου 2026, πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «ΛΟΧΑΓΟΥ (ΠΒ) ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΔΕΛΑΠΟΡΤΑ» στα Μέγαρα Αττικής, ο εορτασμός του Προφήτη Ηλία του Θεσβίτου, Προστάτη της Αεροπορίας Στρατού, καθώς και η «Ημέρα Μνήμης και Τιμής της Αεροπορίας Στρατού».

Politico: Η Ελλάδα «φρενάρει» το σχέδιο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας

Οι χώρες της ΕΕ δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία για την επιβολή νέων, εκτεταμένων κυρώσεων κατά της Ρωσίας το βράδυ της Τετάρτης (22.07.2026), καθώς η Ελλάδα μπλόκαρε τα μέτρα για την προστασία της ναυτιλιακής βιομηχανίας καυσίμων, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Politico.

Μοίρα Πυροσβεστικών Αεροσκαφών – Το «ευχαριστώ» στα πληρώματα και το τεχνικό προσωπικό

«Το έργο των στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας υπερβαίνει τα στενά όρια μιας στρατιωτικής αποστολής. Τα πληρώματα, το τεχνικό προσωπικό, επιχειρούν κάθε μέρα, πολλές φορές υπό ακραίες συνθήκες, για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, της περιουσίας, του φυσικού πλούτου, των φυσικών πόρων της

Επιχείρηση «IRINI»: Ρεσάλτο ευρωπαϊκών δυνάμεων σε πλοίο του ρωσικού σκιώδους στόλου

Οι ευρωπαϊκές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στη Μεσόγειο Θάλασσα στο πλαίσιο της επιχείρησης «IRINI» αναχαίτισαν και επιβιβάστηκαν σε ένα ρωσικό δεξαμενόπλοιο στις 20 Ιουλίου. «Το πετρελαιοφόρο MV SOUTH STAR, για το οποίο υπάρχουν υποψίες ότι έπλεε υπό ψευδή σημαία κατά παράβαση του