Πλεύρης: Μέτρα στη διασκέδαση μετά τις γιορτές για 15 ημέρες – Προειδοποίηση για τα γήπεδα

Παρεμβάσεις στον χώρο διασκέδασης μετά τις γιορτές και για 15 ημέρες προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ενώ προειδοποίησε πως θα ληφθούν μέτρα και στους αθλητικούς χώρους, εφόσον παρατηρηθεί στους επόμενους αγώνες ότι δεν γίνεται σωστή χρήση της μάσκας από τους φιλάθλους

Παρεμβάσεις στον χώρο της διασκέδασης μετά τις γιορτές και για 15 ημέρες προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ενώ προειδοποίησε πως θα ληφθούν μέτρα και στους αθλητικούς χώρους, εφόσον παρατηρηθεί στους επόμενους αγώνες ότι δεν γίνεται σωστή χρήση της μάσκας από τους φιλάθλους.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open το πρωί της Παρασκευής, ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι δεν έχουν αποφασιστεί τα μέτρα που θα ισχύσουν στους χώρους διασκέδασης. Όπως εξήγησε, η βασική κατηγορία παρέμβασης, κατόπιν προτάσεων και των ειδικών, έχει να κάνει συνολικά με το κομμάτι της διασκέδασης.

Πρόσθεσε ότι θα γίνει μία συζήτηση στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας για να οριστεί ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα. «Οι χώροι υπερμετάδοσης κατά βάση δεν είναι οι χώροι της τυπικής εστίασης. Είναι οι χώροι που υπάρχει περισσότερη παρουσία διασκέδασης, δηλαδή η βραδινή διασκέδαση. Αλλά προς αυτή την κατεύθυνση δεν μπορώ να σας πω, γιατί δεν υπάρχουν αποφάσεις, αλλά η φιλοσοφία θα είναι είτε με την εφαρμογή ωραρίου, είτε με την εφαρμογή άλλων μέτρων όπως υπήρξαν π.χ. όρθιας διασκέδασης. Τέτοιες παρεμβάσεις για ένα 15νθήμερο θα αναζητήσουμε. Εκεί είναι η κατεύθυνση. Αυτό θα το προσδιορίσουμε τη Δευτέρα» συνέχισε.

Επεσήμανε, δε, ότι «πιστεύουμε πως θα είναι ήπιες παρεμβάσεις. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι ένας κλάδος που έχει πληγεί, γι’ αυτό το λόγο προσπαθούμε οι παρεμβάσεις να γίνουν σε χρονικό πλαίσιο που κατά βάση είναι το πιο ανώδυνο».

Γήπεδα, σχολεία

Ως προς τα γήπεδα, ανέφερε ότι δεν τηρείται το μέτρο της μάσκας και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής μέτρων. «Υπάρχουν κάποιοι αγώνες να γίνουν. Αν συνεχιστεί αυτό το φαινόμενο, θα πάμε με ολιστικά μέτρα, δεν θα μπορούν να παρακολουθούν τα παιχνίδια συνολικά ή θα μπορούν να τα παρακολουθούν λίγοι», πρόσθεσε αναφερόμενος στους φιλάθλους.

Σε ό,τι αφορά τα σχολεία, σημείωσε ότι θα παραμείνουν ανοιχτά, ενώ τόνισε ότι στην παρούσα φάση, δεν φαίνεται να χρειάζεται αλλαγές το πρωτόκολλο λειτουργίας τους.

Υγειονομικοί

Για τον εμβολιασμό των υγειονομικών, ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι είχε δοθεί η δυνατότητα να είναι σε αναστολή. Ωστόσο, όπως σημείωσε, τα δεδομένα της πανδημίας δείχνουν πως θα μας συνοδεύει ο εμβολιασμός, οπότε κάποια στιγμή θα πρέπει οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί να αποφασίσουν αν θα εμβολιαστούν και θα επιστρέψουν, ή αν θα τεθούν εκτός ΕΣΥ.

