+πλευση: «10 χρόνια η καρδιά μας χτυπάει στα νησιά!»

Ο Επετειακός Διάπλους 2024 ολοκληρώθηκε

H +πλευση (Σύμπλευση) ολοκλήρωσε με επιτυχία τον Επετειακό Διάπλου 2024, συμπληρώνοντας 10 χρόνια προσφοράς στα ελληνικά ακριτικά νησιά με τον καλύτερο τρόπο.

Στο πλαίσιο αυτό 100 εθελοντές και 13 φουσκωτά σκάφη, με αφετηρία το Λαύριο, επισκέφθηκαν διαδοχικά Ηρακλειά, Σίκινο, Χάλκη, Τήλο, Νίσυρο, Ψέριμο, Τέλενδο και Δονούσα, για να προσφέρουν δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες, πολιτιστικές δράσεις και έργα υποδομής.

Οι ιατρικές εξετάσεις, σε πάνω από 20 ιατρικές, οδοντιατρικές και παραϊατρικές ειδικότητες, πραγματοποιήθηκαν με την έγκριση της αρμόδιας 2ης ΔΥΠΕ και σε αρμονική συνεργασία με τους τοπικούς γιατρούς.

Συνολικά, προσήλθαν στα ιατρεία της ομάδας πάνω από 545 κάτοικοι και πραγματοποιήθηκαν πάνω από 1.580 εξετάσεις. Παράλληλα,
συλλέχθηκαν από τους κατοίκους όλων των νησιών 160 δείγματα αίματος, όπως επίσης και 22 κυτταρολογικές εξετάσεις (test pap). Σε αρκετές περιπτώσεις, κλιμάκιο γιατρών πραγματοποίησε κατ’ οίκον επισκέψεις σε όσους δεν είχαν δυνατότητα μετακίνησης στα ιατρεία της ομάδας, με τη χρήση φορητού υπερήχου. Αξίζει να αναφερθεί πως η ιατρική ομάδα διέγνωσε και σοβαρά περιστατικά έγκαιρα, τα οποία παρέπεμψε για περαιτέρω αντιμετώπιση.

Στο πλαίσιο της αποστολής, η +πλεύση συνεργάστηκε για ακόμα μια χρονιά με την Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος ( ΕΔΚΕ), η οποία στείρωσε και περιέθαλψε περίπου 83 αδέσποτα και οικόσιτα ζώα, αντιμετωπίζοντας και επείγοντα περιστατικά.

Προσφέροντας όχι μόνο δωρεάν διαγνωστικές υπηρεσίες αλλά και πρακτικές λύσεις, η +πλευση έδωσε δωρεάν 13 ακουστικά βαρηκοΐας στους νησιώτες που είχαν ανάγκη. Αντίστοιχα, χορηγήθηκαν 23 συνταγές γυαλιών μυωπίας που θα σταλούν στους κατοίκους. Ακόμα, μετέφερε το μήνυμα του συλλόγου Όραμα Ελπίδας, ώστε να συλλεχθούν δείγματα πιθανών δοτών μυελού των οστών.

Με την πολύτιμη βοήθεια χορηγών, η +πλεύση πραγματοποίησε σημαντικά έργα υποδομής:

• Κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου 5×5 στη Χάλκη.

• Ανακαίνιση της παιδικής χαράς στην Ηρακλειά.

• Ανακατασκευή της πλωτής εξέδρας στο λιμάνι της Σικίνου.

• Δημιουργία πέτρινου στεγάστρου στη Μερσίνη της Δονούσας.

• Παροχή ιατρικών μηχανημάτων και εξοπλισμού στα αγροτικά ιατρεία.

• Εξοπλισμός χώρων κοινής ωφελείας και δημοτικών κτιρίων.

• Δωρεά πολυοργάνου γυμναστικής και ειδών γυμναστικής στο δημοτικό γυμναστήριο Σικίνου.

• Δωρεά αναλωσίμων και σύγχρονου εξοπλισμού εκπαίδευσης, καθώς και αθλητικού υλικού σε όλα τα σχολεία των νησιών.

