Περιφερειακός Αγώνας Αερομοντελισμού: Πανελλήνια διάκριση στελέχους ΛΣ Αναστάσιου Ανδρονίδη

Με μεγάλη επιτυχία και 35 συμμετοχές από όλη την Κρήτη διεξήχθη Περιφερειακός Αγώνας Αερομοντελισμού κατηγορίας F.A.I F1N που διοργάνωσε η Ένωση Αερομοντελιστών Ηρακλείου Κρήτης (https://www.facebook.com/aeromontelistesIrakleiou) με αερομοντέλα ελεύθερης πτήσης σε εσωτερικό χώρο το Σάββατο 25/05/2024. Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε στην κεντρική σάλα του Νέου Κλειστού Γυμναστηρίου Νέας Αλικαρνασσού του δήμου Ηρακλείου (Δύο Αοράκια).

Ο αγώνας αφορά την προσπάθεια του αεραθλητή να πετάξει το αερομοντέλο του, με το χέρι(χωρίς άλλη υποβοήθηση), και αυτό να παραμείνει σε πτήση όσο το δυνατόν περισσότερη ώρα.

Ο αθλητής έχει συνολικά 9 προσπάθειες σε τρεις γύρους και στην τελική βαθμολογία προσμετρούνται οι 3 καλύτεροι χρόνοι. Όλα τα αερομοντέλα που συμμετέχουν  στον αγώνα είναι ιδιοκατασκευές και πρέπει να έχουν τα απαιτούμενα πτητικά χαρακτηριστικά. Λόγω του κλειστού χώρου και των πτητικών χαρακτηριστικών απαιτούνται χειρισμοί με ιδιαίτερη ακρίβεια και αυτό προσδίδει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στον αγώνα.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας για τη διάδοση του αερομοντελισμού, δόθηκε η δυνατότητα στα παιδιά που παρακολούθησαν τον αγώνα αλλά και τους Αεροπρόσκοπους Ηρακλείου, να δοκιμάσουν την πτήση. Κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων, μπόρεσαν να πετάξουν τα αερομοντέλα ελεύθερης πτήσης Rookie.

Ο Αερομοντελισμός , πέρα από ενδιαφέρον χόμπι είναι και ένα άθλημα αναγνωρισμένο παγκόσμια. Στη χώρα μας, έχει αναγνωριστεί από την Ελληνική Πολιτεία και την ΓΓΑ.

Στον αγώνα συμμετείχε και ο Λιμενικός  Ανδρονίδης Αναστάσιος ο οποίος   κατέκτησε την πρώτη θέση με την καλύτερη πτήση να σκαρφαλώνει στα 42.3 δευτερόλεπτα και να αποτελεί πλέον πανελλήνιο ρεκόρ.

Ο αθλητισμός ως ιδεώδες κοινωνικοποιεί και συνδέει με δεσμούς φιλίας τους συναγωνιζόμενους, τους συνηθίζει στην αναγνώριση της αξίας των αντιπάλων και στην ανάπτυξη του σεβασμού,  στην καλλιέργεια του ομαδικού πνεύματος, τη συνεργασία, την αλληλεγγύη, τον ευγενή συναγωνισμό ή άλλες αρετές, οι οποίες είναι απαραίτητες για την προαγωγή της κοινωνικής ζωής και συνείδησης.

Το αυτοτελές Γραφείο Αθλητισμού του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής προάγει με  συνεχόμενες δράσεις τα ωφελεί του αθλητισμού έχοντας αγκαλιάσει όλες τις αθλητικές δράσεις των συναδέλφων, με το άθλημα του αερομοντελισμού να αποτελεί μια νέα πρόκληση για διακρίσεις και ανάδειξη στελεχών που ξεχωρίζουν με τις επιδόσεις τους.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο

 

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίθεση των Χούθι κατά του ελληνόκτητου M/V Tutor: Το πλοίο «πιστεύεται ότι έχει βυθιστεί»

Πλοίο που στοχοποιήθηκε από τους Χούθι της Υεμένης στις 12 Ιουνίου, ενώ έπλεε στην Ερυθρά Θάλασσα, σε απόσταση 66 ναυτικών μιλίων νοτιοδυτικά της πόλης Χοντέιντα «πιστεύεται ότι έχει βυθιστεί», ανέφερε η βρετανική υπηρεσία ασφάλειας της ναυσιπλοΐας UKMTO. Οι Χούθι είχαν

Στ. Γκίκας: Ενημερωτική επίσκεψη σε ΚΕΠΙΧ – ΕΚΣΕΔ ΛΣ/ΕΛΑΚΤ

Ενημερωτική επίσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (ΚΕΠΙΧ) και στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας & Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) πραγματοποίησε σήμερα ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Στέφανος Γκίκας, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό του Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχο Λ.Σ. Γεώργιο Αλεξανδράκη, όπου

«Χρυσός» οι διελεύσεις πλοίων από Δαρδανέλια και Βόσπορο

Τα πάνω κάτω στις διελεύσεις πλοίων από τα Δαρδανέλια και τον Βόσπορο φέρνει νέα πολιτική απόφαση της Άγκυρας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, τα τέλη διέλευσης από τα Δαρδανέλια και τον Βόσπορο θα αυξηθούν, από

Ο αντίκτυπος των επιθέσεων των Χούθι στο παγκόσμιο εμπόριο σε αριθμούς

Τις επιπτώσεις των επιθέσεων των Χούθι στο διεθνές εμπόριο αναδεικνύει με νέα έκθεσή της η αμερικανική Υπηρεσία Αμυντικών Πληροφοριών (DIA). Πιο συγκεκριμένα, στην έκθεση αναφέρεται ότι οι επιθέσεις των Χούθι ευθύνονται για τη σημαντική μείωση στις μεταφορές εμπορευματοκιβωτίων μέσω της

Μετάβαση στο περιεχόμενο