Νέα μέτρα: Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ

Δημοσιεύθηκε στο μεταξύ η Κοινή Υπουργική Απόφαση που αφορά τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό, τα οποία θα διαρκέσουν έως και τις 3 Ιανουαρίου, μετά τις σχετικές εισηγήσεις της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, υπό το βάρος των ανησυχητικών δεδομένων για επιθετική διασπορά της μετάλλαξης «Ομικρον» του κορωνοϊού.

Τι ισχύει από σήμερα, Παρασκευή

  • Η μάσκα γίνεται υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Το μέτρο αφορά και τους κλειστούς χώρους όπως γυμναστήρια και εστιατόρια (κατά την είσοδο και όπου αλλού είναι εφικτό).
  • Στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τα σούπερ μάρκετ, καθίσταται υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας ή η μάσκα υψηλής προστασίας (KN-95)
  • Ακυρώνονται όλες οι δημόσιες ψυχαγωγικές εορταστικές εκδηλώσεις των Χριστουγέννων και των εορτών που είχαν προγραμματίσει η Δήμοι.
  • Οι επισκέπτες που εισέρχονται στην Ελλάδα πέραν των ήδη υφιστάμενων προβλέψεων (PCR 72 ή Rapid 24 ωρών) θα υποχρεούνται με ισχυρή σύσταση να επαναλάβουν το τεστ την 2η και την 4η ημέρα από την είσοδό τους στη χώρα.
  • Απευθύνεται ισχυρή σύσταση για self test όσο δυνατόν περισσότερο είναι δυνατόν πριν από κάθε κοινωνική εκδήλωση. Ειδικά οι νεότεροι, όπως είπε την Πέμπτη ο υπουργός Υγείας, θα πρέπει να προσέξουν τις επαφές τους με ευπαθή άτομα και ηλικιωμένους τις επόμενες μέρες από την έξοδο τους.

Δείτε εδώ όλο το ΦΕΚ.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θαλάσσιος υβριδικός πόλεμος στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο: Η απειλή και τα αντίμετρα της ελληνικής αποτροπής

Ο Θαλάσσιος Υβριδικός Πόλεμος (Maritime Hybrid Warfare – MHW) αναγνωρίζεται από το ΝΑΤΟ ως η νέα παγκόσμια ανερχόμενη απειλή, με την Ελλάδα να τον υφίσταται ήδη από την Τουρκία, η οποία, καθώς εξελίσσεται σε «ανεξέλεγκτο κράτος», μπορεί να εφαρμόσει τις

Τιμητική βράβευση της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ από τη Λέσχη Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος

Δηλώσεις  της κα. Μελίνας Τραυλού  κατά τη διάρκεια τιμητικής βράβευσης της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ από τη Λέσχη Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος, «Για την ελληνική ναυτιλιακή μας οικογένεια, αποτελεί εθνικό καθήκον να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες του Λιμενικού Σώματος. Να προσφέρουμε στο εξαίρετο ανθρώπινο δυναμικό

Παναγιωτόπουλος: Αφήστε τις Ένοπλες Δυνάμεις έξω από την πολιτική αντιπαράθεση – Τι είπε για Α/ΓΕΕΘΑ και προσωπικό ΕΔ

Να αφήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις έξω από την πολιτική αντιπαράθεση κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, που ανέβηκε στο βήμα της ολομέλειας κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας. Ο κ. Παναγιωτόπουλος μίλησε και για τις σχέσεις του με τον αρχηγό

Η ΛΑΡΚΟ και οι φορολογούμενοι

Η ΛΑΡΚΟ είναι εταιρεία παραγωγής σιδηρονικελίου με ένα μεταλλουργικό εργοστάσιο στη Λάρυμνα Φθιώτιδας και ορυχεία στις περιοχές της Εύβοιας, του Νέου Κόκκινου Βοιωτίας, την Καστοριά και τα Σέρβια Κοζάνης.  Από το 1963 έως το 1982 λειτούργησε ως ιδιωτική επιχείρηση.  Αλλά