Στόχος των έργων αυτών είναι να αναβαθμίσουν το βιοτικό επίπεδο των περίπου 2.300 κατοίκων των νησιών, αλλά και να εξυπηρετήσουν ανάγκες των επισκεπτών. Στον εορτασμό των 10 ετών προσφοράς συμμετείχε η Monika, που έδωσε μια ξεχωριστή συναυλία στην πλατεία
της Σικίνου. Ο δήμος Σικίνου τίμησε τους συμμετέχοντες ως «επίτιμους δημότες» σε ειδική εκδήλωση. Επίσης, στη Χάλκη ο παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής Δ. Διαμαντίδης ήρθε σε επαφή με τα παιδιά και τους νέους στο πλαίσιο των εγκαινίων του γηπέδου, τα οποία έγιναν παρουσία του υφυπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Παππά και των τοπικών αρχών.

Πάνω από 300 παιδιά, όλων των ηλικιών, συμμετείχαν στις υπόλοιπες πολιτιστικές και ενημερωτικές δράσεις, που οργάνωσε η +πλευση στα νησιά.

Παράλληλα οι ενήλικες ενημερώθηκαν για την υπογεννητικότητα από τη HOPEGENESIS, για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, για τη σωστή διατροφή των παιδιών και ειδικά οι γυναίκες αγκάλιασαν το εργαστήρι αυτοφροντίδας «Μαθαίνοντας να φροντίζουμε τον εαυτό μας, του προσφέρουμε εμείς την αγάπη που του αξίζει!»

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα και μωρό

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα και κείμενο που λέει "+πλευατ"

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μερίσματα ΜΤΝ/ΕΚΟΕΜΝ: Αναρτήθηκαν τα ενημερωτικά Αυγούστου 2024

Η κυριότερη παροχή του Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού και του Ειδικού Κλάδου Οικονομικής Ενίσχυσης Μερισματούχων Ναυτικού (ΜΤΝ/ΕΚΟΕΜΝ) είναι το Μέρισμα, δηλαδή το μηνιαίο χρηματικό ποσό που καταβάλλεται στους μερισματούχους του. Αυτό το μέρισμα πληρώνεται προκαταβολικά σε μηνιαία βάση και, συνήθως, την τελευταία

Επιχείρηση Νίκη – Όταν η ιστορία γράφτηκε από τους λίγους (*)

Στις 15 Ιουλίου του 1974, η στρατιωτική χούντα του Ιωαννίδη αποφασίζει να καταλύσει τη δημοκρατία του ανεξάρτητου μέχρι τότε κυπριακού κράτους και να ανατρέψει τον εκλεγμένο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Αρχιεπίσκοπο Μακάριο Γ΄. Δυνάμεις της Εθνικής Φρουράς της Κύπρου σε

60 πειρατικές επιθέσεις σε βάρος πληρωμάτων το 2024 – Ανησυχία στη ναυτιλιακή βιομηχανία

Το Διεθνές Ναυτιλιακό Γραφείο (IMB) του ICC καλεί σε συνεχή επαγρύπνηση για την προστασία των ναυτικών εν μέσω αυξανόμενης βίας, παρά τη συνολική μείωση του αριθμού των περιστατικών που αναφέρονται στην ενδιάμεση ετήσια έκθεση του για το 2024. Πιο συγκεκριμένα, 60 περιστατικά πειρατείας και ένοπλης

Έβρος: Έλληνας συνοριοφύλακας τραυματίστηκε από πυρά αγνώστων από την τουρκική πλευρά

Επεισόδιο με τραυματισμό ενός συνοριοφύλακα στο Σουφλί του Έβρου σημειώθηκε στις 18.20 το απόγευμα του Σαββάτου (20/7). Ειδικότερα, Έλληνες συνοριοφύλακες που περιπολούσαν στην περιοχή -στη θέση Αμπέλια όπου δεν υπάρχει φράχτης- και κατά τη διάρκεια επιχείρησης αποτροπής παράνομης εισόδου μεταναστών

Μετάβαση στο περιεχόμενο