Πήλιο: Συνελήφθη κυβερνήτης θαλαμηγού για πρόκληση ζημιών σε σκάφη – Γιατί ενεπλάκη από λάθος το όνομα του Κριστιάνο Ρονάλντο

Οι λιμενικές αρχές στον Βόλο πέρασαν χειροπέδες στον κυβερνήτη της θαλαμηγού, πώς έγινε το μπέρδεμα με τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Με υλικές ζημιές σε τέσσερα σκάφη κατέληξε το περιστατικό στο λιμάνι της Αγίας Κυριακής στο Τρίκερι Πηλίου, που είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη του κυβερνήτη θαλαμηγού.

Η θαλαμηγός εισήλθε στον λιμένα με αυξημένη ταχύτητα, προκαλώντας έντονο κυματισμό, ενώ οι αρχικές πληροφορίες «έδειχναν» τη θαλαμηγό που ανήκει στον Πορτογάλο σούπερ σταρ του ποδοσφαίρου Κριστιάνο Ρονάλντο.

Όμως, από το υπουργείο Ναυτιλίας τονίζουν ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει και ανήκει σε Ελληνοαυστραλό επιχειρηματία. Ο κυβερνήτης του γιοτ έχει το προσωνύμιο «Ρονάλντο» και ήταν αυτό που προκάλεσε την σύγχυση.

Σύμφωνα με τις λιμενικές Αρχές, το περιστατικό σημειώθηκε την Πέμπτη (10/7), όταν η Λιμενική Αρχή Αγίας Κυριακής ενημερώθηκε από ιδιώτη για πρόκληση κυματισμού από ταχύπλοο σκάφος κατά την προσέγγισή του στο λιμάνι.

Από την ένταση των κυμάτων τέσσερα σκάφη που ήταν δεμένα στην προβλήτα συγκρούστηκαν, με αποτέλεσμα να υποστούν ζημιές.

Το Β’ Λιμενικό Τμήμα Αγίας Κυριακής Τρικέρων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου ανέλαβε την προανάκριση, ενώ εκδόθηκε απαγόρευση απόπλου για τα τέσσερα σκάφη, μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικών αξιοπλοΐας από τους αρμόδιους νηογνώμονες.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Ο κυβερνήτης του γιοτ συνελήφθη, και αντιμετωπίζει κατηγορία για διατάραξη της ασφάλειας πλοίων, σύμφωνα με το άρθρο 291 του Ποινικού Κώδικα

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελετή Εορτασμού του Προφήτη Ηλία, Προστάτη της Αεροπορίας Στρατού

Την Κυριακή 19 και την Δευτέρα 20 Ιουλίου 2026, πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «ΛΟΧΑΓΟΥ (ΠΒ) ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΔΕΛΑΠΟΡΤΑ» στα Μέγαρα Αττικής, ο εορτασμός του Προφήτη Ηλία του Θεσβίτου, Προστάτη της Αεροπορίας Στρατού, καθώς και η «Ημέρα Μνήμης και Τιμής της Αεροπορίας Στρατού».

Politico: Η Ελλάδα «φρενάρει» το σχέδιο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας

Οι χώρες της ΕΕ δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία για την επιβολή νέων, εκτεταμένων κυρώσεων κατά της Ρωσίας το βράδυ της Τετάρτης (22.07.2026), καθώς η Ελλάδα μπλόκαρε τα μέτρα για την προστασία της ναυτιλιακής βιομηχανίας καυσίμων, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Politico.

Μοίρα Πυροσβεστικών Αεροσκαφών – Το «ευχαριστώ» στα πληρώματα και το τεχνικό προσωπικό

«Το έργο των στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας υπερβαίνει τα στενά όρια μιας στρατιωτικής αποστολής. Τα πληρώματα, το τεχνικό προσωπικό, επιχειρούν κάθε μέρα, πολλές φορές υπό ακραίες συνθήκες, για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, της περιουσίας, του φυσικού πλούτου, των φυσικών πόρων της

Επιχείρηση «IRINI»: Ρεσάλτο ευρωπαϊκών δυνάμεων σε πλοίο του ρωσικού σκιώδους στόλου

Οι ευρωπαϊκές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στη Μεσόγειο Θάλασσα στο πλαίσιο της επιχείρησης «IRINI» αναχαίτισαν και επιβιβάστηκαν σε ένα ρωσικό δεξαμενόπλοιο στις 20 Ιουλίου. «Το πετρελαιοφόρο MV SOUTH STAR, για το οποίο υπάρχουν υποψίες ότι έπλεε υπό ψευδή σημαία κατά παράβαση του